آخرین اخبار
۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸

این غذای دم دستی یار مهربان مغز در برابر آلزایمر است

این غذای دم دستی یار مهربان مغز در برابر آلزایمر است
بازدید:۱۵۵۴
صد آنلاین |  مطالعه‌ای که اخیراً در ژورنال تغذیه (The Journal of Nutrition) منتشر شده، نشان می‌دهد که مصرف تخم‌مرغ به‌صورت منظم می‌تواند با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط باشد.
کد خبر : ۱۷۶۸۵۱

 به گزارش صد آنلاین ،مطالعه‌ای که اخیراً در ژورنال تغذیه (The Journal of Nutrition) منتشر شده، نشان می‌دهد که مصرف تخم‌مرغ به‌صورت منظم می‌تواند با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط باشد.

بر اساس نتایج این پژوهش، افرادی که حداقل یک عدد تخم‌مرغ در هفته مصرف می‌کردند، ۴۷ درصد کمتر از کسانی که کمتر از یک عدد تخم‌مرغ در ماه مصرف می‌کردند، در معرض ابتلا به آلزایمر قرار داشتند.

این مطالعه شامل اطلاعات مربوط به ۱۰۲۴ سالمند با میانگین سنی ۸۱.۴ سال بود که به‌طور متوسط برای ۶.۷ سال تحت نظر بودند.

در طول این دوره، بیش از یک‌چهارم شرکت‌کنندگان به آلزایمر مبتلا شدند.

بررسی مغز ۵۷۸ نفر از این افراد پس از مرگ نشان داد که کسانی که به‌طور منظم تخم‌مرغ مصرف می‌کردند، پروتئین‌های سمی کمتری که با بیماری آلزایمر مرتبط‌اند، در مغز خود داشتند.

 

 

نقش کولین و اُمگا-۳ در سلامت مغز

محققان این تأثیر را به وجود کولین (choline) و اسیدهای چرب اُمگا-۳ در تخم‌مرغ نسبت می‌دهند:

کولین پیش‌ساز انتقال‌دهنده عصبی «استیل‌کولین» است که برای حافظه و یادگیری ضروری است.

همچنین کولین در ساختار غشای سلولی و فرآیندهای ژنتیکی مرتبط با عملکرد مغز نقش دارد.

بدن انسان به‌اندازه کافی کولین تولید نمی‌کند و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود.

اُمگا-۳ نیز خاصیت محافظت عصبی دارد و مصرف آن به‌طور کلی با سلامت مغز در دوران سالمندی مرتبط است.

به گفته دکتر کریستوفر میسلینگ (Christopher Missling)، رئیس یک شرکت دارویی، حدود ۴۰٪ از تأثیر محافظتی تخم‌مرغ در این مطالعه به کولین نسبت داده شده است. او تأکید کرد که ترکیب کولین و اُمگا-۳ می‌تواند اثرات هم‌افزایی برای سلامت مغز داشته باشد.

 

 

مزایای عملی

مطالعه نشان می‌دهد که تخم‌مرغ می‌تواند یک گزینه ارزان‌قیمت و در دسترس برای کاهش خطر زوال عقل در سالمندان باشد.مادی گالیوان (Maddie Gallivan)، کارشناس تغذیه، نیز اشاره کرد که تخم‌مرغ یک غذای مناسب برای سالمندان است؛ چرا که نرم، سریع آماده می‌شود و سرشار از مواد مغذی است.

محدودیت‌های مطالعه:

دوره پیگیری فقط ۶.۷ سال بود، که ممکن است باعث علّیت معکوس شود (مثلاً افرادی که به‌طور پنهان در حال ابتلا به آلزایمر بودند، تخم‌مرغ کمتری می‌خوردند).

جمعیت موردمطالعه فقط از یک منطقه خاص در آمریکا انتخاب شده‌اند، بنابراین نتایج ممکن است قابل تعمیم به سایر گروه‌های سنی یا فرهنگی نباشد.

اطلاعات غذایی از طریق پرسش‌نامه‌های خوداظهاری جمع‌آوری شده‌اند که ممکن است با خطا یا فراموشی همراه باشد./سلامت نیوز

 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها