به گزارش صد آنلاین ، غده تیروئید با ترشح هورمون تیروئید، نقشی حیاتی برای تکتک سلولهای بدن دارد. ترشح مناسب تیروئید در بدن به حفظ تعادل سوختوساز و بهبود تناسب اندام کمک میکند. هورمون تیروئید تاثیر فوقالعادهای بر متابولیسم بدن دارد، بهطوری که کمبود یا وجود مازاد آن در بدن میتواند سریعا عوارضی مانند کاهش یا افزایش وزن را بهدنبال داشته باشد.
از طرف دیگر و از آنجایی که نقش هورمون تیروئید بر متابولیسم بدن بسیار پُررنگ است، مختل شدن تعادل این هورمون در اثر ابتلا به اختلالات تیروئیدی یا سرطان تیروئید میتواند باعث ایجاد حس سرما یا گرمای بیشازحد در بدن فرد شود. معمولا زمانی که سطح هورمون تیروئید در بدن بهدلیل کمکاری تیروئید یا سرطان تیروئید پایین میآید، فرد با احساس سرمای شدیدی مواجه میشود. از اینرو، بسیار ضروری است که افرادی با سابقه اختلالات تیروئیدی همیشه تحت نظر متخصصان غدد باشند.
نقش تغذیه در ابتلا به سرطان تیروئید
ارتباط بین اختلال در عملکرد تیروئید و اختلال در متابولیسم بدن کاملا ثابت شده است، اما نتایج تحقیقات جدید نشان میدهند که زیادهروی در مصرف چربیها، افزایش وزن و چاقی ناشی از آن میتوانند خطر ابتلا به سرطان تیروئید را بیشتر کند. محققان بر این باورند که افزایش توده بدن و بالا رفتن درصد چربیهای بدن، خطر ابتلا به سرطان تیروئید پاپیلاری را بهطرز قابل توجهی بالا میبرد. پاپیلاری یکی از شایعترین انواع سرطان تیروئید است که در صورت تشخیص بهموقع میتواند کاملا درمانپذیر باشد.
تاکنون شواهد محدودی، رابطه بین رژیم غذایی و سرطان تیروئید را نشان میدادند. اما اخیرا محققان اعلام کردهاند که بعد از مطالعات فراوان به این نتیجه رسیدهاند که رژیمهای غذایی سرشار از میوهها، سبزیها و غلات سبوسدار، خطر ابتلا به سرطانهای مختلف مانند سرطان تیروئید را کاهش میدهد. با اینحال، پایبندی به رژیمهای غذایی سرشار از فراوردههای گوشتی یا غذاهای خوشنمک میتواند امکان ابتلا به سرطان تیروئید را شدیدا افزایش دهد. البته به یاد داشته باشید که رژیم غذایی فقط یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان تیروئید است و ما نمیتوانیم نقش عوامل دیگری مانند ژنتیک، سبک زندگی یا قرار داشتن در محیطهای آلوده به تشعشعات را در ابتلا به این نوع از سرطان نادیده بگیریم.
ارتباط زیادهروی در مصرف چربی با سرطان تیروئید
پژوهشگران در یافتههای اخیرشان متوجه شدهاند که ارتباط غیرمستقیمی بین مصرف بالای چربیها و سرطان تیروئید وجود دارد. به عبارت سادهتر، خوردن چربیها بهخودیخود باعث ابتلا به سرطان تیروئید نمیشود، بلکه اضافهوزن و چاقی ناشی از این الگوی غذایی نادرست میتواند خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش دهد. بهطور کلی، شواهد زیادی نشان میدهند که چاقی و تجمع چربی در بدن نهتنها خطر ابتلا به سرطان تیروئید بلکه خطر ابتلا به تمامی سرطانها را بالا میبرد. داشتن چربی اضافی در بدن میتواند عوارض انجام عملهای جراحی یا سایر درمانهای سرطان را هم تحت تاثیر قرار دهد.