۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
این سرطان در کمین کبد چرب ها
بازدید:۴۶۵
صدآنلاین | محققان مرکز پزشکی Cedars Sinai در مطالعه جدیدی دریافته اند که کبد چرب، می تواند منجر به گسترش سرطان کولورکتال به کبد شود. یافته های این مطالعه، جزئیات این فرآیند را در سطح سلولی نشان داده و رویکرد جدیدی را برای مدیریت این بیماری ارائه می دهند.
کد خبر : ۱۵۷۸۰

به گزارش صدآنلاین ،  سرطان کولورکتال یا روده بزرگ زمانی رخ می دهد که سلول ‌های روده، به صورت غیرطبیعی رشد کنند. از آن‌ جایی که علائم این بیماری اغلب تا زمانی که سرطان پیشرفت نکرده است ظاهر نمی ‌شوند، انجام غربالگری سرطان کولورکتال به طورت منظم از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

دراین بخش از صد آنلاین با ما همراه باشید 

 

پژوهشگران توضیح داده اند: مطالعه ما نشان داده است که سلول‌ های کبد چرب، کیسه هایی از پروتئین ها و مواد ژنتیکی را ترشح می ‌کنند که باعث گسترش سرطان روده بزرگ به کبد می ‌شود. کبد چرب، یکی از شایع ‌ترین بیماری های کبدی است که به دلیل تجمع چربی در این اندام ایجاد می ‌شود.

 

 

یافته های تحقیقاتی نشان داده اند که حتی کبد چرب خفیف نیز خطر گسترش سرطان را افزایش می دهد. در نتیجه بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ که کبد چرب دارند باید مورد توجه ویژه ای قرار گیرند. ۷۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال دچار متاستاز کبدی می شوند که علت اصلی مرگ و میر در این بیماران است.

 

 

تیم تحقیقاتی، موش ‌های آزمایشگاهی مبتلا به متاستاز کبدی سرطان کولورکتال را مورد بررسی قرار دادند. پژوهشگران خاطرنشان کردند: سلول ‌های کبدی در موش ‌های دارای کبد چرب، مقادیر بیشتری از وزیکول خارج سلولی تولید می ‌کنند. به گزارش سیناپرس، وزیکول های خارج سلولی، ذراتی هستند که از غشا سلول‌ ها آزاد می ‌شوند و بسته به سلولی که از آن خارج شده اند، حاوی پروتئین‌ ها و مواد ژنتیکی متفاوتی هستند.

 

 

محققان پس از تجزیه و تحلیل دریافتند: وزیکول های خارج سلولی تولید شده توسط سلول های کبد چرب، حاوی سه نوع microRNA بودند که تکثیر و متاستاز سرطان را تحریک می کنند. سلول ‌های سرطانی این وزیکول‌ های خارج سلولی را جذب می‌کنند و رشد تومور تقویت می شود.

 

 

دانشمندان اظهار داشته اند: تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا تعیین شود که آیا سرطان متاستاتیک کولورکتال در بیماران مبتلا به کبد چرب به ایمونوتراپی مقاوم است یا خیر و اینکه چگونه این مقاومت می تواند معکوس شود.به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی در مجله Cell Metabolism منتشر شده اند.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها