آخرین اخبار
۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۲
بازدید:۶۱۶
صد آنلاین | شهردار شیراز در پاسخ به تغییر کاربری باغات شیراز به ویژه باغات گروه یک گفت: اگر سرم برود اجازه نمی‌دهم باغات گروه یک تغییر کاربری پیدا کند.
کد خبر : ۱۶۵۵۰

 شهرداری شیراز در سال‌های اخیر، یکی از پر چالش ترین نهادهای استان بوده و از آنجا که این نهاد به‌طور مستقیم با زیست روزمره مردم سروکار دارد و منابع درآمدی آن از سوی مردم تأمین میشود، همواره ابهاماتی پیرامون عملکرد خود دارد. دو پس از تغییر دو شهردار و دو سرپرست در دو سال گذشته، اکنون هفت ماهی می‌شود که محمدحسن اسدی، حضور در شهرداری را بر بودن در شورا ترجیح داده و نبض شهر را در دست گرفته است.

 

 


به گزارش صد آنلاین ، دومین بخش از گفتگوی فارس با شهردار شیراز به ابهاماتی اختصاص دارد که در این مدت مطرح‌ شد. این گفتگوی چالشی به تفصیل در پیش روی خوانندگان قرار می گیرد.

فساد سازمان یافته در شهرداری وجود ندارد، شورای هماهنگی نظارتی تشکیل داده‌ام

فارس: آیا در شهرداری فساد وجود دارد؟

اسدی: فساد سازمان یافته واقعا بهش نرسیدم اما نمی‌توانم قسم بخورم که در شهرداری هیچ رانتی وجود ندارد و صفر تا صد کارمندان و نیرو ها وارد هیچ جربانی نمی شوند.

از وقتی آمده ام شورای هماهنگی نظارتی تشکیل داده ام‌ متشکل از مدیر کل حراست، بازرسی، حسابرسی، مدیر گزینش و خودم‌‌.

گفتم وظیفه شماست که با فساد مبارزه کنید، شفافیت ایجاد کنید و تا زمانی که من شهردار هستم، راجع به هیچ پرونده ای تماس نمی گیرم و سفارش نمی‌کنم و اگر سفارش پذیر باشید خودم با شما برخورد می کنم.

در منطقه یک به فسادی نرسیدیم

فارس: مطالب مطرح شده در مورد قائم‌مقام شهرداری منطقه ۱ به کجا رسید؟

اسدی: اساساً در شهرداری سمتی به نام قائم مقام وجود ندارد. راستی‌آزمایی کردم، واقعاً مطالبی که مطرح شد وجود نداشت. اما برای حذف حاشیه ها خودم دستور دادم فردی که در آنجا بود جابه‌جا شود. شهردارمنطقه هم آمد و خیلی اصرار داشت که بماند اما من گفتم باید جابجا شود. بهار یک از وظایف مدیر ارشد این است که پیشگیری و صیانت کند. نگذارد اگر بحثی چه درست، چه غلط مطرح شد به آن دامن زده شود.

فارس: جابه‌جایی مدیر حراست منطقه یک چرا انجام شد؟

اسدی: مدیر حراست دکترای عمران داشت و الان در حوزه معاونت عمرانی مدیر یک پروژه شده است. زمانی ایشان در پل کابلی ولیعصر فعالیت می کرد. چرا کسی با این‌ متخصص باید در حراست حبس شود‌. بیاید در پروژه‌های بزرگی که شاید قیمتهای ۵۰۰ میلیارد هزار میلیارد دارد و باید تا دو سال تحویل داده شود کار کند.

واقعاً یکی از دغدغه های هر مدیری این است که در مجموعه‌اش فساد نباشد. این دغدغه من هم هست. اما در منطقه یک به فسادی نرسیدیم.

فارس: به فرض مثال یک روز رسید به این نتیجه که فسادی وجود دارد، چه اقدامی انجام می دهید؟

اسدی: من واقعا رحم نمی کنم. به مدیران گفته‌ام با هیچ کسی تعارف ندارم اگر بفهمم خودم پیشقدم میشوم و به بالاترین درجه مجازات طرف را می‌رسانم. و با هر دستگاه نظارتی امنیتی قضایی انتظامی همکاری می کنم. منافع مردم نباید وجه المصالحه چیزی قرار بگیرد.نباید در شرایط قرار بگیرند که با مدیر رودربایستی ایجاد شده و منافع بیت المال تضییع شود.

من که قرار نیست تا یک نفر زنگ زد خودم بروم مدیریت یعنی انجام کار به وسیله دیگران من باید بنشینم دستور بدهم دیگری اجرا کند. اما ما آدمی نیستیم که برویم در خانه تلفن را هم خاموش کنیم و پاسخ کسی را ندهیم مثلاً کسی به من پیام داد که در خیابان زرگری کانیوا گذاری شده، اما بیل مکانیکی آمده و دارد تخریب می کند، سریع مدیر کل بازرسی را فرستادم. از این موارد زیاد است.

احکام کمیسیون ماده ۱۰۰، یک منبع دآرمد پایدار 

فارس: منابع شهرداری چگونه تامین می‌شود که فشاری به مردم نیاید؟

اسدی: مثلاً کسی تخلف ساخت‌وساز داشته و رای کمیسیون ماده ۱۰۰ قطعی شده است. یعنی فردی همه فرآیندها را طی کرده و از همه ظرفیت قانون برای احقاق حق خود استفاده کرده اما قانون رای به بی‌حقی او داده و بهداری گفته جریمه تخلف را اخذ کند. این یکی از آیتم‌ های امسال در درآمد پایدار است.

یعنی اگر روزی حتی یک قِران هم عوارض نباشد، شهرداری بتواند امورات جاری را اداره کند.

گفتم ظرف دو سال باید برای هزینه های جاری، حقوق و مانند این موارد، یک منبع امن و پایدار وجود داشته باشه که بتواند این ها را پوشش دهد یکی از آیتم های دهگانه (نظام ده عاملی) را هم درآمد پایدار گذاشته ام.

بالاتر از بودجه مصوب به شهرداران ابلاغ کرده‌ام

در بودجه امسال ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد پایدار پیش بینی شده است. خودم پیشنهاد دادم و پذیرفته‌ام که باید این مبلغ را به دست بیاوریم.

بالاتر از بودجه ۲۳۵۰۰ میلیارد تومانی مصوب شورا را به مناطق ابلاغ کردم. گفتم باید بیشتر به دست بیاورید چون شهر عقب ماندگی دارد.

من قول داده‌ام تا دهه فجر امسال خط ۲ مترو که از ایستگاه قهرمانان شروع شده تا میدان ستاد، باید تمام ایستگاه های هر دو خط تکمیل شود و این سه هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد.

از فلکه ستاد تا کلبه ظرف ۲ سال ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول نیاز دارد. 

ما اسفند ماه یک نردبان ۵۲ متری خریداری کرده ایم ۱۰۰ میلیارد تومان.

در شش سال گذشته هیچ ماشین آلاتی خریداری نشد

ظرف شش سال گذشته حتی یک خودروی آتش نشانی و ماشین خدمات شهری خریداری نشده است.

من امسال می خواهم ۴۰۰ میلیارد ماشین بخرم.

شهرداری درست است بسیاری از کارها را به بخش خصوصی می سپارد ولی باید تجهیزات لازم را داشته باشد.

در عین نظارت، احساس بی‌پولی در شهرداری از بین رفته است

تصفیه خانه محلی با قرارداد بسته‌ایم ۲۰۰ میلیارد. برای پیش پرداخت اعلام می شود ۵۰ میلیارد پرداخت کنید، اگر قبلاً می‌گفتند ۵۰ میلیارد شهرداری میترسید اما الان پرداخت شده، گذشت آن زمانی که شهرداری برای یک موضوع کوچک مالی قالب تهی می‌کرد.

اکنون در عین نظارت، کنترل و اینکه بیت المال در جای خودش هزینه شود، احساس بی‌پولی در شهرداری از بین رفته است. البته ما یکی از گزینه‌های ده عاملی را گذاشته‌ایم کاهش پایش و ساماندهی هزینه.

 اگر سرم هم برود نمی‌گذارم گروه یک باغات تغییر کاربری پیدا کنند

فارس: آیا برای تبدیل باغ ناصری به پارک درختان را قطع کردید؟

اسدی: باغ ناصری در یک توافق دارد به باغ خانواده تبدیل می‌شود. قرار نیست نه کار اقتصادی شود، نه تفکیک رخ دهد. قرار است مردم بروند استفاده کنند. شاید برای مهیا شدن این شرایط یکی دو درخت کم شده باشند اما اینکه کسی بخواهد تغییر کاربری بدهد و قطع اشجار انجام شود اصلا اینجوری نیست.

فارس: اما آمار تغییر کاربری باغات قصرودشت وحشتناک است.‌ با این شرایط چیزی از اردیبهشت معروف شیراز نمی ماند

اسدی: گروه یک باغات اگر سرم هم برود نمیگذارم تغییر کاربری پیدا کنند. اگر جایی سراغ دارید مصداق بیاورید. مثلا الان شما گفتید انتهای «دوستان»، من حتما شهردار منطقه شش و رییس ستاد باغات را مأمور می کنم که واقعا ببینیم چه اتفاقی دارد می‌افتد.

درصورت دسترسی به سامانه اموال خود را اعلام می کنم 

فارس: شما عضو شورا بودید و طبق قانون باید اموال خود را اعلام می‌کردید.

اسدی: ما در شورا که بودیم رییس شورا اعلام اموال را بخش‌نامه‌ کردند، ما نتوانستیم در سامانه اعلام کنیم. قرار نیست که ما بنویسم بدهیم دست یک مسئول که در گاوصندوق بگذارد. اگر همین الان دسترسی به سامانه ایجاد شود، من اموال خودم را اعلام می کنم.

فارس: سایت شفافیت چرا نابسامان است؟

اسدی: یکی از مولفه‌های دهگانه بحث شفافیت است. وظیفه سازمانی مدیر روابط عمومی این است که موضوع سایت شفافیت را دنبال کند.

رطب خورده منع رطب نکند

فارس: چرا باید بستگان برخی مسئولان در شهرداری باشند؟

اسدی: در دوره قبل چنین اتفاقی افتاده و اگر من بودم نمی‌کردم. از وقتی مسئولیت پذیرفته ام سفارش های زیادی به من شده اما زیر بار هیچ کدام نرفته‌ام و امروز هم هیچ یک از بستگان درجه یک من در شهرداری نیستند و نخواهم آورد. چون من می‌گویم رطب خورده منع رطب نکند.

 ۳۴۵ نفر اسفند ماه بازنشسته شدند

یک لایحه دادم به شورا که نه‌تنها افراد واجد شرایط بروند، که تشویقی برای بازنشستگی پیش از موعد تشویقی گذاشتم. به کسی که با ۲۵ سال بازنشست شود، پاداش سی سال را می پردازیم. اسفند سال قبل بیش از ۳۰۰ نفر (۳۴۵ نفر) رفتند.

دوره قبل ۳۰-۴۰ نفر وارد شهرداری شدند

در این مدت که مسیولیت پذیرفته‌ام، یک‌نفر هم وارد شهرداری نشده و قصد هم ندارم هیچکسی وارد شهرداری کنم. که باعث گلایه بسیاری که بعضاً از مسیولین هم هستند شده است.

در دوره سابق (احسان اصنافی) حداقل ۳۰-۴۰ نفر وارد شهرداری شدند.

در دور اسبق (حیدر اسکندپور) بالای ۳۰۰ نفر وارد شدند.

 همه ساکنین خانه‌های شهرداری احضاریه دادگاه دریافت کردند؛ تعیین ۵ تا ۸ میلیون اجاره 

فارس: چرا خانه سازمانی در دست بهره بردارانی است که حتی اجاره هم پرداخت نمی کنند و گفته میشود عموما از مدیران هستند؟

اسدی: شهرداری خانه سازمانی ندارد. این منازل حدود دویست خانه مورد مسیری هستند که در تملک شهرداری قرار دارد.

اعتقادم این است در کلانشهر شیراز خانه سازمانی به هیچ‌کسی نباید داد. کسانی که دنبال خانه سازمانی هستند، آدمهای حریصی هستند. مخصوصا کسانی که در رده مسئولین قرار دارند و در شهرداری سمتی دارند، اینها افراد زیاده خواه هستند و بر اساس نیازمندی نیست.

برای همه ساکنین این منازل اظهار نامه دادگاه فرستاده شد و کسی که تخلیه نکرد، ماهیانه پنج تا هشت میلیون اجاره می‌دهد.

ما برای کسانی اظهارنامه دادگاه فرستادیم که گلایه ها و تبعات زیادی درپی داشت، اما گفتیم در برابر قانون همه یکسان هستند. برخی خانه ها هم خالی شده است. حتی با سکونت یک نفر هم موافقت نکردم.

در شرایط تورمی وام گرفتن‌ و صرف امور عمرانی کردن هنر است

فارس: موضوع وام گرفتن های شهرداری چیست؟

اسدی: یک ردیف در بودجه هست به‌نام وام، من اگر وام هم گرفتم برای این بود که بودجه محقق شود و وام یک ریال هم خرج جاری نمی‌شود. فقط صرف امور عمرانی می‌شود.

اگر در شرایط تورمی وام گرفته شود و صرف امور عمرانی شود یک هنر است و اگر صرف امور جاری کنیم خیانت است.

تصیم درمورد گود گویم کشوری است

فارس: چرا گود گویم الحاق می شود اما روستاهایی که سرریز جمعیت شیراز آنجا ساکنند، خیر؟

اسدی: ۸،۹ سال پیش روستای گویم، قصر قمشه و دوکوهک به شهر الحاق شد.

حدود هزار و سیصد باغ شهر به اسم گود گویم وجود دارد که طی بیست سال گذشته شکل گرفته و نظر کل کشور بر بحث ساماندهی باغ‌شهرهای گود گویم بود.

دولت اختیارش را به شورای عالی شهرسازی و معماری واگذار کرد و فرایندش طی شد که ساماندهی شود. این پیشنهاد از طرف شهرداری نبود. متاسفانه از خدمات شهرداری استفاده می کردند، همه‌شان گاز و آب و برق را داشتند اما سهم و حق دولت را هم پرداخت نمی کنند.

اما هنوز هیچ اقدام خاصی در مورد گود گویم انجام نشده است.

گویم ۳۵۰ هکتار باغ شهر ، ۱۱۵ هکتار کارگاه و حدود ۲۰۰ هکتار خود روستاست.

 یک خط دور این فضا کشیده شده و اعلام کرده اند هرکسی میخواهد در این محدوده مجوز بگیرد، از این پی باید از شهرداری بگیرد. هر تخلفی هم در گذشته انجام شده باید در کمیسیون ماده صد مطرح شود. 

اگر روستاها الحاق شوند کنترل خیلی بهتر انجام می شود

در ۱۲،۱۳ سال گذشته حدود ۱۰_۱۵ روستا در جنوب شیراز الحاق شده و چند روستا هم در شمال غرب. (انجیره، جوادیه، گویم، دوکوهک و قصرقمشه)، یکسری روستا در قره‌باغ وجود دارد مثل شاپور جان ، کرونی، کفری که در مورد اینها استانداری، نماینده ها، شورا، شهرداری هر کدام یک چیز می گویند و‌ متاسفانه طرح هادی روستا اگر قبلا ۵۰ هکتار بوده، الان شده ۳۵۰ هکتار و دهیار در همان ۵۰ هکتار می‌تواند فعالیت کند و ساخت‌وسازها و تفکیک‌های غیرمجاز خیلی بالاست.

نظر شخصی من که در شورا هم که بودم گفتم، این است که امروز اگر اینها الحاق شوند و همه دستگاه‌ها وظیفه خود را انجام دهند، کنترل خیلی بهتر انجام می شود. امروز اگر گویمی که سالها پیش الحاق شده، هنوز دست دهیار قرار داشت، قابل کنترل نبود.

 فارس: از پروژه کیف پول چه خبر؟

اسدی: وقتی من آمدم پروژه چند ماه تأخیر داشت اما الان کیف پول و مرکز داده با قدرت دارد پیش میرود. ولی بپذیرید برخی از اقلام وارداتی است. دیتا سنتر باید ۱۲۰ رک مستقر شود. مثلا میخورد به تحریم و یا گرانی، گاهی تأخیرات ناشی از شرایط پیش می‌آید. با این وجود کارها دارد پیش می‌رود.

به شهردار منطقه هشت گفتم اخراجت می کنم

فارس: چرا در مورد بافت تاریخی، شهردار منطقه اخطاریه هایی به مردم منطقه داده بود؟

اسدی: من شاهد دارم که نسبت به محور امامزاده ابراهیم چه برخوردی با شهردار منطقه کردم. گفتم اخراجت می کنم. به تخلفات اداری تحویلت می‌دهم. همه چیز باید طبق ضوابط طرح باشد‌.

هیچکس بالاتر از قانون نیست که بگوید این محور باید بازگشایی و تعریض شود کسی حق ندارد خانه تاریخی، خانه ثبتی، خانه غیرمجاز را تخریب کند یا فرمان عقب نشینی دهد.

فروش هزار میلیارد اوراق مشارکت برای ساماندهی بافت تاریخی

برای اولین بار هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای ساماندهی بافت تاریخی و فرهنگی فروخته ام.

یکی از هدف‌گذاری های امسال ما بافت تاریخی است که فقط وظیفه شهردار منطقه نیست، سایر زیرمجموعه های شهرداری مثل شهرسازی و بازآفرینی شهری وظیفه دارند.

کارت هدیه نه، پاداش

فارس: ما زیاد در مورد کارت هدیه های شهرداری می شنویم، حتی شنیده‌ایم بعد از حضور شما در سمت شهردار، مبالغ زیادی کارت هدیه به مدیران داده شد.

اسدی: راجع به کارت هدیه، ای کاش نامش را عوض می کردید چون موقعی که گفته میشود کارت هدیه چیز دیگری به ذهن متبادر می شود. این موارد «پاداش» است. در بودجه شهرداری ردیف پاداش وجود دارد. شهردار شیراز می تواند طبق قانون به جز خودش بر اساس عملکرد و ضوابط به همه پاداش بدهد.

وقتی مدیر من شبانه روز کار می کند و ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب می کند. 

وقتی گفته می‌شود که تو اگر محقق کردی تشویق می شوی و پاداش می شوی این پاداش ها بر این مبناست.

اما چه کسی به من گزارش می دهد؟ حوزه معاونت اقتصادی یا معاونت برنامه‌ریزی شهرداری برای گزارش مشخص شده‌اند که به ما اعلام می کنند برابر برنامه نظام ارزیابی عملکرد مناطق و معاونت ها و پرسنل چگونه‌ بوده است.

اگر شما پاداش های ۵ میلیونی ۱۰ میلیونی و یکی دو نفر ۱۵ میلیونی دید صرفاً در چارچوب همان نظام ارزیابی است.

پاداش شهرداری بعد از نوروز

این پاداش که حق بچه‌های شهرداری است. اما مثلا مدیر کل آموزش و پرورش، ما گاهی تا سه شب با هم جلسه داشتیم یا نیروی انتظامی دوش به دوش ما بود یا میراث فرهنگی مداوم همراه ما بود و گاه تا سه، چهار صبح ما سرکار بودیم.

اینها را در حد دو سه میلیون با اهدای لوح، تقدیر کردیم. ما به یک‌نفر ۱۰، دو نفر ۸، چند نفر ۵ میلیون مابقی ۲ میلیون پاداش دادیم.

فارس: به مدیران دادید؛ نیروهای خدماتی سهمی داشتند؟

اسدی: همه نیروهای شهرداری نوبت کاری و حق کشیک داشتند و هر کسی که بیشتر از حد متعارف کار کرد، دریافتی متناسب داشت.

این اتفاقات شانسی نبود 

من یک سری تغییرات دادم، مثلا شهردار منطقه ۱۱ را گذاشتم ۱۰ منطقه بعد می دیدیم منطقه ۱۰ که نفر آخر است، نفر دوم شده.

یا در معاونت های زیرمجموعه شهرداری تغییراتی می‌دادم، از رتبه رتبه چهارم می‌رسید. من این آچارکشی ها را بلد بودم که کجا باید سفت کرد و کجا باید شل کرد.

این اتفاقات شانسی نبود. امروز اضافه کاری یک نفر در شهرداری معادل ساعتی ۵۰ هزار تومان است. سی ساعت می‌شود یک‌ونیم میلیون تومان.

اعلام کرده‌ایم در نظام ده‌عاملی اگر کسی خوب شد، عالی شد، مثلا ۱۵۰ تا پرسنل دارد، به این ۱۵۰ تا ۲۲۰ میلیون تومان می‌دهم که بین همه تقسیم می شود.

۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول، بودجه عمرانی استان هم ۶۵۰۰ میلیارد تومان نیست که آن هم شاید دو هزار میلیارد هم تخصیص نمی دهند.

پس من استدعا دارم که اسم کارت هدیه را بگذارید پاداش. من هم به کسی بی جهت پاداش ندادم.

روی نظام ده عاملی تمرکز کرده ام؛ باید در شهرداری از مدیر کار خواست

من به شما میگویم، پارسال دغدغه پول بود به همه ثابت کردم که امروز در شهرداری ایده مهم است، پول مهم نیست. من پول درآوردم و شهرداری روی ریل قرار گرفت و‌ دیگر دغدغه پول نیست و روی نظام ده‌عاملی تمرکز کرده و دو ماه دوماه عملکردها بررسی می‌شود.

 نظام ده عاملی نه در کتابی وجود داشت و نه در کلانشهری اجرا شده بود که از آن تقلید کرده باشم. چون می‌دانستم که شهرداری چه ظرفیتی وجود دارد و باید در شهرداری از مدیر کار خواست.

من من اگر از مدیر کار نخواهم کار اصلی که مد نظر من است در درجه اولویت چندم قرار می گیرد.

محاله از هفته یکبار به همه مدیران زنگ نزنم که چه کار می کنند و همه‌ چیز را کاملا رصد می کنم.

مدیریت یعنی انجام کار به وسیله دیگران

مثلاً یک غرفه‌ نوبرانه در ورودی حافظیه زده بودند. می‌توانید بپرسید که چه‌کار بر سر سازمان میادین آوردم که چرا این غرفه زده شده.

پایان پیام/خ

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها