به گزارش صدآنلاین به نقل از هلث دی نیوز، سطوح هورمون زنانه استروژن در طول قاعدگی در نوسان است، که ممکن است منجر به افزایش پپتید مرتبط با ژن کلسی تونین (CGRP) شود. این پروتئین رگهای خونی مغز را گشاد میکند، که بخشی از مجموعه رویدادهایی است که باعث میگرن میشوند.
دکتر «بیانکا رافائلی»، سرپرست این مطالعه و متخصص مغز و اعصاب در دانشگاه برلین در آلمان، گفت: «زنان مبتلا به میگرن در طول قاعدگی نسبت به زنان بدون میگرن، سطوح CGRP بیشتری در خون و مایع اشک خود داشتند.»
رافائلی گفت: «قبل از نتیجه گیری قطعی در مورد نقش CGRP در میگرن قاعدگی، تحقیقات بیشتری لازم است.»
او گفت: «هنگامی که فرآیندهای دقیق درک شوند، میتوان استراتژیهای درمانی مناسب را توسعه داد. در سالهای اخیر، داروهای جدید میگرن ساخته شدهاند که CGRP را هدف قرار میدهند.»
رافائلی میگوید: «خبر خوب برای زنان مبتلا به میگرن قاعدگی این است که علائم در دوران بارداری بهبود مییابد و دفعات آنها پس از یائسگی کاهش مییابد.»
برای این مطالعه، محققان سطح CGRP را در خون و اشک ۱۸۰ زن با سابقه میگرن، از جمله زنان دارای چرخه قاعدگی منظم، کسانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده میکردند و زنانی که یائسه شده بودند، اندازه گیری کردند.
آنها CGRP را در دوران قاعدگی و تخمک گذاری در زنان با چرخه ماهانه منظم اندازه گیری کردند. CGRP در طول زمان بدون هورمون و دریافت هورمون در بین زنانی که قرصهای ضد بارداری مصرف میکردند و به طور تصادفی در میان افرادی که یائسه شده بودند اندازه گیری شد. سطوح CGRP با گروه دیگری از زنانی که میگرن نداشتند مقایسه شد.
این مطالعه نشان داد زنان مبتلا به میگرن و چرخه ماهانه منظم غلظت CGRP بالاتری در طول دوره خود نسبت به زنان بدون میگرن داشتند.
در مقابل، زنانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده میکردند و آنهایی که یائسه شده بودند، سطوح CGRP مشابهی در هر دو گروه میگرنی و غیر میگرنی مشاهده شد.
محققان معتقدند این یافتهها به کشف نقش هورمونها در سردردهای میگرنی کمک میکند.
به گفته محققان، در حالی که نتایج مطالعه باید تأیید شود، واضح است که آزمایشهای بالینی برای بررسی نقش CGRP برای درمان حاد و پیشگیرانه میگرن دوره عادت ماهانه مورد نیاز است.