به گزارش صد آنلاین، دکتر «جیا-یی وو»، پژوهشگر بیمارستان هوآشان دانشگاه فودان شانگهای چین و نویسنده اصلی این مطالعه، اهمیت تحرک منظم را در ارتقای سلامت روان تأکید کرد. بر اساس دادهها، افزایش فعالیت بدنی و کاهش زمان نشستن میتواند به جلوگیری از ابتلا به زوال عقل و افسردگی کمک کند.
تحقیقات قبلی نشان دادهاند که ورزش به اندازه داروها در مقابله با افسردگی موثر است. متخصصان افسردگی را نتیجه مجموعهای از عوامل مختلف میدانند. بهعنوان مثال، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افراد مبتلا به افسردگی در زیرگروه افراد مبتلا به مشکلات ایمونومتابولیک قرار دارند که با التهاب و اختلالات متابولیکی مشخص میشوند. ورزش میتواند به تنظیم عملکرد متابولیکی و کاهش التهاب کمک کند و بهعنوان یک راهکار درمانی برای این زیرگروه خاص از بیماران مفید باشد.
نتیجه اصلی این مطالعه را میتوان در دو جمله خلاصه کرد: بیشتر حرکت کنید و زمان کمتری را نشسته بگذرانید.
بر اساس گزارش ایندیپندنت ، انجام فعالیتهای روزانه که کالری میسوزاند، مانند پیادهروی یا حتی باغبانی، نقش مهمی در حفاظت از سلامت مغز دارد. نکته قابل توجه این است که این تحقیق نشان داد فعالیت بدنی به هر میزان و شدتی که باشد، مفید است. حتی فعالیتهای سبک تا متوسط نیز میتوانند اثر معناداری بر سلامت عمومی داشته باشند.
استفاده از دستگاههای ردیاب سلامتی مانند شتابسنجها (Accelerometers) نیز در این زمینه مفید است. این دستگاهها که در ساعتهای هوشمند، گوشیها و ردیابهای تناسب اندام یافت میشوند، میزان فعالیت بدنی افراد را ثبت میکنند و به کاربران کمک میکنند بفهمند آیا به اندازه کافی فعال هستند یا نیاز به افزایش فعالیت دارند.
در این مطالعه، دادههای شتابسنجی بیش از ۷۳ هزار بزرگسال با میانگین سنی ۵۶ سال تحلیل شد. این حسگرها که در دستگاههای هوشمند استفاده میشوند، به دقت میزان فعالیت بدنی افراد را ثبت میکنند.
این چکیده قرار است در ماه آوریل در نشست سالانه آکادمی مغز و اعصاب آمریکا در سن دیهگو ارائه شود. هرچند نتایج هنوز در قالب یک مطالعه کامل و بررسیشده منتشر نشدهاند، اما به دلیل حجم بالای نمونه، قابلیت اطمینان دادههای شتابسنج و وجود حجم زیادی از تحقیقات قبلی که ارتباط قوی بین ورزش و بهبود شرایط تأثیرگذار بر مغز را تأیید کردهاند، از اعتبار بالایی برخوردارند.
این پژوهش یک بار دیگر تأکید میکند که ورزش، حتی در سطح سبک، میتواند به عنوان یک ابزار قدرتمند برای بهبود سلامت مغز و جلوگیری از بیماریهای روانی و عصبی مورد استفاده قرار گیرد./ ایسنا