۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۰

با این موارد سه سوته چربی خون را پایین بیاورید

با این موارد سه سوته چربی خون را پایین بیاورید
بازدید:۱۸۴۲
صد آنلاین | عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان: میوه‌هایی مانند سیب درختی، تمشک، انگور و سایر مواد غذایی مانند هویج، سیر، سبوس جو، سویا، جوانه‌ها و گردو در کاهش چربی خون موثرند
کد خبر : ۱۷۰۹۶۳

به گزارش صد آنلاین، برای کاهش چربی خون (کلسترول بد LDL و تری‌گلیسیرید)، مواد غذایی متعددی بر اساس تحقیقات مفید هستند. در اینجا توضیحات مختصر درباره مهم‌ترین آن‌ها، بر اساس گفته‌های آن عضو هیأت علمی و منابع علمی معتبر ارائه می‌شود:

سیب درختی: این میوه سرشار از پکتین، نوعی فیبر محلول است که در روده به کلسترول و اسیدهای صفراوی می‌چسبد و به دفع آن‌ها کمک می‌کند. خوردن سیب به‌طور منظم می‌تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد.

تمشک و سایر توت‌ها (مثل زغال اخته، توت فرنگی): این میوه‌ها علاوه بر فیبر، غنی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی به‌خصوص آنتوسیانین‌ها هستند. این ترکیبات با کاهش التهاب و بهبود عملکرد عروق خونی، به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می‌کنند.

انگور (مخصوصاً انگور قرمز و بنفش): انگور و آب انگور طبیعی (بدون قند افزوده) حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مهمی به‌نام رزوراترول و فلاونوئیدها هستند. این مواد به کاهش کلسترول بد و جلوگیری از اکسیداسیون آن (که مرحله‌ای مضر برای عروق است) کمک می‌کنند.

هویج: هویج منبع خوبی از فیبر محلول (پکتین) و همچنین بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) است. فیبر محلول آن مانند سیب، به کاهش جذب کلسترول از روده کمک می‌کند.

سیر: سیر حاوی ترکیبات گوگردی به‌خصوص آلیسین است که مطالعات نشان داده‌اند می‌توانند به کاهش ملایم کلسترول کل و کلسترول بد (LDL) کمک کنند و همچنین ممکن است اثرات مثبتی بر فشار خون داشته باشند. مصرف منظم سیر خام یا پخته (البته خام اثر قوی‌تری دارد) توصیه می‌شود.

سبوس جو دوسر: این ماده غذایی یکی از بهترین منابع فیبر محلول به‌نام بتا گلوکان است. بتا گلوکان در روده مانند یک اسفنج عمل کرده، به کلسترول و اسیدهای صفراوی می‌چسبد و آن‌ها را از بدن دفع می‌کند. مصرف روزانه جو دوسر یا سبوس آن به‌طور قابل‌توجهی کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

سویا و فرآورده‌های آن (مثل توفو، شیر سویا، آجیل سویا): پروتئین سویا حاوی ایزوفلاون‌ها و ترکیباتی است که می‌توانند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) کمک کنند. جایگزین کردن بخشی از پروتئین حیوانی با پروتئین سویا مفید است.

جوانه‌ها (مثل جوانه یونجه، ماش، شبدر): جوانه‌ها سرشار از فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. فیبر موجود در آن‌ها به کاهش جذب کلسترول کمک می‌کند و مواد مغذی فراوانشان به سلامت کلی قلب و عروق یاری می‌رساند.

گردو و سایر مغزهای درختی (بادام، فندق): این مغزها سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع (به‌خصوص امگا-۳ در گردو)، فیبر، استرول‌های گیاهی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. مصرف منظم و به‌اندازه (به‌دلیل کالری بالا) آن‌ها می‌تواند کلسترول بد (LDL) را کاهش و کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد.

نکات مهم همراه:

مصرف منظم و متنوع: تاثیر این مواد زمانی به‌حداکثر می‌رسد که به‌طور منظم و در قالب یک رژیم غذایی سالم و متعادل مصرف شوند.

جایگزینی هوشمند: استفاده از این مواد باید همراه با کاهش مصرف چربی‌های اشباع (گوشت‌های پرچرب، کره، روغن حیوانی، لبنیات پرچرب) و چربی‌های ترانس (روغن‌های هیدروژنه، فست‌فودها، شیرینی‌های صنعتی) باشد.

ورزش: فعالیت بدنی منظم نقش بسیار مهمی در کاهش تری‌گلیسیرید و افزایش کلسترول خوب (HDL) دارد.

کنترل وزن: کاهش وزن در صورت داشتن اضافه‌وزن یا چاقی، تاثیر چشمگیری بر بهبود چربی‌های خون دارد.

مشورت با پزشک: این توصیه‌های غذایی مکمل درمان هستند و در صورت داشتن چربی خون بالا، حتماً باید تحت نظر پزشک بود و دستورات دارویی (در صورت تجویز) را دقیقاً دنبال کرد. تغییرات رژیم غذایی را نیز بهتر است با یک متخصص تغذیه در میان گذاشت./اختصاصی صد آنلاین 

 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها