به گزارش صد آنلاین، به نقل از «WebMD»، مصرف نخود فرنگی میتواند به کاهش خطر بروز بیماریهای مختلف، از جمله بیماریهای قلبی، دیابت و برخی انواع سرطان کمک کند. در ادامه با مهمترین فواید سلامتی نخود فرنگی آشنا خواهیم شد:
نخود فرنگی حاوی دو آنتیاکسیدان مهم به نامهای لوتئین و زآگزانتین است که نقش حفاظتی در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی و بیماریهای مزمن چشمی مثل آب مروارید (کاتاراکت) و دژنراسیون ماکولای مرتباط با سن دارند. این ترکیبات به عنوان "فیلتر طبیعی" عمل کرده و از سلولهای حساس چشم در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت میکنند.
نخود فرنگی سرشار از فیبر و ماده مغذی کومسترول است که در کاهش خطر ابتلا به سرطان معده مؤثر است. بر اساس یک مطالعه انجام شده در مکزیکوسیتی در سال ۲۰۰۹، مصرف روزانه نخود فرنگی و سایر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
همچنین، فیبر موجود در این غله، هضم غذا را تسهیل کرده و باعث حرکت منظم روده و پیشگیری از یبوست میشود.
نخود فرنگی دارای مقادیر بالایی آنتیاکسیدان است که به محاربه رادیکالهای آزاد و تقویت سیستم دفاعی بدن کمک میکند. این مواد شامل:
همچنین، وجود ترکیبات ضدالتهابی مانند فرولیک اسید، اسید کافئیک، ویتامینهای A و B، کاتچین و اپیکاتچین ، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن التهابی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و آرتریت را کاهش میدهد.
این غذا سرشار از فیبر و پروتئین است که هضم کربوهیدراتها را کند کرده و افزایش ناگهانی قند خون را پس از وعدههای غذایی جلوگیری میکند.
همچنین شاخص گلیسمی پایین نخود فرنگی به این معناست که تأثیر چندانی بر افزایش سریع قند خون ندارد. مطالعات نشان میدهند رژیمهای غذایی غنی از پروتئین و فیبر قادرند قند خون بعد از غذا را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهند.
موادی مانند اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ ، منیزیم و پتاسیم موجود در نخود فرنگی به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب داخل عروق کمک کرده و از تشکیل پلاکهای چربی در دیواره رگها جلوگیری میکنند.
این عناصر همچنین فشار خون را تنظیم کرده و خطر بروز بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش میدهند.
جمعبندی:
نخود فرنگی یکی از غذاهای کامل و مغذی است که با توجه به ترکیبات منحصر به فردش، میتواند به عنوان یک سوپرافود در رژیم غذایی روزانه قرار گیرد. از سلامت چشم و دستگاه گوارش گرفته تا کنترل قند خون و سلامت قلب، نخود فرنگی در تمامی ابعاد به بدن کمک میکند. بنابراین، اضافه کردن این حبوبات سالم به سبد غذایی خود را فراموش نکنید!/ ایسنا