به گزارش صد آنلاین ، میتوان بسیاری از ادویهها مانند دارچین، هل، زنجبیل و... را علاوه بر افزودن به غذا بهشکل دمنوش نیز میل کرد. در ادامه این مطلب، به مهمترین فواید ادویهها اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
افزایش طول عمر
براساس مطالعهای که در آکادمی علوم پزشکی چین انجام شد، مصرف غذاهای ادویهدار به افزایش طول عمر کمک میکند. محققان برای تایید این مسئله، سبک تغذیه و سلامت نزدیک به پانصد هزار نفر را طی چند سال بررسی کردند و دریافتند که افزودن انواع ادویه به غذاها احتمال فوت زودهنگام را تا ۱۴ درصد کاهش میدهد. در واقع، این تاثیر بهدلیل کاهش خطر ابتلا به سرطانها، بیماریهای قلبی عروقی و ریوی است.
محافظت در برابر سرطانها
ادویهها منبع غنی از ویتامینها، املاح، رنگدانههای طبیعی و آنتیاکسیدانها مانند کوئرستین، پلیفنولها و کورکومین هستند. این در حالی است که آنتیاکسیدانها به مقابله موثر با پیری سلولها کمک کرده و در پیشگیری از بروز برخی سرطانها نقش دارد. همچنین، باید اشاره کرد که فلفل قرمز حاوی مولکولی بهنام کاپسایسین است که باعث مرگ سلولهای سرطانی میشود. تاثیر شگفت این مولکول از آنجاست که فقط سلولهای سرطانی را از بین میبرد و به سلولهای سالم اطراف تومور آسیبی وارد نمیکند.
کاهش فشار خون
ادویهها بهخصوص انواع تند نقش بسیار مهمی در بهبود جریان خون دارند، زیرا باعث اتساع عروق میشوند. علاوه بر این تاثیر که به کنترل فشار خون کمک میکند، خوردن ادویهها بهسرعت فشار خون را پایین میآورد. در صورت ابتلا به فشار خون بالا توصیه به کاهش مصرف نمک است، اما میتوان از انواع فلفل، دارچین، پاپریکا، کاری، خردل و حتی پودر سیر و پیاز بهعنوان جایگزینهای سالم استفاده کرد.
ضدالتهاب و ضدعفونیکننده طبیعی
بعضی ادویهها خاصیت ضدالتهاب طبیعی دارند و در موارد ابتلا به روماتیسم و آرتریت بسیار موثر هستند که زردچوبه بهترین آنهاست. در صورت ابتلا به دردهای عضلانی و سردرد نیز زنجبیل تاثیر عالی دارد. دارچین بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر میگذارد و فلفل قرمز نیز بر مکانیسمهای ادراک درد موثر است. ادویهها تاثیر ضدعفونیکننده نیز دارند و بعضی از آنها میتوانند بهطور موثر با عوامل بیماریزا مانند ویروسها، باکتریها و قارچها مقابله کنند. این تاثیر بهخصوص در مورد میخک و دارچین بارز است که اسانسهای طبیعی آنها خواص ضدویروسی، ضدباکتری و ضدانگلی دارد. البته جالب است، بدانید که مصرف این ادویهها هیچ عارضه جانبی ندارد.
حفظ تناسب اندام
ادویهها در مقابله با چاقی بسیار مفید هستند. در این زمینه دارچین بهترین است، زیرا مانع از تجمع چربی در اندامها میشود. علاوه بر این، ادویهها احساس سیری را افزایش میدهند و مانع از تمایل به ریزهخوری میشوند. برای حفظ تناسب اندام توصیه میشود زردچوبه، کاری، زنجبیل و فلفل قرمز همراه انواع غذاها میل شوند.