به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، گشنیز یکی از سبزی های پرخاصیت است که برای پوست و زیبایی فواید بسیاری دارد. به راحتی می توانید با گشنیز یک ماسک عالی درست کرده و لک و جوش های صورت تان را از بین ببرید.
گشنیز تازه در دستور این ماسک پاککننده صورت به درخشان شدن پوست کمک میکند و در عینحال ذرات برنج قهوهای پودر شده به آرامی سلولهای مرده را اسکراب میکند و عسل نیز به نرمی و لطافت پوست میانجامد.
گشنیز تازه را در غذاساز بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید تا راحتر نرم شود ( با اضافه کردن ۲ قاشق غذاخوری آب شروع کنید و در صورت نیاز آب بیشتری به آن اضافه کنید) پوره گشنیز حاصل را با پودر برنج قهوهای، عسل و صابون مایع در یک کاسه مخلوط کنید.
همانند هر پاککننده صورت با این ماسک خانگی نیز صورت خود را بشویید. از این ماسک شوینده میتوانید برای شستشو روزانه همه انواع پوست استفاده کنید و تا ۷ روز نیز در یخچال نگه دارید.
ترکیب خنککننده گشنیز و خیار به همراه جو ضد التهاب سبب تسکین پوستهای ملتهب و جوشدار میشود. در حالی که ماست تازه به کار رفته در این ماسک نیز به علت در برداشتن اسید لاکتیک به آن قدرت لایهبرداری و روشنکنندگی پوست را میدهد.
تمامی مواد را در مخلوط کن با یکدیگر میکس کنید تا ترکیب نرم و یکدستی ایجاد شود.
ماسک حاصل را بر روی پوست صورت و گردن و پایین آن پخش کنید (این نواحی مرطوب و نمدار نباشند) دقت کنید تا از مناطق حساس مانند چشمها و دهان دور بماند. برای ۲۰ دقیقه بگذارید بر روی پوست باقی بماند. سپس با آب ولرم بشویید و از مرطوب کننده استفاده کنید.
گشنیز و روغن نارگیل هر دو قابض کننده هستند از اینرو به کوچک کردن منافذ پوست و ظاهر لطیفتر آن کمک میکند. در عینحال خاصیت اسیدیته آب لیمو نیز به لایهبرداری سلولهای مرده کمک میکند.
گشنیز، آب لیمو و روغن نارگیل را در مخلوط کن با هم میکس کنید تا ترکیب نرمی بدست آید. سپس در یک کاسه کوچک بریزید و به وسیله یک قاشق با نمک دریا مخلوط کنید.
ماسک حاصل را با حرکات دایره شکل به آرامی بر روی بازوها، پاها و بدن خود بمالید سپس با آب ولرم بشویید و در ادامه میتوانید در صورت لزوم از صابون یا پاک کننده بدن استفاده کنید. در صورت باقی ماندن اسکراب میتوانید آن را تا یک هفته در یخچال نگه دارید.
اسیدهای لاکتیک طبیعی در محصولات لبنی مانند دوغ به زدودن سلولهای مرده و همچنین نرمی و لطافت پوست کمک میکند. عسل نیز به مرطوب نگه داشتن پوست و گشنیز به تسکین و آرام شدن پوست کمک میکند.
میتوانید تمام مخلوط حاصل را در وان آب گرم بریزید و یا آن را در قالب یخ مکعبی فریز کنید و در بین هر ۲ یا ۳ بار حمام از ۲ تکه از آن در وان بیاندازید و به مدت ۳۰ دقیقه در آن غوطهور شوید.
۱۰ گرم تخم گشنیز را حرارت دهید تا قهوهای رنگ شود، آن را پودر و سپس با مقداری سرکه مخلوط کرده و به مدت چند روز میل کنید.
برای تسکین گوش درد، باید یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید سپس گوش را با این محلول بخور دهید.
افراد برای تقویت حافظه میتوانند ۱۵ گرم تخم گشنیز را به همراه ۱۵ گرم تخم شنبلیله بکوبند، سپس این ترکیب را با عسل مخلوط و هر روز صبح یک قاشق غذاخوری از آن را میل کنند.
افراد برای تسکین درد صورت باید سر و صورت را با دَمکرده تخم گشنیز بخور دهند، همچنین میتوانند پنج گرم تخم گشنیز را در ۱۵۰ سیسی آب دَم و روزانه سه استکان میل کنند.
مبتلایان به دیابت روزانه ۲ گرم تخم گشنیز را دَم و هر ماه سه روز از این دمنوش میل کنند.
برای برطرف شدن دندان درد باید ۱۰ گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد، پس از سرد شدن آن را در دهان مزه مزه کنید.
برای رفع خارش پوست، آب گشنیز را با عرق کاسنی مخلوط کنید سپس پوست خود را با این محلول ماساژ دهید.
برای درمان چین و چروک صورت، باید ۱۰ گرم تخم گشنیز را با ۱۰ گرم اسطوخودوس در ۱۵۰ سیسی آب بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد سپس آن را صاف و پس از سرد شدن با چهار قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط و این ترکیب را روی صورتتان بگذارید.
برای تهیه دمنوش گشنیز یک قاشق چایخوری تخم آسیاب شده گشنیز را با یک لیوان آب جوش، داخل قوری بریزید و ۳۰ دقیقه آن را روی شعله غیرمستقیم قرار دهید.
مصرف زیاد گشنیز، خستگی شدید، خواب عمیق، گنگی و بی حسی را به همراه دارد، همچنین افراط در استفاده از گشنیز سبب فراموشی و اختلال حواس میشود.
21458/ع