آخرین اخبار
۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶

نجات جان با اقدام به موقع/ علائم سکته قلبی و اقدامات حیاتی پس از آن

نجات جان با اقدام به موقع/ علائم سکته قلبی و اقدامات حیاتی پس از آن
بازدید:۲۳۱
صد آنلاین | یک مدرس امداد و نجات و فوریت‌های پزشکی، با اشاره به اینکه سکته قلبی در ایران به یکی از شایع‌ترین علل مرگ‌ و میر تبدیل شده است گفت: عدم تحرک، مصرف دخانیات، تغذیه ناسالم و بی‌توجهی به علائم اولیه، آمار قربانیان را رو به افزایش برده است.
کد خبر : ۱۷۵۶۱۹

 به گزارش صد آنلاین ، میثم عزیزی اظهار کرد: سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد زمانی رخ می‌دهد که جریان خون در بخشی از عضله قلب کاهش یافته یا متوقف می‌شود که این موضوع می‌تواند منجر به آسیب جدی و حتی مرگ بیمار شود.

وی خاطرنشان کرد: شایع‌ترین علامت سکته قلبی، درد یا احساس فشار در ناحیه قفسه سینه است که ممکن است شانه، بازو، پشت، گردن یا فک تیر بکشد معمولاً این درد در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه احساس می‌شود و بیشتر از چند دقیقه طول می‌کشد.

عزیزی ادامه داد: از دیگر علائم می‌توان به تنگی نفس، تهوع، ضعف عمومی، رنگ‌پریدگی یا خاکستری شدن پوست و کبودشدن لب‌ها اشاره کرد. توجه به این علائم می‌تواند در تشخیص به‌موقع و نجات جان فرد بسیار مؤثر باشد.

این مدرس امداد و نجات با تأکید بر اهمیت واکنش سریع در مواجهه با علائم سکته قلبی گفت: در اولین اقدام، باید بیمار را در وضعیت نیمه نشسته با زانوهای خم شده قرار داد، سپس فشارخون او را بررسی کرد. اگر فرد سابقه بیماری قلبی دارد، داروهای مصرفی‌اش باید به او داده شود.

وی تصریح کرد: در صورتی که بیمار دارویی همراه نداشت، می‌توان یک عدد قرص تری نیتروگلیسیرین (TNG) را به‌صورت زیرزبانی به او داد. همچنین دادن یک قرص آسپرین ۳۲۵ میلی‌گرمی یا دو قرص آسپرین بچه ۸۰ میلی‌گرمی برای جویدن توصیه می‌شود.

در چه مواقعی مصرف آسپرین خطرناک است؟

عزیزی گفت: در برخی موارد مانند حساسیت به آسپرین، آسم، زخم معده یا سابقه خونریزی، مصرف آسپرین می‌تواند خطرناک باشد. بنابراین هنگام تماس با اورژانس، بهتر است از اپراتور درباره مصرف داروها مشورت بگیرید.

مرگ سالانه ۱۶۰ هزار نفر بر اثر سکته قلبی

وی به آمار نگران‌کننده سکته قلبی در ایران اشاره کرد و افزود: سالانه حدود ۱۶۰ هزار نفر در کشور بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست می‌دهند. این آمار رو به افزایش است و بخشی از آن به دلیل سبک زندگی ناسالم، کم‌تحرکی، مصرف دخانیات و الکل، چاقی، دیابت و فشارخون بالا است.

سکته قلبی را می‌توان با اصلاح سبک زندگی مهار کرد/ چند توصیه حیاتی برای نجات جان مصدوم

عزیزی تأکید کرد: پیشگیری همواره بهتر از درمان است. با اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم، ترک دخانیات، بازگشت تدریجی به ورزش و کنترل بیماری‌های زمینه‌ای می‌توان به‌طور چشمگیری از بروز سکته قلبی جلوگیری کرد.

وی توصیه کرد: در صورت بروز علائم یا بی‌اطلاعی از نحوه کمک‌رسانی به مصدوم، تا رسیدن نیروهای اورژانس با شماره ۱۱۵ تماس گرفته و از راهنمایی‌های اپراتور استفاده کنید./بهداشت نیوز

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها