به گزارش صد آنلاین ، حمیدرضا ناظمی با اشاره به تاکید دامپزشکی استان به جمعآوری قصابیهای غیرمجاز در ورودیهای شهر شیراز و منطقه بیدزرد، اظهار داشت: کشتار غیرمجاز معضلی است که در چند سال اخیر ما با آن درگیر بودهایم و فعالیتهای بسیاری به منظور کنترل این وضعیت انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی فارس با بیان اینکه در همین خصوص یک سری گشتهای همپوشان هم تشکیل و در دو سال اخیر تاکنون 78 مورد پلمب در ورودیهای شیراز، بلوار خلیج فارس و بید زرد داشتهایم، گفت: اگر چه این پلمب این واحدهای غیر مجاز جزو اولویتهای ماست، اما این مشکل در منطقه بید زرد یک معضل اجتماعی است و مردم هم نباید از این متخلفان خرید کنند.
وی گفت: البته علت خرید از این واحدها را مردم ارزانی اعلام میکنند و در عین حال باید به این اختلاف قیمت شک کنید و هیچ ارزانی بیعلت نیست.
ناظمی در ادامه با اشاره به نقش خبرنگاران در حوزه دامپزشکی و مباحثی از جمله آگاهیرسانی به منظور عدم خرید از واحدهای غیر مجاز یادشده، گفت: عشق و علاقه و نبوغ در خبرنگاری لازم است و این خصوصیات میتواند زمینه آگاهی دادن به مردم شود.
مدیرکل دامپزشکی فارس با بیان اینکه فارس دومین استان کشور از نظر جمعیت دامی محسوب میشود، عنوان کرد: ما در فارس زمینههای خوبی برای صادرات فرآوردههای خام دامی داریم و دامپزشکی استان با کشورهای حاشیه خلیج فارس ارتباط نزدیکی دارد و میتوانیم بازار آنجا را دست بگیریم.
وی با بیان اینکه حدود 800 نفر در بخش خصوصی زیر نظردامپزشکی کار میکنند، عنوان کرد: با توجه به تعداد معدود بازرسان نسبت به حجم کار، رسانهها هم میتوانند این مراکز را رصد کنند.
ناظمی با بیان اینکه معتقدم آمار شفاف و واقعی باید به رسانهها ارائه شود، گفت: برخی از دستگاهها یک سری آمارهایی میدهند که وقتی میخواهیم این آمارها را حلاجی کنیم، به نقطه کور میرسیم. من همیشه تاکید دارم که پنهان کاری نکنید و وقتی بیماری در حوزه دامپزشکی شایع میشود اطلاع رسانی کنید.
مدیر کل دامپزشکی فارس در ادامه با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در استان گفت: ما در سه سال گذشته آمار طاعون نشخوار کنندگان دامهای کوچک را کاهش داده و تلفات ناشی از آن را به حد انگشتان دست رساندهایم.
ناظمی افزود: در راستای کنترل بیماریهای مشترک بین دام و انسان بیش از 73 میلیون نوبت واکسیناسیون در دام سبک طی دو سال اخیر انجام شده که منجر به کاهش کانونهای بیماری در استان شده است.
عبداللهی، معاون اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی نیز عنوان کرد: 15 کشتکارگاه طیور فعال در استان داریم که همه صنعتی هستند؛ 34 کشتارگاه دام نیز در استان داریم که 5 مورد صنعتی و 29 کشتارگاه سنتی است، ما بازدیدهای دورهای زیادی از این واحدها انجام میدهیم، اما چون بودجهای برای صنعتی شدن داده نمیشود، مشکلاتی وجود دارد.
معاون سلامت دامپزشکی فارس نیز گفت: کشتارگاههای سنتی یادشده عمر زیادی دارند، اما در قانون فعلی دیگر شهرداریها موسس کشتارگاه نیستند و بطور کلی دیگر اجازه راه اندازی کشتارگاه سنتی جدید داده نمیشود. البته کشتارگاههای سنتی برای شهرداریها زیان ده هستند و باید بخش خصوصی به راه اندازی کشتارگاههای صنعتی تشویق شوند.
امیدرضا آمرآبادی افزود: در دو سال گذشته بیش از 342 هزار بازدید از مراکز تحت پوشش دامپزشکی داشتهایم و 12 هزار مورد تخلف بهداشتی را شناسایی کردهایم و 800 مورد پرونده تشکیل و 325 واحد متخلف را پلمب شده است.
وی عنوان کرد: طبق آمار موجود طی دو سال اخیر 2 هزار و 650 تن فرآوردههای خام دامی در فارس معدوم شده است و هدف ما شناسایی متخلفان در حوزه فرآوردههای خام دامی است و مردم نیز میتوانند برای اطلاع تخلفات با شماره 1512 که 24 ساعته فعال است تماس بگیرند، همکاران ما با وجود حجم بالای کار موارد را در اسرع وقت پیگیری میکنند.
آمرابادی در خصوص جگرکیهای دوره گردی که شبها در برخی خیابانهای شهر دود راه میاندازند و با توجه به شرایطی که دارند امکان رعایت بهداشت توسط آنها وجود ندارد نیز گفت: در مورد ساماندهی دوره گردها وظیفه شهرداری هست، اما خرید این اقلام از دست فروشها میتواند خطرناک باشد.
وی با بیان اینکه امسال یک مورد فوتی تب کریمه کنگو در استان داشته ایم، عنوان کرد: البته 3 مورد قطعی دیگر هم تب کریمه در استان داشتهایم که درمان شدند.
معاون سلامت دامپزشکی فارس با بیان اینکه 3 هزا واحد در استان داریم گفت: برای نظارت بر این تعداد بالا در فارس فقط 8 نفر ناظر داریم که کفایت نمیکند و کار را سخت کرده است.
4461/س