این افراد لب به قهوه نزنند/ برای سلامتی شان خطرناک است
بازدید:۳۲۷
صد آنلاین | افرادی که دارای نوع متابولیزهکننده کند ژن CYP۱A۲ هستند، تجزیه کافئین در بدن آنان مشکلتر است و به همین دلیل، کافئین مدت طولانیتری در سیستم بدنشان باقی میماند و میتواند به سطوح مضری برسد؛ این تجمع میتواند به مرور زمان منجر به مشکلات کلیوی شود.
به گزارش صد آنلاین، قهوه، نوشیدنی محبوب بیشتر مردم جهان است و در مقادیر معقول فواید زیادی دارد. اما یک مطالعه علمی جدید نشان داده است که برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی ، با نوشیدن قهوه در معرض خطر بروز مشکلات کلیوی قرار میگیرند.
ژن CYP1A2: کلید پردازش کافئین در بدن
- ژن CYP1A2 نقش کلیدی در متابولیسم (تجزیه) کافئین در کبد دارد.
- افرادی که نسخه "کند" این ژن را دارند:
- کافئین را آهستهتر در بدن تجزیه میکنند
- بنابراین، کافئین مدت طولانیتری در بدن آنها باقی میماند
- و احتمال بروز عوارض جانبی از جمله مشکلات کلیوی برایشان بیشتر است.
📌 حدود 50٪ از جمعیت جهانی دارای این نوع کند متابولیزهکننده هستند و شاید از این موضوع بیاطلاع باشند.
چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند؟
علائم هشداردهنده آسیب کلیوی ناشی از کافئین
مطالعات نشان دادهاند که در افراد دارای ژن کند متابولیزهکننده، مصرف زیاد قهوه میتواند باعث ظاهر شدن:
نتایج مطالعه: چه کسانی بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرند؟
- افراد با ژن کند متابولیزهکننده که:
- روزانه ۳ فنجان یا بیشتر قهوه مینوشند
- مقدار کافئینی معادل ۳۰۰ میلیگرم و بیشتر دریافت میکنند
- این افراد حدود ۳ برابر بیشتر از سایرین، نشانههای آسیب کلیوی را تجربه میکنند.
مصرف چقدر امن است؟
📌 حتی ۳۰۰ میلیگرم کافئین در روز نیز برای برخی افراد میتواند خطرناک باشد .
چه کسانی باید بیشتر مراقب باشند؟
- افراد با سابقه خانوادگی بیماری کلیوی
- بیماران مبتلا به فشار خون بالا یا دیابت
- افرادی که از داروهای سنگین استفاده میکنند
- کسانی که متوجه خستگی، بیخوابی یا ضربان قلب سریع بعد از نوشیدن قهوه میشوند
راهکارهای پیشگیری از آسیب کلیوی ناشی از قهوه