شاید تصورش سخت باشد، اما اجداد ما تقریبا در ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح چای مینوشیدند. بنابراین، تعجبآور نیست که امروزه چای طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد و تحقیقات متعددی در مورد فواید آن انجام شده است. اما چیزی که بیشتر مردم نمیدانند این است که از چای کیسهای میتوان برای درمان خانگی بیماریها و همچنین باغبانی و خانهداری استفاده کرد. با مقالهی امروز همراه باشید تا با کاربردهای غیرخوراکی چای کیسهای آشنا شوید.
اگر یک شب خوب نخوابید، بدون شک روز بعد با چشمهای پفکرده و قرمز از خواب بیدار میشوید. در اینجا کمپرس سرد با چای، بهخصوص چای سبز، میتواند به کمک شما بیاید.
دو عدد چای کیسهای را داخل آب گرم بگذارید، درست مانند زمانی که میخواهید یک لیوان چای درست کنید. سپس آنها را برای حدود ۲۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک شوند. در انتها، چای کیسهای را بهمدت پنج دقیقه روی چشمهای خود قرار دهید تا پف آنها کاهش پیدا کند.
کافئین موجود در چای سیاهی دور چشم را کاهش میدهد و تانن موجود در آن گردش خون را بهبود میبخشد. بهعلاوه، خنک کردن آن در داخل یخچال به کاهش تورم و پف چشمها کمک میکند.
در هنگام استفاده از چای کیسهای برای رفع پف چشمها باید به نکات زیر توجه کنید:
اگر در خانه بچه داشته باشید، ایجاد خراش و کبودی یکی از اتفاقات روزمرهای است که با آن مواجه میشوید. در این شرایط برای کمک به رفع قرمزی، تورم و درد، میتوانید یک کیسه چای سیاهی سرد را روی ناحیهی آسیبدیده قرار دهید.
چای حاوی تاننهایی است که عروق خونی را منقبض میکنند. گزارش شده است که قرار دادن چای کیسهای (چای سیاه یا چای سبز) روی کبودیها به کاهش تغییر رنگ ناشی از آنها کمک میکند.
چای کیسهای میتواند روی درد و خارشی که پس از نیش زدن حشرات ایجاد میشود، تأثیر بگذارد. برای مثال، بابونه خاصیت التیامبخشی دارد و برای درمان جای نیش حشرات و تسکین درد آن مفید است. چای کیسهای را داخل آب قرار دهید، آب اضافی آن را با فشار دادن بگیرید و آن را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی ناحیهی آسیبدیده قرار دهید.
یک راهی آسان برای خلاص شدن از درد دندان، استفادهی موضعی از چای نعناع فلفلی است. از آنجا که نعناع دارای اثرات ضدباکتریایی و بیحسکنندگی است، میتوانید یک عدد چای کیسهای حاوی آن را که کمی گرم است روی دندان دردناک خود فشار دهید تا درد از بین برود.
اسید موجود در چای باعث لخته شدن خون میشود. بنابراین، بعد از کشیدن دندان احتمالا استفاده از چای کیسهای به کنترل خونریزی کمک میکند.
شیردهی میتواند بین مادر و فرزندش ارتباط عاطفی قوی ایجاد کند، اما این کار همیشه بدون درد نیست. چای، بهویژه چای نعناع فلفلی، درمان خوبی برای رفع سوزش و ترکخوردگی نوک سینهها به شمار میرود. چای کیسهای را داخل آب گرم قرار دهید، آب اضافی آن را با فشار دادن بگیرید و سپس آن را چهار بار در روز و هر بار ۱۵ دقیقه روی نوک سینهها بگذارید. چای کیسهای جریان خون را افزایش میدهد و به بهبود سریعتر شما کمک میکند.
چای سبز خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی دارد و برای کسانی که با جوشهای سرسیاه و آکنه دست و پنجه نرم میکنند، گزینهی مناسبی محسوب میشود. اسکراب تهیه شده از برگهای چای سبز میتواند پوست چرب را عمیقا تمیز کرده و به خلاص شدن از شر جوشهای سرسیاه کمک کند.
یک قاشق چایخوری از محتویات چای کیسهای را با کمی آب مخلوط کنید تا بهشکل خمیر درآید. خمیر را بهآرامی بهمدت دو تا سه دقیقه روی ناحیهی مورد نظر بمالید و سپس آن را با آب ولرم بشویید. در انتها، صورتتان را خشک کنید و مرطوب کننده بزنید.
درد قاعدگی میتواند بدترین دشمن زنان باشد، اما خبر خوب این است که بابونه به رفع گرفتگی عضلات شکم کمک میکند. زنانی که با درد ناشی از قاعدگی دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند چای بابونه بنوشند یا آن را به آب داخل وان اضافه کنند.
مشخص شده است که چای میتواند رنگ، درخشش و رشد موها را بهبود ببخشد و آنها را نرم کند. قبل از دوش گرفتن، چند عدد چای کیسهای را داخل آب گرم قرار دهید و بگذارید خنک شود. بعد از استفاده از شامپو، چای را به موهای خود بمالید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه روی آنها بماند. سپس موهایتان را با آب سرد بشویید.
قرنها است که از گیاهان برای رنگ کردن لباسها و منسوجات مختلف استفاده میشود و برگهای چای هم از این قاعده مستثنی نیستند. چای کیسهای میتواند بهعنوان یک رنگ طبیعی برای تغییر ظاهر پارچهها، بهویژه پارچههای تهیه شده از پنبه، استفاده شود. چای را از کیسه خارج کرده و روی آن آب داغ بریزید. بعد از حدود یک ساعت، زمانی که برگها پژمرده به نظر میرسند، چای را از صافی عبور دهید و از آب آن برای رنگ کردن پارچه استفاده کنید.
اگر بشقاب، قابلمه یا تابهی چرب دارید، کافی است همهی آنها را با چند عدد چای کیسهای استفاده شده در سینک قرار دهید و بگذارید چند ساعت یا یک شب در این وضعیت خیس بخورند. چای کیسهای لکههای غذا و چربی را از بین میبرد و کار تمیز کردن ظروف را برای شما آسانتر میکند.
کیسهی چای را باز کنید و اجازه دهید برگهای چای خشک شوند. برگهای خشک شده را در یک مکان بدبو مانند سطل زباله یا یخچال قرار دهید تا به از بین رفتن بوهای ناخوشایند و خوشبوتر شدن محیط کمک کنند. برای این کار توصیه میکنیم از چای کیسهای حاوی نعناع یا دارچین استفاده کنید. همچنین میتوانید قبل از تمیز کردن فرش با جاروبرقی کمی برگ خشک شدهی چای روی آن بریزید تا بوهای نامطبوع از بین بروند.
استفاده از چای یک راهی عالی برای تمیز کردن آینهها، پنجرهها یا سایر سطوح شیشهای است. برای این کار میتوانید با باقیماندهی چای کیسهای یک لیوان چای کمرنگ درست کنید یا از خود چای کیسهای برای پاک کردن اثر انگشت، گرد و غبار و کثیفیها کمک بگیرید. چای را روی سطح شیشه اسپری کنید یا کیسهی چای را روی آن بمالید. سپس شیشه را با یک پارچهی تمیز خشک کنید.
چای کیسهای استفاده شدهی خود را دور نیندازید، چرا که میتواند کیفیت خاک را بهبود ببخشد و به رشد گیاه کمک کند. گیاهان برای رشد به نیتروژن نیاز دارند و برگهای چای میتوانند مقدار زیادی از این ماده را در اختیار آنها قرار دهند (نیتروژن یکی از اجزای سازندهی DNA گیاهان است). بر اساس تحقیقات، مخلوط کردن خاک با برگهای چای استفاده شده میتواند به رشد سریعتر شاخهها و ریشهها کمک کند و تولید مواد شیمیایی را در گیاهان افزایش دهد.
اگر گیاهی دارید که خاک اسیدی را ترجیح میدهد، سعی کنید هر چند وقت یکبار آن را با چای دمکرده آبیاری کنید. چای سطح pH خاک را تغییر میدهد و آن را برای رشد گیاه اسیدیتر میکند.
از آنجا که برگهای چای برای رشد گیاهان مفید هستند، کمک زیادی به تولید کمپوست میکنند. از سوی دیگر، استفاده از چای کیسهای برای تولید کمپوست میتواند به جلوگیری از تولید زبالههای غیرضروری کمک کند.
ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از کیسههای چای دارای مقدار کمی پلاستیک به نام پلیپروپیلن هستند که تجزیه نمیشود. بنابراین، بهدنبال محصولاتی باشید که پلاستیک در آنها وجود ندارد یا کیسهی چای را باز کرده و فقط از محتویات داخل آن برای تولید کمپوست استفاده کنید.
بار دیگر که از چای کیسهای استفاده کردید، آن را بلافاصله داخل سطح زباله نریزید. از چای کیسهای میتوان برای رفع مشکلات پوستی، بهبود رشد گیاهان، رنگ کردن پارچه یا تمیز کردن سطوح شیشهای استفاده کرد. این کار با محیط زیست هم سازگار است و به کاهش تولید زباله کمک میکند.