به گزارش صد آنلاین ، مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در تشریح آخرین جزئیات پرونده قاچاق سازمان یافته سوخت موسوم به آریانا از صدور حکم محکومیت برای متهمین این پرونده خبر داد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در این خصوص اظهار داشت: در ادامه روند مبارزه بی امان با قاچاق سوخت در استان هرمزگان با گسترش چتر اطلاعاتی و پس از یک ماه رصد تحرکات و اقدامات قاچاقچیان سوخت در خلیج فارس و دریای عمان، 30 مهرماه سال 1401 به دستور مقام قضایی، سه فروند کشتی خارجی به اتهام قاچاق سازمان یافته سوخت توقیف شدند که از این شناورها حدود 12 میلیون لیتر گازوئیل ایرانی کشف و ضبط شد.
وی در ادامه افزود: در جریان تاراج سرمایههای ملی ایران توسط این قاچاقچیان سوخت، یکی از شناورهای توقیفی با نام نفتکش آریانا با حمل حدود 11/5 میلیون لیتر گازوئیل قاچاق، به عنوان کشتی مادر، سوختهای قاچاق را از سایر کشتیهای کوچکتر و لنجها تحویل میگرفته است.
قهرمانی تصریح کرد: دو کشتی دیگر نیز مبادرت به دریافت سوخت از لنجهای ایرانی و قایقها میکردند و این سوخت را به نفتکش آریانا منتقل میکردند.
وی یادآور شد: در جریان توقیف این شناورها 40 نفر از سرنشینان آنها اعم از ناخداها و ملوانان و اشخاصی که به عنوان سرشبکه اقدام به قاچاق سازمان یافته گازوئیل از سواحل هرمزگان به یکی از کشورهای خارجی میکردند نیز دستگیر شدند و در خصوص اتهامات آنها پرونده قضایی تشکیل شد.
قهرمانی گفت: در جریان بازرسی از این کشتیهای خارجی، دهها برگ، فاکتور و رسید تحویل سوخت قاچاق توسط لنجها و قایقهای ایرانی با ذکر مشخصات خریداران و فروشندگان هم کشف و ضبط شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین اسناد الکترونیکی و داده پیامهای موجود در گوشیهای تلفن همراه و اقلام فنی کشف شده از متهمان نشان دهنده اقدامات
سازمان یافته آنها با استفاده از یک عملیات پیچیده برای تحویل سوخت قاچاق از لنجها و کشتیهای کوچک به نفتکشهای بزرگ خارجی در آبهای آزاد میباشد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان بیان داشت: در نتیجه تحقیقات قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس مشخص شد، تجهیزات کمک ناوبری این کشتیها با هدف پنهان شدن از دید رادارها مکرراً خاموش شده است و قاچاقچیان به صورت کاملاً غیر استاندارد مبادرت به انتقال سوخت با روش کشتی به کشتی در دریا کردهاند.
این مقام قضایی گفت: محکومان با سوختگیریهای غیراستاندارد در دریا موجب آلودگی گسترده زیست محیطی و ایجاد مخاطره برای آبزیان و موجودات زنده شده اند که تخلفات آنها از این حیث نیز در دست بررسی میباشد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان یادآور شد: پس از تکمیل مراحل تحقیقات و صدور کیفرخواست در دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس، این پرونده در شعبه دادگاه انقلاب این شهرستان، رسیدگی و در نهایت منجر به صدور حکم محکومیت بدوی شد.
مجتبی قهرمانی تصریح کرد: به موجب حکم صادره از دادگاه انقلاب بندرعباس؛ ضمن ضبط یک فروند کشتی یدک کش خارجی به ارزش 22 میلیارد و 500 میلیون تومان، با تعیین حبس برای متهمان، آنها در مجموع به 22 سال حبس محکوم شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: متهمان به پرداخت 41 هزار و 179 میلیارد و 539 میلیون و 911 هزار و 300 ریال جزای نقدی نیز محکوم شده اند که در صورت عدم پرداخت جزای نقدی، هر سه کشتی خارجی به ارزش بیش از دو هزار و 537 میلیارد ریال به نفع دولت مصادره و ضبط خواهند شد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان تأکید کرد: 11 میلیون لیتر سوخت کشف شده از این شناورها هم طبق روال قانونی با دستور قضایی به شرکت ملی نفت ایران تحویل داده شده است.
قهرمانی بیان داشت: لنجهایی که مبادرت به انتقال و فروش گازوئیل قاچاق به این کشتیهای خارجی کرده اند نیز توقیف شده اند و اتهامات مالکین آنها در پرونده دیگری با عنوان قاچاق سازمان یافته 27 میلیون لیتر در حال رسیدگی میباشد.
گفتنی است؛ نفتکش خارجی آریانا به همراه دو کشتی دیگر در تاریخ 30 مهرماه 1401 توسط رزمندگان منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دلیل قاچاق سازمان یافته سوخت در آبهای خلیج فارس توقیف شده است.