اندیشگاه رضوی بستر و فضای بایسته و مناسبی را برای حضور و گفتگو اندیشمندان در حوزههای مختلف علوم بهویژه علوم انسانی فراهم کرده است.
حجتالاسلام سید جلال حسینی رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی اظهار کرد: راهاندازی این اندیشگاه، حرکتی برای تحقق مرجعیت علمی آستان قدس رضوی و بهرهگیری از حضور و اندیشه پژوهشگران و متفکران جامعه در سایه مضجع شریف ثامنالحجج علی ابن موسیالرضا(ع) میباشد.
به همین منظور با توجه به سیره علمی امام رضا(ع) که نشست با عالمان و متخصصان وقت بود، اندیشگاه رضوی نیز نشستهای تخصصی و علمی مهمی را در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، برگزار میکند.
اتفاق مهمی که در ششمین نشست اندیشگاه رضوی رخداده ، حضور و دعوت از رضا کریمی مدرس و محقق کرمانشاهی بهعنوان سخنران ششمین نشست این اندیشگاه هست، که این افتخاری برای شهر و استان فرهیخته کرمانشاه خواهد بود.
این نشست با عنوان «مسئله خواندن با تکیهبر قرآن(راههای قرآنی خواندن)» روز سهشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۸ تا ۱۰ صبح در اتاق کنفرانس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی واقع در حرم مطهر رضوی برگزار میگردد.
کتابخانه مرکزی آستان قدس که همراه با سایر کتابخانههای وابسته، موزهها و مرکز اسناد آن «سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی» نامیده میشود، از مهمترین گنجینههای فرهنگی ایران و جهان اسلام است که در ضلع شرقی حرم مطهر امام رضا(ع) در بست شیخ طوسی شهر مشهد قرار دارد و دارای گنجینهای ارزشمند از کتابهای خطی نفیس و کمیاب و قرآنهای خطی باارزش است.
بر اساس اسناد موجود در کتابخانه آستان قدس رضوی، اولین فهرست این کتابخانه در سال ۱۰۱۰ ه. ق تهیه شد. پس از پایان حکمرانی صفویان بر ایران و آغاز دورهٔ افشاری، نادرشاه برای توسعه کتابخانه، حدود هفتصد جلد کتاب را از کتابخانهٔ سلطنتی اصفهان وقف کتابخانهٔ آستان کرد.