به گزارش صد آنلاین دکتر مجتبی صدر الدینی، متخصص خون گفت: آهن در بیماران نمیتواند نقطهای ژنتیکی خون ساز را درمان کند و کم خونی بیمار ادامه مییابد و روز به روز ذخایر آهن او افزوده میشود تا جایی که عوارض آهن زیادی مثل سیروز کبدی، نارسایی قلبی، دیابت گریبانش را میگیرد.
وی افزود: مقدار زیاد آهن در بدن یا بافتهایی مثل قلب، لواز المعده، کبد تجمع مییابد و باعث افزایش بار آهن میشود.
صدر الدینی در ادامه گفت: اضافه بار آهن یکی از شرایط جدی و مزمنی است که باید به درستی تشخیص و درمان شود و اگر درست تشخیص داده نشد منجر به بیماری هموکروماتوزیس میشود و زندگی فرد را تهدید میکند.
از آنجا که از دست دادن خون به معنای از دست دادن آهن میباشد، لذا هموکروماتویس در زنان به دلیل خون ریزی، عادت ماهانه، کمتر از مردان اتفاق میافتد.
وی عنوان کرد: علل آن، اکثر موارد هموکروماتوزیس ژنتیکی میباشد، اختلالات خونی و یکی از علائم اصلی آن خستگی، ضعف، کاهش وزن، دردشکمی هموکروماتوزیس یک بسیاری غیر شایع است که در اثر تجمع از بیش حد از آن در بدن ایجاد میشود.
وی در پایان گفت: از جمله غذاهایی که میتواند منجر به افزایش آهن در بدن شود، گوشت قرمز، خشکبار، تخم مرغ، فلفل سبز، گوجه فرنگی میباشد.