به گزارش خبرنگار سلامت صد آنلاین ، استفاده از میوه گلابی جرمهای غلیظ را دفع میکند و مانع از تجمع بخارات گرم در کبد میشود، پس بنابراین میتواند از بروز سرماخوردگی و همچنین احتقان صفراوی جلوگیری کند، گلابی میوهای است که با افزایش ترشح بزاق به هضم و جذب بدن کمک میکند به همین دلیل پوره آن برای افراد سالمند مفید است.
یکی از خواص گلابی ملین بودن آن و برای سلامت روده بزرگ مفید است.
نوشیدن یک لیوان آب گلابی برای کاهش تب و کاهش درد در بسیاری از بیماریهای التهابی مفید است و از بروز سکته مغزی پیشگیری میکند.
میوه گلابی مقوی بدن، آرام بخش و تببر است و تشنگی را برطرف و به علت دارابودن مقدار بی خطر ارسنیک رعشه را درمان میکند، آب گلابی و عصاره گلابی تخمیر شده میتواند بیماری زخم معده را درمان کند، این میوه یکی از میوههای نادری است که میتواند نیاز روزانه بدن را به ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک را تأمین کند.
همه ما میدانیم که قند در دهان حل میشود و بنابراین باعث ایجاد پوسیدگیهایی در دندانها میشود، با این حال میوه گلابی حاوی سوربیتول ( قند الکلی که در بدن انسان به آهستگی متابولیزه میشود) است که هضم غذا را تسهیل میبخشد، اما همین قند موجود در گلابی در دهان تجزیه نمیشود و بنابراین به دندانها آسیبی نمیرساند.
گلابی مفید برای افراد دیابتی
قند گلابی برای افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، مضر نیست،گلابی سرشار از ویتامینهای A، B1، B2، C، E و همچنین فیبر است که به تنظیم سطح قند خون کمک میکند، به علاوه، میوه گلابی کربوهیدرات و کالری کم دارد و برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند و نسبت به انسولین حساسیت دارند سودمند است، اگر گلابی به طور کامل مصرف شود، دیابت را در مراحل اولیه، بهتر کنترل و به بهبود کلی سلامتی بدن کمک میکند.
فواید آب گلابی
آب گلابی به خاطر وجود قند فراوان در خود، انرژی از دست رفته را خیلی سریع به بدن بازمیگرداند، شیره گلابی مدر، تصفیه کننده خون، دفع کننده اسید اوریک و تأمین کننده عناصر معدنی مورد نیاز بدن است، مصرف آب آن در بیماریهای مختلف مانند انواع کم خونیها، خستگی عمومی و بیماری سل اثرات مفیدی دارد و به علت قابض بودن در رفع اسهالهای ساده مؤثر است.
فواید پوست گلابی
زمانی که گلابی به طور کامل میرسد، پوست آن مانند پوست سیب پر از ترکیباتی میشود که باعث از بین بردن رادیکالهای آزاد میشود، رادیکالهای آزاد باعث تخریب سلولها میشوند، ترکیبات موجود در پوست و گوشت گلابی به مرور به یک سری آنتیاکسیدانهای مفید تبدیل میشوند که با این رادیکالهای آزاد مقابله کرده و آسیبهای آنها را خنثی میکنند و در نتیجه باعث شادابی و طراوت بدن و پوست هم میشوند.
پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد، نسبت به میوه آن غنیتر از ویتامین است، به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است، لذا نباید هنگام خوردن، پوست آن را جدا کرد، کسانی که مبتلا به فشار خون هستند، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .
میوه گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است، افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم میتوانند از آن بهره زیادی ببرند، گلابی با افزایش جذب کلسیم، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری میکند و از میوههایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.
مواد موجود در گلابی برای تقویت بدن پس از بیماریهایی که نیرو و توان انسان را تحلیل میبرد، بسیار مفید است، شاید به همین دلیل است که برای بیماران کمپوت گلابی میبرند، در دوران نقاهت بیماریهایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید است.
یک عدد میوه گلابی متوسط حاوی 15% روی مورد نیاز روزانه سیستم عصبی است که باعث تقویت حافظه و یادگیری میشود، این میوه سرشار از فیبرهای محلول در آب است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و بدن را در برابر بیماریها مصون میدارد به دلیل داشتن ویتامین K از سرطانهای مربوط به سیستم ایمنی بدن جلوگیری میکند.