به گزارش صد آنلاین، در گذشته، شایعات زیادی درباره خطر سرطانزایی نان سوخته و دیگر غذاهای پختهشده با دمای بالا مطرح شده بود. این نگرانیها عمدتاً به وجود آکریلامید در این نوع غذاها مربوط میشد، مادهای که در دماهای بالا (مانند سوختن یا کباب کردن) در غذاهای نشاستهای مانند نان، سیبزمینی و برنج تشکیل میشود. آکریلامید حتی در دود سیگار نیز یافت شده است و بهعنوان یک ماده "بالقوه سرطانزا" شناخته میشد.
اما تحقیقات اخیر، از جمله گزارشهای سازمان Cancer Research UK ، نشان دادهاند که مقدار آکریلامید موجود در نان سوخته یا دیگر غذاهای پختهشده آنقدر کم است که نگرانی جدی برای سلامت انسان ایجاد نمیکند . این مطالعات میگویند:
اد یانگ ، نماینده سازمان تحقیقات سرطان، توضیح میدهد: «نتایج آزمایشهای حیوانی را نمیتوان مستقیماً به انسان تعمیم داد. خطر واقعی نان سوخته یا دیگر غذاهای نشاستهای بسیار بیشتر اغراق شده است.»
متخصصان میگویند عوامل دیگری مانند:
در حالی که بهتر است از مصرف زیاد غذاهای سوخته خودداری کنید، نان سوخته بهتنهایی تهدیدی جدی برای سلامتی محسوب نمیشود . تمرکز باید بر کاهش عوامل خطر شناختهشده سرطان باشد. پس اگر گاهی نان شما سوخت، نگرانی بیش از حدی ندارد — ولی بهتر است مراقبت در پخت را فراموش نکنید!/ خبرنگاران