به گزارش صد آنلاین، وزارت بهداشت ایران در بهمن سال گذشته از افزایش آمار مبتلایان به این ویروس خبر داد که بهدلیل افزایش مراجعات به مطبها و تشخیص بهتر بوده است.
ویروس HPV نقش مهمی در بروز بیماریهای پوستی و برخی انواع سرطان دارد. درمان عوارض ناشی از این ویروس میتواند هزینههای قابل توجهی را به نظام سلامت و مبتلایان تحمیل کند. از جمله این هزینهها میتوان به درمان زگیلهای تناسلی، بررسیهای غربالگری و درمان سرطانهای ناشی از این ویروس اشاره کرد.
نکته حیاتی این است که HPV قابل پیشگیری است . در کشورهایی که برنامههای ملی واکسیناسیون و سیستمهای غربالگری منظم وجود دارد، میزان شیوع و عوارض این ویروس بهطور چشمگیری کاهش یافته است.
در ایران، واکسیناسیون سراسری علیه ویروس HPV همچنان در مرحله بررسی و تصمیمگیری قرار دارد. به همین دلیل، یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با شیوع این ویروس، افزایش آگاهی و سواد سلامت مردم است. این موضوع به کاهش بار بیماری و هزینههای اقتصادی کمک میکند.
اچپیوی بهدلیل فاقد علائم مشخصی بودن، غالباً بدون شناخت در بدن افراد باقی میماند. این ویروس بهدلیل قابلیت انتقال بالا، بهعنوان یک تهدید جدی برای بهداشت عمومی در نظر گرفته میشود.
در دومین برنامه پخش زنده تندرستی ، دکتر آمیتیس رمضانی ، متخصص بیماریهای عفونی، و دکتر سیمین ابراهیمزاده ، متخصص پوست، به بحث درباره این ویروس، بیماریهای ناشی از آن، دلایل افزایش شیوع آن نسبت به گذشته و راهکارهای پیشگیری پرداختند. در ادامه به نکات مهمی که در این برنامه مطرح شد، اشاره میکنیم.
ویروس HPV، با وجود خطرات بالقوهاش، قابل پیشگیری است. اما در کشورهایی مانند ایران که واکسیناسیون سراسری هنوز در دست بررسی است، افزایش آگاهی عمومی و تقویت سیستمهای غربالگری نقش کلیدی در کاهش شیوع و عوارض این ویروس دارند. آگاهی از خطرات ویروس HPV و راهکارهای پیشگیری از آن، گامی مهم در جهت محافظت از سلامت فردی و جمعی است./ همشهری