سبزیجات خود را بدون مواد شیمیایی تمیز کنید!
بازدید:۸۰۷
صد آنلاین | در حالی که برای زدودن آفتکشها، باکتریها و آلودگیهای سبزیجات اغلب از مواد ضدعفونیکننده صنعتی استفاده میکنیم، باید بدانیم که این مواد نیز خود میتوانند سمی و مضر برای سلامت ما باشند. پس سؤال مهم این است: «آیا جایگزینهایی طبیعی و سالم برای تمیز کردن سبزی وجود دارد؟»
به گزارش صد آنلاین، پاسخ: بله! و در ادامه قصد داریم بهترین مواد طبیعی آشپزخانه شما را معرفی کنیم که میتوانند سبزیها و میوههایتان را بدون استفاده از مواد شیمیایی تمیز کنند.
لیست مواد طبیعی برای شستن سبزیجات
۱. نمک
- چطور کار میکند؟ خاصیت ضدبکتریایی بالایی دارد و به زدودن حشرات کوچک و لکههای آلی کمک میکند.
- نحوه استفاده: سبزیها را در محلول آب و نمک (حدود یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیتر آب) به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بخیسانید و بعد آب سرد بشویید.
- مناسب برای: سبزیهای برگی مثل اسفناج، جعفری و گشنیز .
۲. آب لیمو
- چطور کار میکند؟ اسید سیتریک موجود در لیمو به شکستن بقایای شیمیایی و آفتکشها کمک کرده و باکتریها را نیز کاهش میدهد.
- نحوه استفاده: چند قطره آب لیمو را با آب تازه مخلوط کنید و سبزیها را در آن بخیسانید. برای اثر بیشتر میتوانید لیمو را با سرکه ترکیب کنید.
- مناسب برای: میوهها و سبزیهایی با پوست نرم مانند سیب، انار و گوجه.
۳. سرکه سفید
- چطور کار میکند؟ یک ضدعفونیکننده طبیعی است که در برابر باکتریها و قارچها مقاومت میکند.
- نحوه استفاده: یک سوم سرکه سفید را با دو سوم آب رقیق کنید و سبزیها را در آن بگذارید.
- مناسب برای: سبزیهای پوست سخت مانند گل کلم، کلم بروکلی و هویج.
۴. جوش شیرین
- چطور کار میکند؟ به خوبی بقایای شیمیایی، موم و کثیفیها را از روی سبزیها پاک میکند.
- نحوه استفاده: یک قاشق غذاخوری جوش شیربان در یک لیتر آب حل کنید و سبزیها را در آن بخار کنید یا بخیسانید.
- مناسب برای: سبزیهای محکم مانند خیار، سیب، هویج و گوجه.
۵. زردچوبه
- چطور کار میکند؟ دارای خواص ضد میکروبی قوی و همچنین طعم خوش است.
- نحوه استفاده: مقدار کمی زردچوبه را در آب گرم حل کنید و سبزیها را در آن بخیسانید.
- مناسب برای: سبزیهایی مانند شنبلیله و اسفناج که ممکن است کرم یا حشرات کوچک داشته باشند.
۶. سرکه سیب
- چطور کار میکند؟ شبیه سرکه سفید، ولی دارای آنزیمها و مواد مغذی بیشتری است.
- نحوه استفاده: مانند سرکه سفید، آن را رقیق کنید و سبزیها را در آن بخیسانید.
- مناسب برای: تمامی سبزیها و میوهها، به خصوص سبزیهای ترد و شکننده.
نکات مهم برای شستن سبزیجات
- ✅ همیشه قبل از مصرف سبزیها را بشویید ، حتی اگر قرار است آنها را پوست بکنید.
- ✅ برای سبزیهای برگی ، غلتاندن در ظرف آب + نمک یا سرکه، موثرتر از شستشوی ساده است.
- ✅ بعد از شستن با محلولهای طبیعی، سبزیها را با آب ساده بشویید تا اثر بو یا طعم باقی نماند.
- ✅ در صورت تمایل به افزایش ایمنی بیشتر ، سبزیها را چند دقیقه در آب گرم سبک بلانش کنید.
جمعبندی
منبع: همشهری