به گزارش صدآنلاین، متن کامل صلوات حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) به این صورت است:
«اللّهمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَهَ وَ ابیها وَ بَعلِها وَ بَنیها وَ السِّرِ المُستَودَعِ فیها بِعَددِ ما احْاطَ بِه عِلْمُکَ».
ترجمه فارسی این صلوات چنین است:
«خدایا! درود فرست بر فاطمه و پدرش و همسرش و فرزندانش و سرّ نهفته در او، به تعداد آنچه علم تو بر آن احاطه دارد.»
در این صلوات، عبارت "السِّرِ المُستَودَعِ فیها" که به معنی "سرّ نهفته در او" است، اشاره به مقام والا و اسرار الهی دارد که در وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) به ودیعه نهاده شده است. بسیاری از علمای شیعه این سرّ مستودع را به وجود مقدس حضرت مهدی (عج) تفسیر کردهاند که یکی از اسرار الهی در نسل فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) است.
برای خواندن این صلوات به قصد برآورده شدن حاجات، چند روش در روایات و کتب ادعیه ذکر شده است. یکی از مشهورترین روشها، خواندن این صلوات به تعداد ۱۳۵ بار است که مطابق با عدد ابجدی نام "فاطمه" میباشد. در روش دیگر که برای حاجات فوری توصیه شده، خواندن ۵۳۰ بار این صلوات است که از مرحوم آخوند همدانی نقل شده است.
آثار و برکات این صلوات در روایات متعددی بیان شده است. پیامبر اکرم (ص) در حدیثی فرمودهاند: «هر کس بر فاطمه درود بفرستد، خداوند گناهانش را میآمرزد و او را در بهشت به من ملحق میکند.» این حدیث نشاندهنده آن است که صلوات بر حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) نه تنها موجب استجابت دعا و برآورده شدن حاجات میشود، بلکه آثار اخروی نیز دارد و موجب مغفرت الهی و قرب به پیامبر (ص) در آخرت خواهد شد.
در حدیث دیگری از پیامبر اسلام (ص) آمده است: «ای فاطمه! هر کس بر تو صلوات بفرستد، خداوند او را میآمرزد و در هر جای بهشت که باشم، او را به من ملحق خواهد کرد.» این روایت بر این نکته تأکید دارد که صلوات بر حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) در حقیقت درود بر تمام اهل بیت پیامبر (ص) است و موجب قرب به تمام این خاندان پاک در آخرت میشود.
صلوات فاطمیه را میتوان در هر زمان و مکانی خواند، اما برخی اوقات مانند شبهای جمعه، روزهای پنجشنبه و به ویژه در ایام فاطمیه برای خواندن این صلوات تأکید بیشتری شده است. همچنین خواندن این صلوات در حرمهای مطهر اهل بیت (ع) و به ویژه در حرم حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) در قم و حرم امام رضا (علیهالسلام) در مشهد دارای فضیلت بیشتری است.
در پایان هر بار خواندن این صلوات، خوب است که حاجت خود را از خداوند متعال طلب کرده و به واسطه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) از پروردگار عالم درخواست برآورده شدن حاجت نماییم. همچنین پس از اتمام صلوات، خواندن دعای «اللهم بحق فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و السر المستودع فیها» و بیان حاجات به درگاه الهی توصیه شده است.
خواندن این صلوات با توجه به مضامین عمیق آن و با نیت خالص، نه تنها موجب برآورده شدن حاجات مادی میشود، بلکه آثار معنوی بسیاری دارد و موجب رشد روحی و تقرب به خداوند متعال میگردد. این صلوات یادآور مقام والای حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و جایگاه ایشان در نظام هستی است و انسان را با معارف ناب فاطمی آشنا میسازد.