به گزارش صد آنلاین، مطالعهای اخیر از دانشگاه ایلینوی اربانا-شمپین این باور قدیمی را به چالش کشیده و ثابت کرده است که حتی رژیم گیاهی نیز میتواند به اندازه رژیم گوشتی در تقویت عضلات مؤثر باشد.
در این تحقیق، ۴۰ ورزشکار جوان (شامل ۲۸ مرد و ۱۲ زن) بین ۲۰ تا ۴۰ سال تحت رژیم غذایی کنترلشده قرار گرفتند. شرکتکنندگان ابتدا یک دوره ۷ روزه تنظیم رژیم را گذراندند تا بدنشان برای شروع آزمایش آماده شود. سپس بهصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند:
هر فرد روزانه حدود ۱.۱ تا ۱.۲ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مصرف کرد. در طول این دوره، شرکتکنندگان تمرینات مقاومتی انجام دادند و به آنها آب دوترهشده داده شد تا نحوه مصرف پروتئین توسط عضلات ردیابی شود. در پایان، نمونههایی از عضلات پا گرفته شد و با نمونههای اولیه مقایسه گردید.
نتایج نشان داد که تفاوت قابل توجهی بین عملکرد پروتئینهای گیاهی و حیوانی در عضلهسازی وجود ندارد. همچنین، نحوه توزیع پروتئین در طول روز (یکبار یا چندین وعده) تأثیری بر نتایج نداشت.
دکتر نیکلاس بورد ، محقق اصلی این پروژه، از این یافتهها شگفتزده شد و گفت:
تأکید بر کیفیت پروتئین«قبلاً تصور میکردیم که پروتئین حیوانی بهتر و سریعتر جذب میشود. اما این تحقیق نشان داد که تا وقتی پروتئینِ با کیفیت و کافی مصرف شود، بدن تفاوتی قائل نمیشود.»
این مطالعه نشان میدهد که کیفیت پروتئین (شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری) مهمتر از نوع منبع آن است. بهعبارت دیگر، چه شما گوشتخوار باشید و چه گیاهخوار، میتوانید عضلات سالم و قوی بسازید—به شرطی که تعادل و کیفیت غذایی رعایت شود.
این نتایج با تحقیقات بلندمدت قبلی همراستا بوده که تفاوت چشمگیری بین رژیم گیاهی و حیوانی در عضلهسازی پیدا نکرده بودند. حتی در مواردی که افراد گیاهخوار از مکملها استفاده میکردند، نتایج مشابهی به دست آمده بود.
این مطالعه ثابت کرد که برای عضلهسازی، انتخاب منبع پروتئین (گیاهی یا حیوانی) اهمیتی ندارد. آنچه که واقعاً حائز اهمیت است، مصرف پروتئین کامل و با کیفیت است. بنابراین، افراد میتوانند بر اساس سلیقه، اخلاق یا نیازهای شخصی خود، بین رژیم گیاهی یا گوشتی انتخاب کنند؛ بدون اینکه نگران تأثیر آن بر عضلهسازی باشند.
این تحقیق در مجله Medicine and Science in Sports and Exercise منتشر شده است./ ایسنا