بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بررسی ۳ نوشیدنی «آب ساده»، «نوشیدنی شیرینشده با سوکرالوز» و «نوشیدنی شیرینشده با قند معمولی» نشان میدهد که نوشیدنی حاوی سوکرالوز در مقایسه با آب یا نوشیدنی حاوی قند، فعالیت ناحیه هیپوتالاموس مغز که وظیفه تنظیم اشتها و وزن بدن را دارد، بیشتر افزایش میدهد.
همچنین، مصرف سوکرالوز سبب احساس گرسنگی بیشتر نسبت به نوشیدنی حاوی قند ساده میشود. این تأثیر در زنان و افراد چاق یعنی گروهی که بیشتر در معرض استفاده از محصولات رژیمی هستند، شدیدتر است.
نتایج آزمایشهای خون نشان دادهاند که نوشیدن قند معمولی سبب افزایش قند خون و ترشح هورمونهایی مانند انسولین و GLP-۱ (پپتید شبهگلوکاگون ۱) میشود اما مصرف سوکرالوز چنین اثری روی این هورمونها ندارد. بدن از طریق این هورمونها به مغز پیام میدهد که کالری دریافت شده و دیگر نیازی به مصرف غذا نیست. سوکرالوز این اثر را ایجاد نمیکند و بر احساس سیری تاثیر نمی گذارد.
کودکان و نوجوانان در ارتباط با این موضوع آسیبپذیرتر هستند، چراکه مصرف شیرینکنندههای مصنوعی میان آنها رایجتر است و همچنین مغز در این سنین حساسیت بالاتری دارد. بنابراین یک فرصت مهم برای مداخله زودهنگام است./ ایسنا