آخرین اخبار
۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۰

شستن تخم مرغ ممنوع!

شستن تخم مرغ ممنوع!
بازدید:۳۴۲
صد آنلاین | تخم مرغ را نباید قبل از قرار دادن در یخچال شستشو داد، زیرا ماده‌ای روی تخم مرغ وجود دارد که از انتشار باکتری جلوگیری می‌کند و شستن آن‌ها منجر به از بین بردن این ماده می‌شود و به این ترتیب فضای بیشتری برای تکثیر سریع باکتری فراهم می‌کند
کد خبر : ۱۶۹۸۵۴

به گزارش صد آنلاین،  شستن تخم‌مرغ‌های خام قبل از قرار دادن در یخچال اشتباه است و دلایل علمی دارد:

علت عدم شستشو:

۱. لایه محافظ طبیعی (کوتیکول):

  • روی پوسته تخم‌مرغ یک لایه نازک محافظ به نام "کوتیکول" وجود دارد که به صورت طبیعی منافذ پوسته را می‌پوشاند.

  • این لایه از نفوذ باکتری‌ها (مثل سالمونلا) به داخل تخم‌مرغ و تبخیر رطوبت آن جلوگیری می‌کند.

۲. خطر شستشو:

  • با شستن تخم‌مرغ، این لایه محافظ از بین می‌رود.

  • منافذ پوسته باز شده و باکتری‌ها به راحتی می‌توانند وارد تخم‌مرغ شوند.

  • رطوبت داخلی سریع‌تر تبخیر شده و کیفیت تخم‌مرغ کاهش می‌یابد.

راهکار صحیح:

  •  پیش از نگهداری نشویید!

  •  اگر پوسته آلوده است، آن را با یک دستمال خشک یا ساینده نرم پاک کنید.

  • در صورت نیاز به شستشو (مثلاً برای پخت غذا)، بلافاصله پس از شستن بپزید و آن را نشسته در یخچال نگذارید.

  •  تخم‌مرغ‌ها را در دمای زیر ۴°C در یخچال نگهداری کنید (ترجیحاً در محفظه دربسته).

نکته مهم:

در برخی کشورها (مثل آمریکا)، تخم‌مرغ‌ها در کارخانه شسته و ضدعفونی می‌شوند و لایه محافظ از بین می‌رود. به همین دلیل حتماً باید در یخچال نگهداری شوند. اما در بسیاری از کشورها (از جمله ایران، اروپا)، تخم‌مرغ با لایه محافظ عرضه می‌شود و شستن آن پیش از نگهداری، خطرناک است.

جمع‌بندی:

با شستن تخم‌مرغ، سد دفاعی آن را نابود نکنید! بهترین روش، نگهداری خشک در یخچال و شستن تنها قبل از مصرف (در صورت نیاز) است. /اختصاصی صد آنلاین 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها