۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۰۶:۵۸
بازدید:۵۲۲
سدیم در عملکرد طبیعی بدن نقش مهمی ایفا می کند. این ماده در عملکرد قلب، اعصاب، مغز، کلیه و تنظیم آب مورد نیاز بدن دخیل است. سدیم در درجه اول در نمک وجود دارد.
کد خبر : ۵۵۴۰۳

 بدن انسان در راستای رشد طبیعی و مناسب نیازمند دریافت سدیم است. در واقع بدن در خصوص حفظ قدرت عضلات، عملکرد اعصاب، تعدیل آب و الکترولیت ها به سدیم نیاز دارد.

 

 

 


به طور روزانه، می بایست حداکثر 2300 میلی گرم سدیم بدن با مصرف مواد خوراکی تأمین گردد.

سدیم در جذب مواد معدنی و کلسیم در خون کمک شایانی می کند. این ماده با قرار گیری در اطراف سلول ها به کنترل غلظت آب بدن می پردازد.

سدیم به عنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده نمک، از طریق کلیه ها و دستگاه گوارش از بدن دفع می گردد. این ماده در بهبود انقباض عضلات نقش دارد و می تواند آب بدن را تنظیم نماید.

جالب است بدانید سدیم در بدن به تنظیم اعصاب می پردازد و تحمل انسان را در مقابل گرما زدگی ارتقا می بخشد.

بی شک مصرف بی رویه سدیم برای بدن با مشکلاتی همراه است. در واقع بهره گیری مدام و طولانی مدت از سدیم با تجمع در بدن، فرد را در معرض ابتلا به عارضه فشار خون قرار می دهد. لذا افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه، دیابت، فشار خون بالا و میانسالان در معرض خطر قرار دارند.

بیانیه های انجمن قلب آمریکا حاکی از آن دارد که بهترین میزان سدیم مصرفی به صورت روزانه حدود 1500 میلی گرم در روز است.

توجه داشته باشید که ایجاد محدودیت در مصرف نمک احتمال ابتلا به سکته مغزی، تداخل آسیب به کلیه و ابتلا به بیماری های قلبی را به طرز چشمگیری کاهش می دهد.

انواع مواد غذایی حاوی سدیم

غلات

غلات یک مواد غذایی حاوی سدیم به شمار می رود. غلات دارای سدیم شامل ارزن، گندم سیاه، برنج، بلغور و جو دو سر می شود.

غذاهای منجمد، کنسرو ها و غذاهای فرآوری شده

مواد غذایی منجمد منبع سدیم تلقی می شوند. گوشت های منجمد شده اعم از ژامبون هایی نظیر مرغ و بوقلمون، انواع سوسیس، کالباس، گوشت گاو، گوساله و خوک حاوی مقادیر بالایی سدیم هستند.

جالب است بدانید در هر 5 اونس گوشت بوقلمون منجمد، بالغ بر 787 میلی گرم سدیم یافت می شود.

علاوه بر این کنسرو های سبزیجات، سوپ، غذاهای دریایی و گوشت منبع غنی سدیم محسوب می شوند. به طور مثال در یک فنجان سوپ کنسرو رشته فرنگی بالغ بر 744 میلی گرم سدیم یافت می شود.

نوودل به عنوان یک محصول بسته بندی شده از مقادیر بالایی سدیم برخوردار است. در واقع ادویه های آماده ای که در بسته بندی رشته فرنگی های اماده وجود دارد، سرشار از سدیم می باشد.

شما می توانید برای آگاهی از میزان سدیم مواد غذایی به برچسب موجود بر روی بسته بندی دقت کنید. علاوه بر این، ماکارونی، سیب زمینی، برنج، سوپ، ماهی و... خانگی را جایگزین محصولات آماده کنید.

توجه داشته باشید که حتی نوشیدنی های صنعتی از سدیم در مقادیر بالایی برخوردار هستند. به طور مثال یک فنجان کوکتل آب سبزیجات حاوی 479 میلی گرم سدیم است.

غذاهای دریایی

غذاهای دریایی اعم از ماهی، میگو، جلبک دریایی، ماهی خاویاری، ساردین، کپور رودخانه، صدف و خرچنگ از سدیم بهره مند هستند.

جالب است بدانید چاشنی ها، ادویه ها و نمک ها زمینه ساز افزایش میزان سدیم در غذاهای دریایی به شمار می روند. در خصوص درک این موضوع به مثال ذیل توجه کنید.

در یک میگو تازه با وزنی معادل 85 گرم، حدود 101 میلی گرم سدیم یافت می شود. اگر همان میگو به وسیله ادویه جات طعم دار گردد و پخته یا سرخ شود، میزان سدیم آن به 800 میلی گرم افزایش می یابد.

سبزیجات

سبزیجات منبع غنی سدیم به شمار می روند. میزان سدیم سبزیجات متغیر است و با گریل شدن آن افزایش پیدا می کند. هر فنجان آب سبزیجات که در راستای تهیه سوپ مورد استفاده قرار می گیرند، دارای 450 الی 500 میلی گرم سدیم هستند.

سبزیجات حاوی سدیم شامل اسفناج، چغندر، باقلا سبز، کرفس و هویج می شود.

چاشنی های مختلف و ادویه جات

همان طور که بیان کردیم نمک متشکل از سدیم و کلر است. در واقع سدیم در درجه اول از نمک تهیه می گردد. عده ای از افراد تحت عوامل گوناگون از مصرف نمک منع هستند.

بهره گیری از چاشنی های مختلف و ادویه جات می تواند گزینه مناسبی برای جایگزین سازی نمک باشد. بهترین جایگزین های نمک حاوی سدیم شامل آب لیمو و فلفل تازه می شود. از سری چاشنی های حاوی سدیم بالا می توان به سس گوجه فرنگی و ترشی اشاره کرد.

انتهای پیام/211111AQWE

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها