به گزارش صد آنلاین، محققان در مجله تخصصی سکته مغزی، به بررسی دلایل این پدیده پرداختهاند و نشان دادهاند که عوامل خطر غیرسنتی نیز در بروز سکتههای مغزی در افراد زیر 50 سال نقش بسزایی دارند.
محققان برای این مطالعه، دادههای بیش از 1000 فرد در اروپا را که بین 18 تا 49 سال سن داشتند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. طبق نتایج، حدود نیمی از این افراد دچار سکته ایسکمیک (ناشی از لخته خون) شده بودند، اما هیچ دلیل مشخصی برای این سکتهها وجود نداشت.
دکتر یوکا پوتالا ، سرپرست بخش سکته مغزی در بیمارستان دانشگاه هلسینکی فنلاند، در این باره گفت: «ما از نقش عوامل خطرناک که اغلب نادیده گرفته میشوند و در بروز سکته مغزی در جوانان مؤثر هستند، شگفتزده شدهایم.»
بر اساس توضیحات محققان، عوامل خطر سنتی که معمولاً با سکته مغزی مرتبط هستند شامل موارد زیر میشوند:
اما علاوه بر این عوامل، عوامل خطر غیرسنتی نیز در افزایش شیوع سکتههای مغزی در جوانان نقش دارند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
یکی از دلایل اصلی این افزایش، تغییرات ژنی، سبک زندگی ناسالم و افزایش شیوع بیماریهای مزمن در سنین پایین است. همچنین، محققان بر این باورند که بسیاری از افراد جوان به دلیل احساس امنیت نسبی نسبت به بیماریهای قلبی-عروقی، از مراقبتهای پیشگیرانه غافل میشوند.
برای کاهش خطر سکته مغزی در جوانان، محققان تأکید کردهاند که افراد باید:
افزایش شیوع سکتههای مغزی در جوانان نشاندهنده این است که این بیماری دیگر مختص افراد مسن نیست و عوامل خطر متعددی میتوانند حتی در سنین پایین نیز به بروز آن منجر شوند. با شناخت دقیقتر عوامل خطر سنتی و غیرسنتی و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه، میتوان از بروز این حادثه خطرناک در جوانان جلوگیری کرد./ همشهری