آخرین اخبار
۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۸
بازدید:۲۴۸
صد آنلاین | روسیه و چین در نشست روز دوشنبه شورای امنیت اقدام آمریکا در بمباران هوایی عراق و سوریه را محکوم کرده و دولت واشنگتن را به تشدید تنش و ایجاد هرج و مرج بیشتر در منطقه متهم کردند.
کد خبر : ۶۹۲۱۵

به گزاشر صد آنلاین ، در نشست ویژه شورای امنیت (به درخواست روسیه) برای بررسی حملات آمریکا به عراق و سوریه به تلافی حمله هفته گذشته به پایگاه آمریکایی در اردن، چین و روسیه، ایالات متحده آمریکا را به خاطر تشدید تنش در منطقه و نقض حاکمیت دولت های عراق و سوریه مورد سرزنش قرار داده و حملات آمریکا به گروه های "محور مقاومت" در این 2 کشور را محکوم کردند.

 

 

 

 


 نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در نشست ویژه روز دوشنبه شورای امنیت، روسیه آمریکا را به "تجاوز" به عراق و سوریه با هدف حفظ سلطه جهانی خود و نجات "وجهه" دولت بایدن در آستانه انتخابات آمریکا متهم کرد.

در مقابل ایالات متحده پاسخ داد که پاسخ نظامی آن به "حملات ناموجه توسط نیروهای نیابتی تحت حمایت ایران علیه نیروهای آمریکایی" نه تنها قانونی است، بلکه ادامه خواهد داشت.

این جنگ دیپلماتیک در یک جلسه بحث برانگیز شورای امنیت سازمان ملل که توسط روسیه، نزدیکترین متحد سوریه برگزار شد، صورت گرفت، جایی که هر دو کشور همچنین گفتند که خواهان تشدید و سرریز جنگ اسرائیل و حماس نیستند و بسیاری از اعضای شورا از افزایش درگیری در خاورمیانه ابراز نگرانی کردند و خواستار کاهش تنش و تشدید تلاش‌های صلح شدند.

"واسیلی نبنزیا"، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد در نشست دیروز، ایالات متحده را به نقض قوانین بین المللی و ادامه "ایجاد هرج و مرج و ویرانی در خاورمیانه" متهم کرد.

وی گفت که خشونت توسط ایالات متحده و متحدانش از سرزمین های فلسطینی تا لبنان، دریای سرخ و یمن افزایش یافته و تلاش های بین المللی برای برقراری مجدد صلح در خاورمیانه را بی اثر می کند. وی از همه کشورها خواست "به صراحت این اقدامات بی‌معنا را که ناقض حاکمیت عراق و جمهوری عربی سوریه است، محکوم کنند."

سفیر روسیه مدعی شد که ایالات متحده تلاش می کند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری خود با این گونه حملات وجهه دولت بایدن را بازسازی کند و او مدعی شد که آمریکایی ها دست به اقدام نظامی می زنند تا "به هر قیمتی برای حفظ سلطه خود بر جهان" تلاش کنند.

چین و روسیه آمریکا را بابت بمباران مواضع محور مقاومت در عراق و سوریه محکوم کردند

"رابرت وود"، معاون سفیر ایالات متحده در واکنش به این موضوع گفت که ایالات متحده حق مطلق دفاع از خود در برابر حملات به نیروهای آمریکایی را دارد و اقداماتی که انجام داده "ضروری و متناسب" بوده است.

او به شورای امنیت گفت که از 18 اکتبر، "گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران" بیش از 165 بار به نیروهای ایالات متحده و ائتلاف در عراق، سوریه و در حمله پهپادی اخیر به پایگاه "برج 22" اردن که به گفته او "میزبان نیروهای آمریکایی است که با افراط‌گرایان داعش می‌جنگند"  حمله کرده‌اند. در این حمله 3 تن از نیروهای ارتش آمریکا کشته و تعداد زیادی مجروح شدند.

ایالات متحده با 85 حمله هوایی در عراق و سوریه در 2 فوریه به این حمله پاسخ داد. حملاتی که انتقاد هر دو کشور عراق و سوریه را در پی داشت و هر دو کشور اعلام کردند که حملات هوایی آمریکا منجر به کشته و زخمی شدن غیرنظامیان و تخریب اموال شد. آنها این حملات را به عنوان نقض حاکمیت خود محکوم کردند و سفرای آنها در سازمان ملل نیز روز دوشنبه در نشست ویژه شورای امنیت، بار دیگر آمریکا را به نقض حاکمیت شان متهم کرده و حملات واشنگتن به خاک خود را محکوم کردند.

"وود" در سخنان خود ادعا کرد که ایالات متحده خواهان درگیری بیشتر در منطقه نیست و برعکس دولت واشنگتن "به طور فعال برای مهار و کاهش تنش درگیری در غزه تلاش می کند."

وود گفت: «و ما به دنبال درگیری مستقیم با ایران نیستیم، اما به دفاع از پرسنل خود در برابر حملات غیرقابل قبول ادامه خواهیم داد."

او ایران را متهم کرد که «در مهار نیابت های افراطی خود ناکام است».

وود گفت، ایالات متحده از 14 عضو دیگر شورا، به ویژه آنهایی که کانال های مستقیمی به ایران دارند، می خواهد که "رهبران ایران را تحت فشار قرار دهند تا شبه نظامیان خود را مهار کنند و این حملات را متوقف کنند." آنها همچنین باید رژیم سوریه را تحت فشار قرار دهند تا از دادن پایگاه  به ایران برای بی ثبات کردن منطقه دست بردارد.

در پاسخ به این اظهارات سفیر آمریکا، "امیر سعید ایروانی"، سفیر ایران در سازمان ملل متحد، با تاکید بر اینکه "همه گروه‌های مقاومت در منطقه مستقل هستند"، گفت: آنها از حقوق مشروع برای پایان دادن به حضور غیرقانونی آمریکا در عراق و سوریه، توقف کشتار غزه و پایان دادن به اشغال سرزمین های فلسطینی از سوی اسرائیل برخوردارند. 

ایروانی با بیان اینکه ایران هرگز به دنبال تشدید تنش در منطقه نبوده و هیچ حضور نظامی در عراق نداشته و ندارد، گفت: "بنابراین، هرگونه تلاش برای نسبت دادن این اقدامات به ایران یا نیروهای مسلح آن، گمراه‌کننده، بی‌اساس و غیرقابل قبول است." و مستشاران نظامی ایران در سوریه به دعوت رسمی دولت دمشق و برای مبارزه با تروریسم در این کشور حضور دارند.

او ادعاها مبنی بر حمله به پایگاه های ایران در عراق و سوریه را رد کرد و این ادعاها را "بی اساس" و تلاش برای "انحراف توجه از اقدامات تهاجمی ایالات متحده" خواند.

"زماری دی کارلو"، مسئول سیاسی سازمان ملل متحد، در این نشست از همه طرف‌ها خواست که به درخواست آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، "از لبه پرتگاه عقب‌نشینی کنند و هزینه‌های انسانی و اقتصادی غیرقابل تحمل یک درگیری منطقه‌ای بالقوه را در نظر بگیرند."

او درخواست خود را برای آتش بس فوری بشردوستانه و اقدام برای پیشبرد نقشه راه سیاسی برای صلح در منطقه تکرار کرد.

"ژانگ جون"، سفیر چین در سازمان ملل متحد نیز نگرانی های خود را در مورد تشدید تنش ها تکرار کرد و انگشت اتهام را به سوی ایالات متحده گرفت.

ژانگ گفت: "ایالات متحده مدعی است که به دنبال ایجاد درگیری در خاورمیانه یا هر جای دیگر نیست، اما در واقعیت دقیقا برعکس است. اقدامات نظامی ایالات متحده بدون شک آشفتگی های جدیدی را در این منطقه دامن می زند و تنش ها را تشدید می کند."

"عمار بنجاما"، سفیر الجزایر در سازمان ملل نیز از حاکمیت عراق و سوریه دفاع کرد و همچنین گفت که حملات هوایی ایالات متحده "احتمالا وضعیت پیش از این مخاطره آمیز را تشدید خواهد کرد."

او هشدار داد: "این ممکن است به طور بالقوه منجر به تشدید تنش شود" و خواستار خویشتنداری و کاهش تنش شد. بنجاما گفت: «ما قویا معتقدیم که زور ابزاری برای صلح و ثبات نیست و هرگز نخواهد بود."

 

 
4561/ب
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها