۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۸

مواد مضر سرطان در این روش سبزی نگه داشتن در فریزر/ خانم ها این هشدار را جدی بگیرید

مواد مضر سرطان در این روش سبزی نگه داشتن در فریزر/ خانم ها این هشدار را جدی بگیرید
بازدید:۳۲۰
صد آنلاین | نگهداری سبزی‌ها به صورت پخته در فریزر از نظر سلامت مواد غذایی به هیچ وجه تایید نمی‌شود، چون فرآیند سرخ کردن و فریز کردن باعث اکسیداسیون اسیدهای چرب خواهد شد و مواد مضر سرطان‌زا در سبزیجات تولید می‌شوند.
کد خبر : ۱۷۰۵۳۹

به گزارش صد آنلاین، اگر سبزیجات با روغن سرخ یا تفت داده شده باشند، چربی‌ها در طول زمان (حتی در فریزر) به‌تدریج اکسیده می‌شوند.

  • این فرآیند تولید ترکیبات مضر مثل پراکسیدها و آلدئیدها را افزایش می‌دهد که با التهاب و افزایش خطر سرطان مرتبط هستند.

۲. تولید ترکیبات سرطان‌زا:

  • حرارت بالا هنگام سرخ کردن (به‌ویژه سرخ‌کردن عمیق) می‌تواند منجر به تشکیل آکریل آمید (در سبزیجات نشاسته‌ای) یا هیدروکربن‌های آروماتیک چندحلقه‌ای (PAHs) شود.

  • فریز کردن این ترکیبات را از بین نمی‌برد و ممکن است غلظت آن‌ها طی زمان افزایش یابد.

۳. تغییرات نامطلوب در بافت و طعم:

  • آب موجود در سبزیجات پخته هنگام انجماد، کریستال‌های یخ تشکیل می‌دهد که پس از ذوب‌شدن، سبزی را خمیری و بی‌طعم می‌کند.

۴. فعالیت آنزیم‌های باقی‌مانده:

  • پختن سبزیجات به‌طور کامل آنزیم‌ها را غیرفعال نمی‌کند. این آنزیم‌ها در فریزر هم می‌توانند به‌کندی فعالیت کنند و باعث تخریب مواد مغذی (مثل ویتامین‌ها) شوند.

 راهکارهای ایمن برای فریز کردن سبزیجات:

۱. فریز کردن سبزی خام (پیش از پخت):

  • بهترین روش، فریز کردن سبزی تازه و خام پس از بلانچینگ (غوطه‌وری کوتاه در آب جوش + شوک در آب یخ) است.

  • این روش آنزیم‌ها را غیرفعال می‌کند و رنگ، طعم و مواد مغذی را حفظ می‌کند.

۲. اگر مجبور به فریز کردن سبزی پخته هستید:

  • از سرخ کردن پرهیز کنید. سبزی را با کم‌ترین روغن ممکن بخارپز یا تفت ملایم دهید.

  • پس از پخت، آن را سریع سرد کنید (در ظرف کم‌عمق در یخچال) و حداکثر ظرف ۲ ساعت فریز نمایید.

  • در ظرف عایق هوا (مثل کیسه فریزر پمپ‌شده) نگه‌دارید و حداکثر ۱‌ماه مصرف کنید.

۳. استثناها:

  • سبزیجات آبکی مثل اسفناج پخته یا غذاهای حاوی سبزی (مانند خورش‌ها) را نهایتاً ۳-۲ ماه در فریزر نگه دارید، زیرا کیفیت آن‌ها به‌شدت کاهش می‌یابد.

 نتیجه‌گیری:

نگهداری سبزیجات سرخ‌کرده یا پخته‌شده با روغن زیاد در فریزر، به‌ویژه برای مدت طولانی، به دلیل اکسیداسیون چربی‌ها و ترکیبات مضر اصلاً توصیه نمی‌شود. برای بهره‌مندی از خواص سبزیجات، آن‌ها را تازه مصرف کنید یا به‌صورت خام و بلانچ‌شده فریز نمایید.

اگر هم مجبور به فریز کردن سبزی پخته هستید، حتماً از روش‌های پخت سالم (بخارپز، تفت با روغن کم) استفاده کرده و زمان نگهداری را کوتاه (کمتر از ۱ ماه) در نظر بگیرد./ اختصاصی صد آنلاین 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها