۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۳
علائم سنگ کلیه/ اگر این علائم را دیدید به پزشک مراجعه کنید
بازدید:۳۳۸
صد آنلاین | در این مقاله اط صد انلاین با علائم سنگ کلیه آشنا خواهید شد. شناخت نشانه های سنگ کلیه به شما در تشخیص به موقع بیماری و همینطور شروع روند درمان در زمانی درست کمک زیادی می‌کند.
کد خبر : ۱۵۸۱۰۴

به گزارش صد آنلاین، اکثر مردم می‌دانند که اصلی‌ترین عملکرد کلیه حذف مواد زاید و مایعات اضافی از بدن است. این مواد زاید و مایعات اضافی از طریق ادرار از بین می‌روند. تولید ادرار شامل مراحل بسیار پیچیده ای از دفع و بازجذب است. این فرایند برای حفظ تعادل پایدار مواد شیمیایی بدن ضروری است. اگر شما هم قصد آشنایی با عملکرد کلیه را دارید، در این مطلب با ما همراه باشید.

 

 

 

تنظیم موادی چون نمک، پتاسیم و اسید بدن که امری بسیار ضروری است توسط کلیه ها انجام می شود. عملکرد کلیه همچنین منجر به تولید هورمون‌هایی می‌شود که بر کارکرد سایر اعضای بدن تأثیر می گذارد.

 

به عنوان مثال هورمونی که توسط کلیه‌ها تولید می شود‌، تولید گلبول‌های قرمز را تحریک می کند. سایر هورمون های تولید شده توسط کلیه ها نیز به تنظیم فشار خون و کنترل متابولیسم کلسیم کمک می کنند.

عملکرد کلیه به چه شکلی است؟

کلیه ها کارخانه های شیمیایی قدرتمندی هستند که اعمال زیر را انجام می دهند:

مواد زائد را از بدن جدا می کنند.
داروها را از بدن خارج می کنند.
مایعات بدن را متعادل می کنند.
هورمون هایی را آزاد می کنند که فشار خون را کنترل می کند.
یک ویتامین D فعال ایجاد می کند که باعث تقویت استخوان های سالم و محکم می شود.
تولید گلبول های قرمز را کنترل می کنند. 

علائم سنگ کلیه چیست؟

علائم سنگ کلیه برای از بین بردن سنگ کلیه که یک جسم سخت تشکیل شده از مواد شیمیایی موجود در ادرار است باید بررسی شود. چهار نوع سنگ کلیه وجود دارد که عبارتند از سنگ‌های تشکیل شده از اگزالات کلسیم، اسید اوریک، استروویت و سیستین. روش‌های درمانی متفاوتی برای از بین بردن سنگ کلیه وجود دارد که براساس اندازه سنگ و شرایط هر بیمار انتخاب و انجام می‌شود. پس از تشکیل، سنگ ممکن است در کلیه باقی بماند یا از مجرای ادراری به داخل حالب حرکت کند. گاهی اوقات، سنگ‌های ریز بدون ایجاد درد زیاد از بدن توسط ادرار خارج می‌شوند. اما سنگ‌هایی که حرکت نمی‌کنند ممکن است باعث عوارضی شوند که مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن درد است. در این مقاله از دکترتو به بررسی علائم سنگ کلیه پرداخته‌ایم. شما می‌توانید پس از آشنایی با علائم سنگ کلیه و احتمال ابتلا به این بیماری، از طریق وبسایت دکترتو نوبت ویزیت حضوری یا آنلاین خود را از بهترین پزشکان متخصص نفرولوژی یا اورولوژی در این زمینه دریافت کنید.

علائم سنگ کلیه چیست؟

سنگ کلیه چیست؟ اگر احساس درد شدید در نواحی پهلو، پشت و زیر دنده‌ها دارید، اگر درد به قسمت تحتانی شکم و کشاله ران می‌رسد یا به شکل یک موج می‌آید و شدت آن در نوسان است ممکن است سنگ کلیه داشته باشید. اگر موقع ادرار احساس درد یا سوزش دارید یا اگر رنگ ادرار شما صورتی، قرمز یا قهوه‌ای شده و بوی بد و تندی دارد هم احتمال ابتلا به سنگ کلیه در شما وجود دارد. 

علاوه بر این‌ها احساس نیاز مداوم به ادرار کردن، دفع ادرار بیشتر از حد معمول یا ادرار کردن در مقادیر کم، حالت تهوع و استفراغ و همینطور تب و لرز هم جز دیگر علایم سنگ کلیه هستند.

 

علایم اولیه سنگ کلیه

نشانه های اولیه انواع سنگ های کلیه عبارتند از:

تهوع و استفراغ
هماچوری (خون ادراری)
ادرار کدر
سوزش ادرار
تکرر ادرار
تب
دفع غیر طبیعی
کمردرد
لرز
درد شدید در زیر شکم
عفونت مجاری ادراری

دلایل بیماری مزمن کلیه چیست؟
بیماری مزمن کلیه به عنوان داشتن برخی از انواع ناهنجاری کلیه یا مشخصه هایی مانند وجود پروتئین در ادرار و کاهش عملکرد کلیه به مدت سه ماه یا بیشتر تعریف می شود.

علل بسیاری برای بیماری های مزمن کلیه وجود دارد. کلیه ها ممکن است تحت تأثیر بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا قرار بگیرند. برخی از بیماری های کلیوی نیز ارثی هستند و در اعضا خانواده وجود دارند.

برخی دیگر از بیماری‌های عملکرد کلیه مادرزادی هستند. یعنی ممکن است افراد با یک ناهنجاری متولد شوند که می تواند بر کلیه های آنها تأثیر بگذارد. در زیر برخی از متداول ترین انواع و دلایل آسیب کلیه وجود دارد. اما برای اطمینان بیش‌تر شاید بهتر باشد که با یک متخصص اورولوژی و متخصص نفرولوژی در این زمینه مشورت کنید.

‍۱) دیابت
دیابت نوعی بیماری است که در آن بدن شما به اندازه کافی انسولین نمی کند. بنابراین نمی تواند از مقادیر طبیعی انسولین به درستی استفاده کند. این عارضه منجر به قند خون بالا می شود که می تواند در بسیاری از قسمت های بدن شما مشکل ایجاد کند. دیابت عامل اصلی بیماری‌های کلیوی است.

۲) فشار خون بالا
این بیماری همچنین به عنوان هایپرتنشن شناخته می شود. که یکی دیگر از دلایل عمده بیماری کلیوی و مشکلات دیگری مانند حمله قلبی و سکته مغزی است.

فشار خون بالا هنگامی رخ می دهد که نیروی جریان خون در دیواره شریان شما افزایش یابد. هنگامی که فشار خون بالا کنترل می شود، خطر عوارضی مانند بیماری مزمن کلیه نیز کاهش می یابد.

نارسایی کلیه

۳) گلومرولونفریت
گلومرولونفریت نوعی بیماری است که باعث التهاب واحدهای کوچک تصفیه کلیه به نام گلومرول می شود. گلومرولونفریت ممکن است به طور ناگهانی اتفاق بیفتد.

به عنوان مثال بعد از عفونت گلو با باکتری استرپ فرد ممکن است خوب شود. با این وجود، این بیماری ممکن است به مدت چند سال به آرامی پیشرفت کرده و باعث از دست رفتن تدریجی عملکرد کلیه شود.

۴) بیماری کلیه پلی کیستیک
این بیماری شایعترین بیماری ارثی کلیه است. عوارض آن با تشکیل کیست کلیه مشخص می شود که به مرور زمان بزرگ می شوند و ممکن است باعث آسیب جدی کلیه و حتی نارسایی کلیه شوند.

سایر بیماریهای ارثی که بر کلیه ها تأثیر می گذارد شامل سندرم آلپورت، هیپراگزالوری اولیه و سیستئینوری است.

۵) سنگ کلیه
تاثیرگذاری سنگ کلیه بر عملکرد کلیه بسیار متداول است. این عارضه هنگام عبور سنگ آنها ممکن است باعث ایجاد درد شدید در قسمت پشت و پهلوی شما شود.

علل احتمالی وجود بسیاری از سنگ‌‎های کلیه که جزو بیماری‌های اختلال ارثی است، جذب کلسیم زیاد از غذاها است که منجر به عفونت یا انسداد مجاری ادراری می شود.

بعضی اوقات داروها و رژیم های غذایی می توانند به جلوگیری از ایجاد مکرر سنگ کمک کنند. در مواردی که سنگ‌ها برای عبور از آن بسیار بزرگ هستند، روش‌هایی برای از بین بردن سنگها یا شکسته شدن آنها به قطعات کوچک که می توانند از بدن خارج شوند، به کار گرفته می شوند.

۶) عفونت ادراری
این بیماری هنگام ورود میکروب ها به مجاری ادراری رخ می دهد و باعث ایجاد علائمی مانند درد و یا سوزش هنگام ادرار و نیاز مکرر به ادرار می‌شوند. این عفونت ها اغلب بر مثانه تأثیر می گذارند. اما بعضی اوقات به کلیه ها سرایت کرده و ممکن است باعث ایجاد تب و درد در کمر شما شوند.

۷) بیماری‌های مادرزادی
بیماری‌های مادرزادی نیز ممکن است بر کلیه ها تأثیر بگذارند. این موارد معمولاً هنگامی که نوزاد در حال رشد در رحم مادر است مشكلی را در دستگاه ادراری ایجاد می كنند.

یکی از رایج ترین موارد زمانی اتفاق می افتد که یک مکانیسم دریچه مانند بین مثانه و مجرای ادراری میزراه نتواند به درستی کار کند و منجر به بازگشت مجدد ادرار به سمت بالا و کلیه شده و باعث عفونت و آسیب احتمالی کلیه ها می شود.

۸) داروها و سموم
می توانند باعث بروز مشکلات کلیوی شوند. استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه برای مدت طولانی ممکن است برای کلیه مضر باشند. برخی از داروهای دیگر، سموم، مواد دفع آفات و موادی مانند هروئین و کراک نیز می توانند باعث آسیب کلیه شوند./ اختصاصی صد آنلاین

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها