به گزارش صد آنلاین، چرا ترکیه این تعداد تانک دارد؟ ارتش ترکیه دومین نیروی نظامی بزرگ در میان اعضای ناتو است و بیش از ۲۲۰۰ تانک اصلی نبرد (MBT) در اختیار دارد که شامل ۷۰۰ تانک مدرن و ۱۵۰۰ تانک قدیمیتر و ارتقایافته است.
صنایع دفاعی ترکیه همچنین در زمینه تولید پلتفرمهای زرهی ۴×۴، ۶×۶ و ۸×۸، خودروهای رزمی پیادهنظام زنجیردار، تانکها و سیستمهای تسلیحاتی تخصص دارد. این انباشت نظامی بیانگر اهداف ترکیه در دوران ریاست جمهوری اردوغان است. ارتش ترکیه سالها به ایالات متحده و آلمان برای تأمین سیستمهای تسلیحاتی خود وابسته بوده است. با این حال، از دهه ۱۹۸۰، ترکیه همراه با سایر کشورهای عضو ناتو تلاش کرده تا توانایی تولید تسلیحات را توسعه دهد، وابستگی خود به تولیدکنندگان خارجی را کاهش دهد و تجهیزات نظامیاش را مدرن کند.
اما ترکها چرا به این تعداد تانک نیاز دارند؟ نمونههای زیر میتوانند این مسئله را روشن کنند.
ترکها اهداف گستردهتری را در خاورمیانه و بالکان دنبال میکنند، و اردوغان چشماندازی را برای تبدیل ترکیه به نسخهای مدرن از امپراتوری عثمانی ترسیم کرده است.
ترکیه تحت رهبری اردوغان بهتدریج از غرب فاصله گرفته و در حال احیای میراث عثمانی خود است. این روند شامل آموزش زبان عثمانی و نمایش پرچمهای تاریخی در دیدارهای رسمی با مقامات خارجی میشود. تحولات اخیر در عراق و سوریه نیز گواه این تغییرات است.
روزنامه جروزالم پست در گزارشی نوشت: «ترکیه در حال حاضر بزرگترین برنده آخرین تحولات سوریه است.»
اردوغان، علاوه بر نقشآفرینی در منطقه، مسیر جایگزینی برای انتقال انرژی به ایران طراحی کرده است. او با بهرهگیری از نفوذ خود در بلوک کشورهای ترکزبان مانند ترکمنستان، ازبکستان و آذربایجان، و همچنین روابط جدید با عربستان سعودی، هزینه انرژی برای اروپا و غرب را کاهش خواهد داد.
اردوغان با طرح ایده امپراتوری نوین عثمانی و رهبری اهل تسنن در آنکارا، نمادگرایی قدس را در جهان اسلام برجسته میکند. او در تلاش است این شهر را از سلطه صهیونیستها خارج کند.
این حرکت محقق خواهد شد مگر اینکه اتحاد آمریکا ـ اسرائیل ـ عربستان سعودی شکل بگیرد که دونالد ترامپ در آخرین سفر خاورمیانه خود بر آن تأکید کرده و سعودیها را به پیوستن به توافقنامه ابراهیم تشویق کرده است.
با وجود عضویت در ناتو و رابطهای که ظاهراً متحدانه به نظر میرسد، ترکیه و یونان قرنهاست که درگیر خصومتهای طولانیمدت بودهاند، خصومتی که در قرن گذشته چندین بار به آستانهی درگیری شدید رسیده است.
یونان ۱۳۶۵ تانک را به عنوان بخشی از توان دفاعی خود حفظ میکند، که این امر ریشه در اختلافات دیرینهاش با ترکیه دارد، بهویژه در مورد قبرس و مدیترانه شرقی. ادراک تهدید از سوی ترکیه، همراه با تاریخ درگیریها و رقابتهای مستمر بین دو کشور، عامل افزایش بودجه نظامی و ذخیره قابل توجه تانکهای یونان است.
اشغال نظامی شمال قبرس توسط ترکیه در سال ۱۹۷۴ همچنان یکی از اختلافات اساسی بین دو کشور به شمار میرود و موجب تداوم رقابت نظامی و افزایش توان تسلیحاتی در هر دو طرف شده است.
ترکیه قصد دارد تولید اولین تانک بومی خود، آلتای، را از ۳۰ اوت ۲۰۲۵ آغاز کند. توسعه این تانک نقطه عطفی مهم در استراتژی دفاعی کشور محسوب میشود. تاکنون، ترکیه برای تأمین تجهیزات نظامی، بهویژه خودروهای زرهی پیشرفته، وابسته به تأمینکنندگان خارجی بوده است، اما اکنون با کاهش وابستگی به غرب، ارتش این کشور به سمت خودکفایی گام برمیدارد.
پیشرانه این تانک شامل موتور دیزل DV۲۷K و گیربکس EST۱۵K است، که عملکرد خود را در کاربردهای نظامی به اثبات رساندهاند. سلاح اصلی آن یک توپ ۱۲۰ میلیمتری L۵۵ بدون خان است که شرکت MKE آن را تحت قرارداد انتقال فناوری با هیوندای روتِم تولید میکند.
پس از ساخت ۲۵۰ دستگاه اولیه، برنامهریزی شده است که پیشرانه بومی BATU در این تانکها ادغام شود. موتور BATU، یک موتور دیزل V۱۲ با توان ۱۵۰۰ اسب بخار، همراه با گیربکس شش سرعته جلو و دو دنده عقب، عملکرد و تحرک پیشرفتهای را در میدان نبرد برای آلتای فراهم خواهد کرد. ارتش ترکیه قصد خرید ۱۰۰۰ دستگاه تانک آلتای را دارد.
ترکها این تعداد تانک را نگهداری میکنند، زیرا قصد دارند در آینده بسیار نزدیک به آنها نیاز داشته باشند و این ممکن است منافع ناتو را در نظر نداشته باشد./عصر ایران