به گزارش صد آنلاین، با توجه به محتوایی که ارائه دادید، در ادامه تیتر جذاب و مناسب برای مطلب شما آورده شده است. همچنین یک بازنویسی خبری-تحلیلی از متن نیز در اختیارتان قرار دادهام.
محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و متخصصان تغذیه دریافتهاند که مصرف شیرینکنندههای مصنوعی مانند اسپلندا (Splenda) ممکن است برعکس انتظار، به جای کاهش وزن، باعث افزایش اشتها و پرخوری شود.
ماده اصلی اسپلندا، سوکرالوز است؛ شیرینکنندهای بدون کالری که طعم شیرینی شبیه قند دارد. با این حال، بدن وقتی این طعم شیرین را دریافت میکند ولی کالری مورد انتظار را نمییابد، سیستم عصبی و هورمونی تنظیمکننده اشتها دچار سردرگمی میشود .
بر اساس تحقیقات، سوکرالوز فعالیت ناحیه هیپوتالاموس — بخشی از مغز که نقش کلیدی در تنظیم گرسنگی و سیری دارد — را افزایش میدهد. این امر میتواند احساس گرسنگی را تقویت کند و فرد را به مصرف بیشتر غذا ترغیب کند.
همچنین، مصرف قند طبیعی سبب افزایش سطح هورمونهایی مانند انسولین و GLP-1 میشود که پیام "سیری" را به مغز منتقل میکنند. اما سوکرالوز چنین پیامی را به مغز نمیدهد و بنابراین فرد احساس سیری نمیکند .
نتایج تحقیقات نشان میدهد که زنان و افراد چاق ، که عموماً بیشترین استفادهکننده از شیرینکنندههای رژیمی هستند، در برابر این اثرات حساسیت بیشتری نشان میدهند . همچنین، کودکان و نوجوانان به دلیل حساسیت بالاتر مغز در این سنین، در معرض خطر بیشتری قرار دارند .
استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی مانند اسپلندا به عنوان جایگزین قند، ممکن است در کوتاهمدت کمکی به کاهش مصرف کالری باشد، اما در بلندمدت میتواند منجر به افزایش اشتها، پرخوری و حتی چاقی بیشتر شود . این یافتهها ضرورت استفاده آگاهانه و متعادل از چنین محصولاتی را برجسته میکنند./ خبرنگاران جوان