آخرین اخبار
۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
بازدید:۱۴۴۴
صد آنلاین | چابهار، تنها بندر اقیانوسی کشور به شمار می‌آید که در جنوب استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. این شهر ساحلی، تعدادی از جذاب‌ترین جا‌های دیدنی را در خود جاده است، از غار‌های بان میستی گرفته تا کوه‌های مریخی و دریاچه لیپار. یکی از شگفتی‌های طبیعی این محدوده، خلیج گواتر است.
کد خبر : ۵۳۱۵۵

به گزارش صد آنلاین ، چابهار، تنها بندر اقیانوسی کشور به شمار می‌آید که در جنوب استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. این شهر ساحلی، تعدادی از جذاب‌ترین جا‌های دیدنی را در خود جاده است، از غار‌های بان میستی گرفته تا کوه‌های مریخی و دریاچه لیپار. یکی از شگفتی‌های طبیعی این محدوده، خلیج گواتر است.

 

 

 


 

خلیج گواتر از امکانات رفاهی و جاذبه‌های مدرن نزدیک‌ترین شهر نزدیک به خود، یعنی چابهار بی‌بهره است، اما از دیدنی‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.
بندر گواتر به انتهای جاده‌های ایران شهرت دارد. این بندر منطقه‌ای در جنوب شرق ایران، هم‌مرز با پاکستان و جزوی از استان سیستان و بلوچستان است. اگر فیلم‌های علمی تخیلی را دیده باشید که فضای مریخ در آن‌ها به تصویر کشیده شده است، کاملا فضای گواتر را با آن شبیه می‌بینید. از ابتدای جاده گواتر به هر آدمی حس عجیبی دست می‌دهد؛ مخصوصا اگر در روشنایی روز وارد جاده وهم‌انگیز‌ش شوید، مجذوب سکوت و زیبایی آن خواهید شد و تجربه فوق‌العاده‌ای به دست خواهید آورد.

بندر گواتر در کنار دریای عمان قرار دارد و در ۹۵ کیلومتری چابهار و دقیقا هم‌مرز با پاکستان است؛ به همین خاطر اجازه شنا در دریا داده نمی‌شود و تمام قایق‌ران‌ها نیز مراقب هستند به‌طور تصادفی وارد مرز پاکستان نشود. نزدیکی به آب‌های اقیانوس هند (سومین اقیانوس بزرگ زمین)، باعث شده است تا گواتر دریایی کاملا متفاوت نسبت به خلیج‌فارس و دریای خزر داشته باشد که در نوع خود بسیار جالب و منحصربه‌فرد است. یک نکته خاص دیگر درباره گواتر آن که بدون واسطه به قطب جنوب متصل است.

منطقه آبی موجود بین چابهار و گواتر در واقع دهانه اقیانوس است که همه ویژگی‌های سواحل اقیانوسی را دارد، جز گونه‌های گیاهی و جانوری ویژه اقیانوس‌ها. چیزی که سواحل این منطقه را از دیگر سواحل ایران متمایز می‌کند، صخره‌ها و موج‌شکن‌های طبیعی آن است که بر اثر برخورد موج دریا با این صخره‌ها امواجی به ارتفاع ۵ متر تشکیل می‌شود. همچنین بر اثر برخورد موج‌های مرتفع با سوراخ‌های موجود در صخره‌های ساحلی، فواره‌های زیبایی را به وجود می‌آید که به آن موج‌فشان می‌گویند.


این خلیج به‌دلیل قرارگیری در مجاورت با جنگل‌های حرا، جز مناطقی است که توسط محیط زیست حفاظت می‌شود. طبق گفته سازمان حفاظت محیط زیست چابهار، خلیج گواتر هر ساله در اوایل پاییز پذیرای تعداد بی‌شماری از پرندگان مهاجر است. حدود ۴۰ نوع از گونه‌های مختلف پرنده‌ها در قالب دسته‌های ۱۰۰ تایی وارد این منطقه می‌شوند. جدای از حیات‌وحش دوست‌داشتنی گواتر، مهم‌ترین بخش بازدید از این منطقه زیبایی‌های خلیج گواتر، جنگل‌های حرا است.

 

 

4461/ی

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها