آخرین اخبار
۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۵
احکام شرعی روزه های قضا شده
بازدید:۶۶۳
رهبر معظم انقلاب در پاسخ به استفتائات مقلدان درباره قضای روزه، شرایط مختلفی را برای بیماران، سالمندان و کسانی که عمداً روزه‌های خود را قضا نکرده‌اند، تشریح کردند. ایشان تأکید کردند بیمارانی که در ماه رمضان نتوانستند روزه بگیرند، در صورت بهبودی باید قضای آن را به جا آورند، اما اگر بیماری تا رمضان بعد ادامه یابد، دیگر قضایی بر عهده‌شان نیست. همچنین، افراد سالمندی که توانایی روزه‌گیری ندارند، موظف به پرداخت کفاره هستند. این پاسخ‌ها راهنمای جامعی برای مؤمنانی است که درباره جبران روزه‌های از دست‌رفته سوال دارند.
کد خبر : ۱۵۹۶۱۰

به گزارش صدآنلاین، ماه رمضان به دلیل بیماری نتوانستم روزه بگیرم، اکنون بیماری بهبود یافته، آیا باید قضای روزه را بگیرم؟ آیا هم باید روزه بگیرم و هم باید کفاره بدهم؟ اینها سؤالات برخی مؤمنان در روزهای پس از ماه مبارک رمضان از دفتر آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب است.

 

بنابر روایت گروه قرآن فارس، رهبر معظم انقلاب درباره قضای روزه می‌فرماید: به طور کلی هر کسی که مکلف به گرفتن روزه در ماه رمضان بوده و نتوانسته روزه بگیرد باید حتماً قضای آنرا بگیرد حتی اگر تا سال بعد نتوانست بگیرد باید بعد از رمضان سال بعد قضای آن را بگیرد. اما افراد بیماری که در ماه رمضان نمی‌توانند روزه بگیرند و روزه برای آنها ضرر دارد. باید تا سال بعد اگر خوب شدند قضای روزه را بگیرند و پرداخت کفاره هم بر آنها واجب نیست، اما اگر ماه رمضان بعد فرا رسید و هنوز بیمار بودند و یا بیماری دیگری داشتند این روزه دیگر قضا هم ندارد و از گردنشان ساقط است.

 

آیت‌الله خامنه‌ای پیش از این هم درباره افرادی که عمداً و بدون عذر قضای روزه را تا ماه رمضان سال بعد نگرفته‌اند فرموده بودند: باید علاوه بر روزه قضا کفاره روزه که یک مد طعام، گندم یا جو و امثال اینها است را به فقیر بدهند.


رهبر معظم انقلاب درباره قضای روزه افراد سالمند و ناتوان هم فرموده‌اند: پیرمرد یا پیرزنی که به علت کهولت سن روزه گرفتن برای آنها مشقت دارد و یا قدرت روزه گرفتن ندارند، روزه گرفتن بر آنها واجب نیست و قضا هم ندارد، اما باید یک مد طعام به فقیر را پرداخت کنند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها