به گزارش صد آنلاین ، سعید صحبتی ، با بیان اینکه مالاریا از دیرباز جزو بیماریهای بومی و منطقهای در کشور ما و دو کشور همسایه شرقی ما بوده است، اظهار داشت: تلاشهای زیادی که در دهه اخیر در کشور ما انجام شد، شاهد کاهش چشمگیر موارد ابتلا به مالاریا بودیم.
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی از جمله بارانهای مونسونی که در دو سال اخیر در نیمه تابستان شاهد آن بودیم، گفت: این اتفاقات شرایط رشد و تکثیر پشه عامل این بیماری که عمدتاً در کشورهای افغانستان و پاکستان وجود داشت را فراهم کرد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بیشترین موارد مالاریا را در بیمارانی مشاهده کردیم که رفت و آمدها به کشورهای همسایه و یا مهاجرتهای غیرقانونی از کشورهای همسایه داشتند، افزود: همچنین کسانی که مجبور بودند به دلیل شغل و یا ماموریتهای کاری به مناطق مرزی شرق کشور رفت و آمد داشته باشند، مواردی از مالاریا دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه موارد ابتلا به این بیماری نسبت به سالهای قبل بسیار بیشتر بود و گفته میشود تا 40 برابر افزایش موارد ابتلا به مالاریا را داشتیم، بیان کرد: در استان کرمان هم طی یک سال گذشته تا کنون 41 مورد ابتلا به مالاریا شناسایی و کشف شده است.
صحبتی با بیان اینکه خوشبختانه همه موارد بیماری به صورت رایگان در شبکه بهداشت و درمان کشور تشخیص داده شده و درمان شدند، گفت: نگرانی ما از مواردی است که ممکن است از دید همکاران بهداشتی و درمانی ما مخفی بماند و همکاران ما با تصور اینکه مالاریا تمام شده این بیماری را در تشخیص اضطراری خود قرار ندهند و تشخیص دیرهنگام بیماری به عوارض و عواقب بعدی و حتی مرگ ناشی از مالاریا منجر شود.
وی با اشاره به اینکه مالاریا علائم اختصاصی ندارد و تشخیص آن براساس شک بالینی و شرح حال دقیقی است که از بیمار گرفته میشود، ادامه داد: این بیماری براساس علائم شبیه بیماریهای عفونی دیگر است و با تب و لرز و بدن درد خود را نشان میدهد و براساس نمونه گیری از خون و مشاهده انگل مالاریا در خون بیمار تشخیص داده میشود.
4461/س