آخرین اخبار
۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۳

کمبود منیزیم را نادیده نگیرید! علائم کلیدی که باید بشناسید

کمبود منیزیم را نادیده نگیرید! علائم کلیدی که باید بشناسید
بازدید:۲۵۸
صد آنلاین | حتی اگر نتوانید کمبود منیزیم را بدون آزمایش به‌طور قطعی تشخیص دهید، آگاهی از برخی نشانه‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا نسبت به وضعیت بدن خود هشیار باشید و برای بهبود سلامتی‌تان اقدام کنید.
کد خبر : ۱۷۴۹۸۹

 به گزارش صد آنلاین ، حتی اگر نتوانید کمبود منیزیم را بدون آزمایش به‌طور قطعی تشخیص دهید، آگاهی از برخی نشانه‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا نسبت به وضعیت بدن خود هشیار باشید و برای بهبود سلامتی‌تان اقدام کنید.

 

 منیزیم که اغلب از آن با عنوان «قرص آرام‌بخش طبیعی» یاد می‌شود، واقعاً چنین نقشی دارد. این ماده‌ی معدنی حیاتی در بیش از ۳۰۰ فرآیند بیوشیمیایی در بدن نقش دارد؛ از عملکرد اعصاب و عضلات گرفته تا تنظیم قند خون و فشار خون. با این‌حال، با وجود این‌همه اهمیت، کمبود منیزیم بسیار شایع است و اغلب هم نادیده گرفته می‌شود.

روش ایده‌آل برای تشخیص این کمبود، انجام آزمایش خون است. اما آیا بدن ما نشانه‌هایی از خود بروز می‌دهد که احتمال کمبود منیزیم را نشان دهد؟ برای پاسخ به این پرسش، با دکتر «بهمش تیاگی»، متخصص پزشکی عمومی در مرکز سلامت «شارداکِر»، شهر نویدا، گفت‌وگو کردیم. این همان چیزی است که او با ما در میان گذاشت.

به گفته‌ی دکتر تیاگی:
«بله، شما می‌توانید علائم و نشانه‌هایی را مشاهده کنید که بسیار قوی و مشخص به کمبود منیزیم اشاره دارند، حتی بدون نیاز به آزمایش. آگاهی از این نشانه‌ها می‌تواند افراد را تشویق کند تا بیشتر دقت کنند و شاید پیش از آن‌که این کمبود به یک مشکل جدی تبدیل شود، آن را برطرف نمایند.»

نشانه‌های کمبود منیزیم

در ادامه، اصلی‌ترین علائمی را که می‌توان بدون آزمایش به کمبود منیزیم پی برد، مرور می‌کنیم:

۱. گرفتگی عضلات، اسپاسم و لرزش‌ها

این احتمالاً یکی از شایع‌ترین علائم است. منیزیم نقش مهمی در شل کردن عضلات دارد. وقتی منیزیم کافی در بدن نباشد، عضلات ممکن است دچار انقباض شوند و این وضعیت می‌تواند منجر به دردهای کرامپی، پرش‌های عضلانی غیرارادی (مانند تیک یا فاسیکولاسیون) یا سندرم پای بی‌قرار شود. اگر مکرراً دچار گرفتگی عضلات در شب (چارلی هورس) می‌شوید یا پرش مداوم پلک دارید، کمبود منیزیم می‌تواند عامل اصلی باشد.

۲. خستگی و ضعف عمومی

احساس خستگی دائمی و بی‌انرژی بودن حتی پس از خواب خوب شبانه؟ منیزیم برای تولید انرژی در سطح سلولی ضروری است. کمبود آن می‌تواند توانایی بدن در تولید ATP (واحد انرژی سلولی) را مختل کند و موجب خستگی شدید و ضعف عمومی عضلات شود.

۳. اضطراب، افسردگی و تحریک‌پذیری

منیزیم به آرامش سیستم عصبی کمک می‌کند. این ماده تعادل انتقال‌دهنده‌های عصبی را حفظ کرده و موجب حس آرامش می‌شود. کاهش سطح منیزیم می‌تواند این تعادل حساس را برهم بزند و باعث افزایش اضطراب، عصبی بودن، تحریک‌پذیری یا حتی افسردگی شود. اگر احساس می‌کنید بیش از حد معمول مضطرب یا بداخلاق هستید، بهتر است به مصرف منیزیم خود نگاهی بیندازید.

۴. بی‌خوابی و اختلالات خواب

با توجه به خاصیت آرام‌بخشی منیزیم، تعجبی ندارد که در کیفیت خواب نیز نقش داشته باشد. این ماده به فعال‌سازی سیستم عصبی پاراسمپاتیک کمک می‌کند که مسئول القای آرامش است. کاهش سطح منیزیم ممکن است باعث شود سخت‌تر به خواب بروید، یا خواب عمیق و ترمیمی نداشته باشید. اگر شب‌ها مدام بیدار می‌شوید یا صبح‌ها احساس شادابی نمی‌کنید، شاید منیزیم در زندگی‌تان کم است.

۵. سردرد و میگرن

برخی مطالعات ارتباط کمبود منیزیم با افزایش احتمال ابتلا به سردرد و میگرن را نشان داده‌اند. منیزیم با شل کردن عضلات صاف و تنظیم فعالیت انتقال‌دهنده‌های عصبی، نقش مهمی در پیشگیری از میگرن ایفا می‌کند. اگر به‌طور مکرر دچار سردردهای شدید می‌شوید، شاید بد نباشد به سطح منیزیم بدن‌تان توجه کنید.

۶. فشار خون بالا

منیزیم با شل کردن رگ‌های خونی، به حفظ فشار خون طبیعی کمک می‌کند. کمبود آن می‌تواند منجر به تنگی عروق و در نتیجه افزایش فشار خون شود. اگر فشار خون شما به‌طور مداوم بالا می‌ماند و علت خاصی برای آن وجود ندارد، این می‌تواند نشانه‌ای از کمبود منیزیم باشد.

۷. حالت تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی

اگرچه این نشانه‌ها اختصاصی نیستند، اما گاهی در کمبود شدید منیزیم دیده می‌شوند. منیزیم نقش مهمی در فرآیندهای گوارشی ایفا می‌کند و کمبود آن ممکن است عملکرد طبیعی دستگاه گوارش را مختل کند.

۸. یبوست

منیزیم خاصیت ملین ملایمی دارد و با جذب آب به درون روده‌ی بزرگ، به نرم شدن مدفوع کمک می‌کند. اگر دچار یبوست مزمن هستید و سایر علل رد شده‌اند، ممکن است کمبود منیزیم مقصر باشد.

۹. پوکی استخوان و مشکلات استخوانی

اگرچه معمولاً تأکید بیشتر روی کلسیم برای سلامت استخوان‌هاست، اما منیزیم نیز به همان اندازه اهمیت دارد. منیزیم در فعال‌سازی ویتامین D نقش دارد که برای جذب کلسیم ضروری است و همچنین مستقیماً در ساختار استخوان‌ها مؤثر است. کمبود مزمن منیزیم می‌تواند باعث شکنندگی استخوان‌ها و افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان شود.

جمع‌بندی

حتی اگر نتوانید کمبود منیزیم را بدون آزمایش به‌طور قطعی تشخیص دهید، آگاهی از این نشانه‌های فراگیر می‌تواند شما را به شناخت بهتر بدن‌تان و اقدام برای ارتقای سلامت‌تان سوق دهد. این ماده‌ی معدنی قدرتمند را دست‌کم نگیرید—شاید همان حلقه‌ی گمشده‌ای باشد که برای رسیدن به عملکرد بهینه‌ی بدن‌تان به آن نیاز دارید./انتخاب

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها