آخرین اخبار
۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶

اگر عمر نوح می خواهید این سه ماده غذایی را بخورید

اگر عمر نوح می خواهید این سه ماده غذایی را بخورید
بازدید:۳۰۸۷
صد آنلاین | پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد مصرف منظم غلات سبوس‌دار، مغزها و میوه‌ها و سبزیجات تازه می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، دیابت و مرگ زودرس را کاهش دهد. این مواد غذایی با تنظیم کلسترول، کنترل فشار خون و کاهش التهاب، نقشی کلیدی در طول عمر و سلامت ایفا می‌کنند.

 به گزارش صد آنلاین ، پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد مصرف منظم غلات سبوس‌دار، مغزها و میوه‌ها و سبزیجات تازه می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، دیابت و مرگ زودرس را کاهش دهد. این مواد غذایی با تنظیم کلسترول، کنترل فشار خون و کاهش التهاب، نقشی کلیدی در طول عمر و سلامت ایفا می‌کنند.

 

 

غلات سبوس‌دار؛ پایه‌ای برای قلب سالم

غلات سبوس‌دار مانند جو دوسر، برنج قهوه‌ای، جو، کینوا، گندم کامل و ارزن، بر خلاف غلات تصفیه‌شده، همه بخش‌های دانه (سبوس، جوانه و آندوسپرم) را حفظ می‌کنند و در نتیجه سرشار از فیبر، ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی‌اند.

بر اساس مرور بیش از ۲۰ مطالعه با بیش از یک‌میلیون شرکت‌کننده، افرادی که روزانه حدود ۹۰ گرم غلات کامل مصرف می‌کنند، تا ۲۰ درصد کمتر در معرض بیماری قلبی و مرگ زودرس قرار دارند.

فیبر و ترکیبات گیاهی موجود در غلات کامل به کاهش کلسترول و قند خون کمک می‌کنند و آنتی‌اکسیدان‌های آن‌ها التهاب در رگ‌ها را کاهش می‌دهند؛ عواملی که در مجموع به سلامت قلب و عمر طولانی‌تر منجر می‌شود.

چطور در رژیم روزانه بگنجانیم:برنج سفید را با برنج قهوه‌ای یا نان سفید را با نان سبوس‌دار جایگزین کنید. حتی تغییرات کوچک اما مداوم می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی داشته باشد.

مغزها؛ دانه‌های کوچک با قدرت بزرگ

مغزهایی مانند بادام، گردو، پسته و بادام‌هندی سرشار از چربی‌های مفید، پروتئین، منیزیم، سلنیوم و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند.

مطالعات منتشرشده در BMC Medicine نشان می‌دهد مصرف روزانه حدود ۲۸ گرم مغز (یک مشت کوچک) می‌تواند خطر بیماری قلبی را تا ۲۵ درصد و مرگ زودرس را حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.


چربی‌های غیر اشباع در مغزها، کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و کلسترول خوب (HDL) را حفظ می‌کنند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی آن‌ها از آسیب سلولی و پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

چطور در رژیم روزانه بگنجانیم:به‌جای تنقلات فرآوری‌شده، یک مشت مغز بدون نمک میل کنید یا به سالاد، ماست و صبحانه خود اضافه کنید. حتی مصرف چند بار در هفته هم مفید است.

میوه‌ها و سبزیجات؛ محافظان طبیعی در برابر پیری

میوه‌ها و سبزیجات تازه غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها هستند.

تحلیل داده‌های بیش از دو میلیون نفر از ۹۵ کشور نشان داده است افرادی که ۵ وعده میوه و سبزی در روز (۲ وعده میوه و ۳ وعده سبزی) مصرف می‌کنند، ۱۳ درصد کمتر در معرض مرگ زودرس قرار دارند.

ترکیبات گیاهی فعال موجود در این مواد از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند، فشار خون را تنظیم کرده و گوارش را بهبود می‌بخشند.

چطور در رژیم روزانه بگنجانیم:در هر وعده، نیمی از بشقاب‌تان را به میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ اختصاص دهید. ترکیبی از سبزیجات برگ‌سبز، میوه‌های مرکباتی، توت‌ها و صیفی‌جات انتخابی عالی است.

 

هیچ ماده غذایی به‌تنهایی ضامن عمر طولانی نیست، اما الگوهای تغذیه‌ای سرشار از غذاهای گیاهی طبیعی (مانند رژیم مدیترانه‌ای یا DASH) با کاهش التهاب، بهبود عملکرد متابولیک و کندتر شدن روند پیری ارتباط مستقیم دارند.

جایگزین کردن غذاهای فرآوری‌شده با این مواد مغذی در طول سال‌ها اثر جمعی قابل‌توجهی بر سلامت و کیفیت زندگی دارد./سلامت نیوز