به گزارش صد آنلاین، در اینجا شش دلیل مهم برای اجتناب از مصرف آنها آورده شده است:
نوشابهها حاوی مقادیر زیادی قند افزوده (مثلاً ۳۹ گرم در یک قوطی ۳۵۰ میلیلیتری) هستند که مصرف منظم آن با چاقی، دیابت نوع ۲، کبد چرب و بیماریهای قلبی مرتبط است.
اسید فسفریک و اسید کربنیک موجود در نوشابهها مینای دندان را فرسایش میدهند و خطر پوسیدگی دندان و حساسیت دندانی را افزایش میدهند.
اسید فسفریک در نوشابهها جذب کلسیم را مختل میکند و مصرف طولانیمدت آن با کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر پوکی استخوان مرتبط است.
رنگ کارامل مصنوعی، نگهدارندهها و طعمدهندههای شیمیایی در نوشابهها ممکن است باعث التهاب، آلرژی یا حتی سرطان در صورت مصرف بیش از حد شوند.
نوشابههای کافئیندار میتوانند باعث وابستگی، بیخوابی، افزایش اضطراب و اختلال در تعادل الکترولیتهای بدن شوند.
نوشابهها کالری بالایی دارند اما فاقد مواد مغذی (ویتامینها، فیبر، پروتئین) هستند. همچنین قند آنها سطح انسولین را ناگهان افزایش میدهد و موجب گرسنگی کاذب و پرخوری میشود.
جایگزینهای سالم: آب، آبمیوههای طبیعی بدون قند افزوده، دمنوشها یا نوشیدنیهای کمکالری مانند آب گازدار با طعم میوههای تازه./ اختصاصی صد آنلاین