به گزارش صد آنلاین ،اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در غذاهایی مانند ماهی، بذر کتان و گردو، برای سلامت قلب، مغز و عملکرد کلی بدن اهمیت زیادی دارند.اگرچه ماهیها منابع اصلی و مؤثری از امگا-۳ نوع EPA و DHA هستند، اما منابع گیاهی مانند بذر کتان نوع دیگری از امگا-۳ به نام ALA را تأمین میکنند که بدن میتواند بخشی از آن را به EPA و DHA تبدیل کند.
۱. بذر کتان
بذر کتان یکی از بهترین منابع گیاهی امگا-۳ پس از ماهی است.
هر یک قاشق غذاخوری بذر کتان، حدود ۲.۳۵ گرم ALA دارد.
روغن بذر کتان نیز با ۷.۲۶ گرم ALA در هر قاشق غذاخوری، گزینهای مؤثر برای تأمین امگا-۳ به شمار میرود.
۲. دانه چیا
دانه چیا سرشار از فیبر، مواد معدنی، آنتیاکسیدان و امگا-۳ است.
برخلاف بذر کتان، دانه چیا نیاز به آسیاب یا پرس ندارد.
در هر ۲۸ گرم (یک اونس) دانه چیا، ۵.۰۶ گرم ALA وجود دارد.
۳. گردو
تنها نوعی از مغزها که منبع قابلتوجهی از امگا-۳ نوع ALA محسوب میشود.
هر ۲۸ گرم گردوی انگلیسی: ۲.۵۷ گرم ALA
گردوی سیاه در همان مقدار: تنها ۰.۷۶ گرم ALA
۴. سویا
منبعی خوب از پروتئین و امگا-۳ است.
روغن سویا در هر قاشق غذاخوری، حدود ۰.۹۲ گرم ALA دارد./سلامت نیوز