به گزارش صد آنلاین ، به رنگ صورتی فکرکنید، به لوبیا چیتی فکرکنید. صورتی، رنگ موردعلاقه همه است و این رنگ ارتباط نزدیکی با لوبیا چیتی دارد و این نوع لوبیا را محبوب میکند. علاوهبراین، گذشته از رنگ زیبای لوبیا چیتی، این لوبیا سرشار از مواد مغذی است و طعمی عالی دارد. بههرحال، اینها تنها دلیل محبوبیت لوبیاها نیستند، لوبیا چیتی منبعی عالی از پروتئین است اما چربی پایینی دارد و بهطورکلی برای رژیم روزانه شما و برای دستیابی به هر هدف سلامتی که دارید، عالی است.
لوبیا چیتی چیست؟
لوبیا چیتی، محبوبترین لوبیا در امریکا و مکزیک است. اگر بوریتو، غذای محبوب شماست، باید بدانید لوبیا چیتی یکی از معمولترین مواد میانی بوریتو است. اگرچه لوبیا چیتی در امریکا بسیار رایج است اما خاستگاه این لوبیا، اسپانیا است.
پس، لوبیا چیتی در زنجیرهغذایی چه مناطقی وجوددارد؟ خوب، همانگونه که در بالا گفتهشد، اگرچه لوبیا چیتی معمولا بهعنوان ماده میانی بوریتو یافتمیشود، اما در برخی از کشورها، لوبیاچیتی مانند برنج، سیبزمینی و سیبزمینی شیرین، یک غذای ثابت است، مخصوصا در فصل زمستان. لوبیا چیتی ظاهری منحصربهفرد دارد، مانند لوبیاهای کرمرنگ با نقطههای قهوهای مایل به سرخ. بنابراین شما این لوبیا را با دیگر انواع لوبیا اشتباه نمیگیرید. به هرحال، ظاهر منحصربهفرد این لوبیا، هنگام پختهشدن ازبین میرود و لوبیا به رنگ قهوهای صورتیمانند زیبایی درمیآید. بافت لوبیا چیتی مانند خامه است و همین ویژگی، این لوبیا را به یکی از خوشمزهترین لوبیاها تبدیلمیکند.
ارزش تغذیهای لوبیا چیتی
اگر لوبیا چیتی بهجز زیباکردن بشقاب غذایمان، هیچ فایده دیگری نداشتهباشد، دلیل خوردن آن چیست؟ درواقع، شما میتوانید از زیبایی غذایتان که سرشار از مواد مغذی موردنیاز بدن و فواید سلامتی لوبیا چیتی نیز هست، لذتببرید.
لوبیا چیتی (پخته)
میزان مصرف: ۱۰۰ گرم
انرژی ۱۴۳ کیلوکالری
کربوهیدرات ۲۶.۲۲
قند ۰.۳۴
فیبر رژیمی ۹
چربی ۰.۶۵
چربی اشباع ۰.۱۰۹
چربی تکغیراشباع ۰.۱۰۶
چربی چندغیراشباع ۰.۱۸۸
پروتئین ۹
آب ۶۲.۹۵
ویتامینها
ویتامین B۱-تیامین ۰.۱۹۳ میلیگرم- ۱۷%
ویتامین B۲- ریبوفلاوین ۰.۰۶۲ میلیگرم-۵%
ویتامین B۳- نیاسین ۰.۳۱۸ میلیگرم- ۲%
ویتامین B۶ ۰.۲۲۹ میلیگرم- ۱۸%
فولات- ویتامین B۹ ۱۷۲ میکروگرم- ۴۳%
ویتامین C ۰.۸ میلیگرم- ۱%
ویتامین E ۰.۹۴ میلیگرم- ۶%
مواد معدنی
کلسیم ۴۶ میلیگرم-۵%
آهن ۲.۰۹ میلیگرم-۱۶%
منیزیم ۵۰ میلیگرم-۱۴%
فسفر ۱۴۷ میلیگرم-۲۱%
پتاسیم ۴۳۶ میلیگرم- ۹%
سدیم ۲۳۸ میلیگرم- ۱۶%
روی ۰.۹۸ میلیگرم- ۱۰%
از جدول ارزش تغذیهای بالا، میتوانید متوجه شوید که چرا در برخی کشورها، لوبیا چیتی بهعنوان غذای اصلی مصرفمیشود زیرا لوبیا چیتی سرشار از کربوهیدرات است و میتواند منبعی برای انرژی باشد. همچنین، لوبیا چیتی چربی پایین اما پروتئین بالا دارد. اگرچه میزان سدیم آن کمی بالاست اما چون مقدار پتاسیم نیز بالاست، میتواند سدیم موجود در جریان خون را قبل از اینکه ضرری برساند، متعادلکند. خلاصه، لوبیا چیتی سرشار از مواد مغذی مفید برای بدن انسان است و مطمئنا فوایدی ر ابرای سلامتی شما تامینمیکند که شما چیزی از آنها نمیدانستید.
۱. منبعی سرشار از فیبر
مصرف غذاهای سرشار از فیبر فواید بیساری دارد، مخصوصا زمانی که شما آنها را به صورت روزانه مصرفمیکنید. اما یکی از فواید برتر مصرف این غذاها این است که میتوانید برای همیشه با یبوست خداحافظی کنید. بله، این فقط یکی از فوایدی است که میتوانید از مصرف لوبیاچیتی بهدست بیاورید. فیبر برای بدن انسان ضروری است، مخصوصا برای دستگاه گوارشی، اما برای افرادی که برنامه رژیم غذایی دارند نیز عالی است.
۲. برای همیشه با یبوست خداحافظی کنید
یبوست میتواند باعثشود احساسکنید معدهتان پر از غذاست اما شما نمیتوانید کاری کنید. خوب، پیشگری از آن خیلی از درمان آن آسانتر است. مصرف مقدار کافی فیبر میتواند به شما در پیشگیری از یبوست کمککند و چون لوبیاچیتی سرشار از فیبر است میتوانید برای همیشه با یبوست خداحافظیکنید.
۳. از سندروم روده تحریکپذیر(IBS) جلوگیریمیکند
IBS یا سندروم روده تحریکپذیر میتواند هرکسی را مبتلاکند، مخصوصا آنهایی که روزانه به اندازه کافی فیبر مصرفنمیکنند. مصرف روزانه لوبیاچیتی بسیار توصیهمیشود زیرا سرشار از فیبر است و میتواند از IBS جلوگیریکند.
۴. سلامت دستگاه گوارش را افزایشمیدهد
چیزی که برای یک دستگاه گوارش سالم نیازدارید چیز زیادی نیست بهجز مقدار کافی فیبر. فیبر حلنشدنی مسئول دفع کامل مواد غیرضروری روده از دستگاه گوارش است. بدون آن، بعضی از مشکلات معده بهوجود میآیند.
۵. خطر حمله قلبی را کاهشمیدهد
دلایلی وجوددارد که بنابر آنها، لوبیاچیتی برای قلب عالی است و میتواند خطر حمله قلبی را کاهشدهد. لوبیاچیتی سرشار از فیبر، فولات و برخی مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم است. فولات در پایینآوردن سطح یک ترکیب خاص به نام هوموسیستئین ضروری است. هوموسیستین عامل افزایش خطر حمله قلبی است.
۶. فشارخون را بهطور موثری کنترلمیکند
خیلی از افراد بهدنبال راهی برای کاهش فشارخونشان هستند. خوب، بهترین کاری که میتوانید انجامدهید، پرهیز از غذاهاییکه فشارخون را بالا میبرند و مصرف غذاهایی است که فشارخون را پایینآورده و از بالارفتن آن جلوگیریمیکند. لوبیاچیتی سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم است که میتواند میزان زیاد سدیم موجود در جریان خون را کنترلکند. سدیم یکی از عوامل اصلی فشارخون بالا است.
۷. منبع طبیعی فولات یا اسیدفولیک
اسیدفولیک یا فولات به ویتامین B۹ هم معروف است. فولات بهعنوان یکی از ویتامینهای گروه B، فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد. همانگونه که در بالا گفتهشد، فولات در پایینآوردن هوموسیستئین که میتواند برای قلب مضر باشد، نقشدارد. فولات همچنین برای رشد جنین در دوران بارداری هم ضروری است.
۸. منبعی عالی از پروتئین
لوبیاچیتی منبعی عالی از پروتئین، مخصوصا برای گیاهخواران است. بعضی افراد این سوال را دارند که آیا این امکان وجوددارد که نیاز بدن به پروتئین حیوانی را با پروتئین گیاهی جایگزینکنند؟ خوب، این کار کاملا ممکن است زیرا لوبیاچیتی دارای مقدار کافی پروتئین است که نیاز روزانه بدن شما را بدون نیاز به مصرف گوشت قرمز تامینمیکند.
۹. سلامت عروق و رگها را افزایشمیدهد
عروق و رگهای سالم بهطور قابل توجهی بر وضعیت قلبیعروقی شما تاثیر میگذارند. میزان منیزیم موجود در لوبیاچیتی برای آرامکردن عروق و رگهای شما عالی است زیرا یک مسدودکننده کانال کلسیم است. این وضعیت، به افزایش جریان خون کمککرده و فشار کمتری را به عروق، رگها و البته قلب واردمیکند.
۱۰. جریان خون را افزایشمیدهد
جریان خون سالم، فواید زیادی برای شما دارد. رگها، عروق و قلبتان نباید خیلی شدید کارکنند. ضربان قلب سالم، بر سیستم سوختوساز شما اثرمیگذارد. خون، اکسیژن را میآورد و هر سلول بدن برای عملکرد مناسب به اکسیژن احتیاجدارد.
۱۱. توزیع مناسب اکسیژن
سلولهای اکسیژندار میتوانند باعث پرانرژی شدنتان شوند. اکسیژن، توسط هموگلوبین به سلولهای قرمز خون میآید. لوبیاچیتی باعثمیشود بدنتان سلولهای قرمز خونی کافی برای توزیع اکسیژن در بدن داشتهباشد.
۱۲. سطح کلسترول را پایینمیآورد
فیبر حلنشدنی موجود در لوبیاچیتی، مسئول پایینآوردن کلسترول در روده است. فیبر، از میزان اضافی کلسترول بد را در روده شما جلوگیریکرده و فقط کلسترول خوب را در بدنتان میگذارد.
۱۳. خطر سکته را کاهشمیدهد
سکته مغزی نیز درست مانند حمله قلبی است. تجمع لخته خون در رگها و عروق یکی از دلایل اصلی سکته است. مغز برای عملکرد، اکسیژن کافی دریافتنمیکند و برای همین سکته اتفاقمیافتد. این وضعیت میتواند کشنده باشد. حتی افرادی که از سکته جان سالم بهدربردهاند هم دچار آسیب جزئی یا جدی در سیستم عصبی میشوند.
۱۴. تقویتکننده طبیعی انرژی
یکی از دلایلی که چرا لوبیاچیتی در برخی از کشورها، غذای اصلی محسوبمیشود این است که تقویتکننده طبیعی انرژی است. کربوهیدرات موجود در لوبیاچیتی، منبعی عالی از انرژی است. همچنین، آنهایی که لوبیاچیتی را غذای اصلی نمیدانند هم میتوانند لوبیاچیتی را با دیگر غذاهای اصلی مانند برنج یا برنج قهوهای ترکیبکنند.
۱۵. سطح قندخون را تثبیتمیکنند
چیزی که شما برای تثبیت سطح قندخون نیازدارید مصرف غذاهایی است که باعث سوزاندن کند و ثابت انرژی شوند. این وضعیت از بالارفتن قند که میتواند باعث افزایش قند در جریان خون شود، جلوگیریمیکند. خوشبختانه، لوبیاچیتی دارای مقدار مناسبی فیبر رژیمی است و ترشح انسولین را کنترلمیکند و همین مسئله، بر تثبیت سطح قندخون تاثیر میگذارد.
۱۶. در دوره قاعدگی، به زنان توصیهمیشود
وضعیتهای آزاردهندهای در دوران قاعدگی وجوددارد که فقط زنان میتوانند درک کنند. ناراحتیهای شکمی، سردرد و تهوع از علائم معمول این دوره هستند. درواقع، این شرایط زمانی اتفاقمیافتند که بدن دچار کمبود اکسیژن در سلولهای قرمز خون است. لوبیاچیتی میتواند با رفع این مشکلات در مدتزمان کوتاه، به زنان کمککند.
۱۷. کمخونی را بهطور طبیعی درمانمیکند
هر فردی که دچار کمبود آهن است میتواند به کمخونی دچارشود و شرایطی مانند کمبود خواب میتواند این وضعیت را تحریککند. بههرحال، مصرف غذاهای سرشار از موادمعدنی، بهویژه آهن میتواند کمخونی را بهطور طبیعی درمانکند. لوبیاچیتی که سرشار از آهن است میتواند ذخیره کافی سلولهای قرمز خون را برای جلوگیری از کمخونی ایجادکند.
۱۸. از کمبود آهن جلوگیریمیکند
زنان در دوره قاعدگی و بارداری و همچنین مردان با عادات غذایی بد میتوانند به کمبود آهن مبتلاشوند. در دوران بارداری، کمبود آهن میتواند نه تنها برای مادر بلکه برای جنین نیز کشنده باشد. بههمین دلیل است که مصرف غذاهای سرشار از آهن و دیگر مواد معدنی بسیار توصیهمیشود و لوبیاچیتی هم دراین مورد بسیار توصیهمیشود.
۱۹. غذایی خوب برای سنین رشد
سلولهای قرمز خون برای رشد لازم هستند و فولات برای اطمینان از عملکرد مناسب مغز در سن رشد لازم است. لوبیاچیتی سرشار از مواد معدنی بهویژه منیزم و آهن است که میتواند تولید سلولهای قرمز خون را افزایشدهد. به همین دلیل است که لوبیاچیتی برای کودکان در سنین رشد بسیار توصیهمیشود.
۲۰. غذایی فوقالعاده برای دوران بارداری
یک مادر باردار کاملا درمورد اهمیت رشد جنین در سهماهه اول آگاهی دارد. مادر باید غذاهای مغذی و سرشار از ویتامین و مواد معدنی مصرفکند. لوبیاچیتی منبعی عالی از فولات است که در دوره بارداری برای مادر مفید است زیرا فولات در رشد مغز و سیستم عصبی نقشدارد.
۲۱. پیشگیری از نقص مادرزادی
یکی از عوامل اصلی که نوزاد با نقص مادرزادی متولدمیشود، وزن کم است. جنین، برای رشد، سلولهای قرمز خونی و کلسیم کافی دریافتنمیکند. چون تنها منبع مواد مغذی از غذاهایی است که مادر مصرفمیکند، بنابراین مادر باردار باید غذاهای سرشار از مواد مغذی که سرشار از مواد معدنی و ویتامین است مصرفکند تا از این وضعیت پیشگیریکند.
۲۲. برای مادر شیرده توصیهمیشود
کار مادر فقط دوران بارداری نیست، پس از اینکه مادر کودکی زیبا را بهدنیا آورد، دوران شیردهی آغازمیشود..برای تولید شیر کافی، یک مادر باید غذاهای مغذی مصرفکند. لوبیاچیتی حاوی نوع خاصی ویتامین B است که برای مادر شیرده ضروری است.
۲۳. عالی برای حافظه
داشتن حافظه عالی در جوانی، فواید زیادی برای شما در مدرسه و شغل دارد. بههرحال، فایده داشتن یک حافظه عالی فقط موفقیت در مدرسه و شغل نیست بلکه خطر ابتلا به آلزایمر در افرادی که حافظه خوبی دارند، کمتر است. تیامین یا ویتامین B۱ موجود در لوبیاچیتی باعث شده این غذا برای مغز عالی باشد.
۲۴. سیستم عصبی شما را بهبودمیبخشد
زمانی که لوبیاچیتی مصرفمیکنید، فقط حافظه شما تحت تاثیر قرارنمیگیرد بلکه سیستم عصبی شما نیز تاثیر میپذیرد. سیستم عصبی سالم، خطر کاهش توان ذهنی را در زمان میانسالی کاهشمیدهد. بنابراین، مصرف لوبیاچیتی، مانند پساندازکردن در جوانی برای پیری است.
۲۵. راهحلی برای ریزش مو
بسیاری از محققان و مطالعات دریافتند که ارتباط نزدیکی بین کمبود پتاسیم در بدن و ریزش مو وجوددارد. همانگونه که در بالا گفتهشد، لوبیاچیتی سرشار از پتاسیم است، بهعبارت دیگر لوبیا چیتی راهحلی عالی برای رفع ریزش مو است. مواد معدنی یافتشده در لوبیاچیتی برای سلامت پوست سر شما نیز مفید است و این به تحریک رشد موی سالمتر و درخشانتر کمکمیکند.
۲۶. مشکل پوست خشک را درمانمیکند
زمانی که پوستتان خارش، پوستهپوستهشدن، قرمزی و دیگر مشکلات پوستی مانند رنگدانه غیرطبیعی و درماتیت دارد، احتمالا به کمبود ویتامین B دچارید. برای حل این وضعیتها به مراجعه به متخصص نیازندارید، فقط رژیم غذایی خود را بهترکنیدو لوبیاچیتی را درآن بگنجانید.
۲۷. سمزدای طبیعی بدن
بدن شما به سمزدایی منظم احتیاجدارد وگرنه مواد غیرضروری در بدن شما جمعشده که باعث بدحالی شده و برای سوختوساز شما مضر است. لوبیاچیتی دارای یک ماده معدنی کمیاب به نام مولیبدنوم است که میتواند به سمزدایی بدن شما کمککند. شما دیگر به استفاده از محصولات سم زدای غیرطبیعی نیاز ندارید زیرا تا زمانی که لوبیاچیتی را بهصورت متعادل مصرفکنید، هیچ عارضه جانبی وجودندارد که بخواهید نگرانش باشید.
۲۸. از سرطان معده جلوگیریمیکند
سوختوساز ناسالم و دستگاه گوارش ناسالم میتواند باعث سرطان معده شود. اگرچه میزان ویتامین C موجود در لوبیاچیتی پایین است اما دارای آنتیاکسیدانهایی است که برای جلوگیری از پیشرفت سلولهای سرطانی عالی هستند. همچنین، فیبر موجود در لوبیاچیتی، سیستم گوارش شما را در بهترین حالت خود قرارمیدهد تا از تمام مشکلات معده که میتواند باعث شرایط جدی مانند سرطان شود جلوگیریکند.
احتیاط در مورد لوبیاچیتی
لوبیاچیتی منبعی عالی از انرژی و سرشار از پروتئین است که آن را به جایگزین پروتئینی خوبی برای گیاهخواران تبدیلمیکند. بههرحال، با تمام فواید سلامتی که در بالا گفتهشد، درمورد لوبیاچیتی، ملاحظاتی وجوددارد که باید از آنها آگاه باشید.
– افرادی که دچار سنگ کلیه هستند باید از خوردن لوبیاچیتی پرهیزکنند زیرا لوبیاچیتی سرشار از کلسیم و پتاسیم است که میتواند وضع را بدترکند.
– لوبیاچیتی دارای مقدار نسبتا بالایی پورین است، بنابراین اگر شما به این ترکیب حساسیت دارید، بهتر است از خوردن لوبیاچیتی اجتنابکنید.
– مردم بهدلیل کاربرد آسان، لوبیاچیتی کنسروی را به نوع تازه آن ترجیحمیدهند. خوب، باید خیلی مراقبباشید زیرا لوبیاچیتی کنسروی دارای سدیم بیشتری است. حتی لوبیاچیتی تازه هم سدیم دارد.
امروزه، پیداکردن لوبیاچیتی در بازار کار آسانی است و لوبیاچیتی بهصورت تازه، خشک یا کنسروی موجود است. لوبیاچیتی تازه همیشه بهتراست چراکه طبخ آن زمان کمیمیبرد. باید بدانید زمانی که قصد مصرف لوبیاچیتی تازه را دارید، باید قبل از پختن آن را حداقل ۸ ساعت یا بیشتر بخیسانید تا بافتی بهتر و خوشمزهتر پیداکند. لوبیاچیتی فواید زیادی برای سلامتی دارد.
اگر ۸ ساعت زمان ندارید، میتوانید اول آنها را بجوشانید و اجازهدهید قبل از پختن حدود ۲ ساعت سردشوند. مصرف لوبیاچیتی کنسروی از همه آسانتر است اما باید بهخاطر میزان بالای سدیم آن مراقبباشید. همچنین، لوبیاچیتی کنکسروی، نسبت به لوبیای تازه مواد مغذی کمتری دارد، بنابراین ارزش تغذیهای که در بالا گفتهشد برای لوبیاچیتی کنسروی کاربرد ندارد. لوبیاچیتی خشک در بازارهای آسیا بهوفور یافتیشود اما انتخاب محبوب امریکاییهاست زیرا نگهداری از آنها آسان و در تمام فصول سال موجود است.
21111ش