چه بخواهیم چه نخواهیم همه ما موهای زائدی در بدنمان داریم، خیلی طبیعی است و نباید نگران باشید حتی اگر طرفدارشان نباشید، با این حال اگر موقعیت و بافت آن تغییر کرده باشد ممکن است نشانه ای از یک مشکل سلامتی باشد و این مقاله به شما خواهد گفت که چرا؟
ما فهمیدیم که چه چیزی باعث تغییر در رشد موهای بدن می شود و چه زمانی شما باید به متخصص مراجعه کنید پس اجازه دهید بگوییم که کدام بخش های بدن مو دارد.
موهای ظریف، موهای ریز و خیلی نازکی هستند که اساساً کل بدن را می پوشاند, مشکلی نیست چون به ندرت متوجه آن می شوید.
موی ضخیم، خیلی بلند تر، ضخیم تر، قوی تر و معمولاً تیره تر از موی ظریف است و در زمان بلوغ شروع به رشد می کند، این نوع مویی است که وقتی بدن ما دچار تغییرات هورمونی جدی می شود شروع به رشد می کند و این چیزی است که شما باید مراقب آن باشید.
ژنتیک از دلایل وجود موهای زائد در بدن:
اگر رشد ناگهانی موهای سیاه و تیره را داشتید، این موضوع الگوهای مردانه نامیده می شود، عکس مادربزرگ خود را بررسی کنید، البته ما با تکنولوژی مدرن می توانیم ژنتیک را هم فریب دهیم و برای همین شاید در تصویر فتوشاپ شده موی زائدی دیده نشود.
پیشینه قومی از عوامل موهای زائد در بدن:
این مطالعه نشان می دهد که گروه های مختلف قومی بیشتر یا کمتر احتمال بروز بیش از حد مو را دارند، زنان کشورهای مدیترانه ای و خاورمیانه به احتمال زیاد این شرایط را رشد می دهند، گروه های قومی دیگر جایی بین این دو قرار دارند.
عدم تعادل هورمونی از عوامل وجود موهای زائد در بدن:
رشد ناگهانی موها ناشی از عدم تعادل هورمونی مردانه است، هم مردان و هم زنان این هورمون ها را دارند و زنان معمولاً آن ها را در سطح نسبتاً پایین تری نسبت به هورمون های زنانه شان دارند ، اگر سطح تستوسترون شما افزایش یابد بدن تان هورمون های مردانه زیادی دارد و طبق شرایط خود رفتار می کند و وضعیت دیگری که منجر به همین نتیجه می شود، کاهش سطح استروژن است که می تواند نتیجه یائسگی باشد.
در هر صورت، در چنین شرایطی مشخصات هورمون مردانه / زنانه از تعادل طبیعی خود خارج می شود.
اختلالات غده آدرنال از علائم رشد موهای زائد بدن:
غدد آدرنال در بالای کلیه ها قرار دارند و اگر غده های آدرنالی به روش خود عمل نکنند، بارها اشاره شده است که تغییرات هورمونی و رشد بیش از حد موهای بدن یکی از بزرگ ترین علایم اش است.
نشانه های دیگر مشکلات غدد آدرنال:
- افزایش فشار خون
- افزایش وزن در بخش بالا تنه
- سطح قند خون خیلی بالا یا خیلی پایین
- سردرد
- ضعف عضلانی
موهای زائد بدن زنان
سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی دیگر از علل شایع پرمویی است و اگر پریودهای نامنظم را تجربه می کنید, ممکن است این مشکل را داشته باشید، این مشکل توسط تخمدان های بزرگ شده ای ایجاد می شود که حاوی مجموعه کوچکی از مایعات به نام فولیکول ها هستند که نیازمند توجه پزشکی هستند، نشانه های دیگر این مشکل ،عبارتند از:
- اختلالات خلقی
- سردرد
- خستگی
- مشکلات خواب
اگر هیرسوتیسم در عرض چند ماه ظاهر شود باید به سراغ پزشک خود بروید، این رشد چشمگیر موی نشانه افزایش شدید سطح تستوسترون است و می تواند ناشی از نوعی رشد غیرطبیعی بافت، حتی یک تومور باشد که هورمون های مردانه را آزاد می کند، این امر بسیار رایج نیست اما اگر تغییرات سریع رخ دهد ارزش بررسی آن را دارد، همیشه بهتر است که امن باشیم تا متاسف و پیشگیری بهتر از درمان است.
انتهای پیام/21111ش