آخرین اخبار
۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۷
لازمه دفاع نرم افزاری از انقلاب اسلامی این اقدام است
بازدید:۲۶۰
صد آنلاین| مقام معظم رهبری در طول چند سال گذشته چندین مرتبه بر اهمیت و ضرورت استفاده درست و هوشمندانه از فضای مجازی در راستای تبلیغ و نشر معارف دینی و انقلابی تأکید نموده و خواستار تلاش هدفمند در این جهت به منظور تحقق اهداف از پیش تعیین شده بوده اند.
کد خبر : ۱۵۷۰۸۳

به گزارش صد آنلاین، در سال های اخیر یکی از دغدغه ها و مطالبات جدی رهبر فرزانه انقلاب ناظر به چگونگی حضور و فعالیت در عرصه فضای مجازی بوده و این که به طور خاص جوانان مؤمن و انقلابی دراین زمینه باید چه رفتار و کنشگری داشته باشند تا بهتر و بیشتر در مسیر تحقق اهداف و آرمان های والای انقلاب اسلامی گام برداشت.

 

 

همین مسأله ما را بر آن داشت تا با تنی چند از فعالان رسانه ای و کارشناسان مسایل فرهنگی به گپ و گفت پرداخته و نظرات و دیدگاه‌های آنان را در رابطه با بایدها و نبایدهای این قضیه جویا شویم؛

 

لزوم فعالیت هوشمندانه در امر تولید محتوا

حجت الاسلام سید محمود موسوی حسب، مبلغ دینی و فعال فرهنگی با بیان این که از جمله مهم ترین اقتضائات زمانه ما، آشنایی با نوع فعالیت در بستر شبکه های اجتماعی و به طور کلی فضای مجازی است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در طول چند سال گذشته چندین مرتبه بر اهمیت و ضرورت استفاده درست و هوشمندانه از فضای مجازی در راستای تبلیغ و نشر معارف دینی و انقلابی تأکید نموده و خواستار تلاش هدفمند در این جهت به منظور تحقق اهداف از پیش تعیین شده بوده اند.

وی افزود: از سوی دیگر همان طور که حضرت آقا صراحتاً بیان داشته اند یکی از مشکلات جدی ما در عرصه فضای مجازی، نوع مواجهه عموماً منفعلانه ماست و حال آن که بخش قابل توجهی از مردم ما در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی خارجی همچون تلگرام و اینستاگرام حضور دارند و ما باید با رویکرد فعالانه به تولید محتوای ارزشمند برپایه چارچوب ها و شاخص های دینی و انقلابی برای این جمعیت بسیار انبوه اهتمام بورزیم؛ به خصوص در روزگار فعلی که شاهد هجوم بی امان شبهات علیه مبانی اعتقادی و باورهای شیعی مان هستیم، چنین تکلیفی اهمیتی دوچندان پیدا می کند به این جهت که اگر ما در بحث مواجهه با دشمن از سنگر فضای مجازی و رسانه به مقاومت نپردازیم، هیچ بعید نیست که زمین های دیگری را نیز از دست داده و خسارت های جبران ناپذیری بر ما وارد شود.

فعال فرهنگی همچنین گفت: در شرایط کنونی که دشمنان به واسطه ابزار هنر و رسانه و به ویژه شبکه های اجتماعی وارد کارزار تمام عیار با اسلام ناب محمدی(ص) شده اند می بایست با بهره گیری صحیح از ظرفیت فضای مجازی و رفع آسیب های فرهنگی و فکری ناشی از آن، به دفاعی همه جانبه و تمام عیار بپردازیم.

 

اهمیت توجه به بحث مهارت آموزی

مصطفی گودرزی، مدرس رسانه و فعال فضای مجازی نیز با بیان این که از مهم ترین الزامات فعالیت مؤثر در فضای مجازی این است که به اصل مهارت آموزی نیروهای مؤمن و انقلابی توجه ویژه ای داشته باشیم، افزود: ما باید کاری کنیم که ضعف مهارتی و تخصصی نیروهای معتقد و دغدغه مند برطرف شود که در این خصوص توجه به مقوله آموزش بسیار ضروری و جدی است و اگر می خواهیم که در بحث جهاد تبیین به موفقیت لازم دست پیدا کنیم باید به بحث آموزش و ارتقای سطح مهارتی نیروها عنایت بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: از جمله مهارت ها در این خصوص باید به مهارت متن‌نویسی، سخنرانی، پاسخ به شبهات، توئیت زدن، موشن گرافی، تدوین، تهیه و انتشار عکس نوشت و... اشاره کرد و مهم این است که ما در عرصه کادرسازی و پرورش نیرو، برنامه مستمر و هدفمند داشته باشیم و هیچ گاه از اهمیت بحث مهارت آموزی غافل نشویم.

مخاطب شناسی؛ پیش نیاز توفیق در فضای مجازی

مدرس رسانه همچنین با بیان این که در راستای موفقیت در بحث فضای مجازی لازم است که به مقوله مخاطب شناسی توجه بیش از پیشی داشته باشیم، گفت: اقناع و همراه سازی مخاطب خودش نیاز به مهارت های خاص ارتباطی دارد و این که به طور خاص به مقوله تحصیل علم و دانش در حوزه فردی اهمیت داده و در زمینه خاص مخاطب شناسی و راه های برقراری ارتباط مؤثر با مخاطب، اطلاعاتمان را به روز رسانی کنیم.

گودرزی خاطرنشان کرد: در واقع یکی از الزامات مهمی که برای فعالیت در عرصه فضای مجازی به آن نیاز مبرم داریم، تحصیل علم درحوزه فردی است؛ از مطالعه‌ی آیات و روایات و تاریخ اسلام گرفته تا متون جدیدی که برای نسل جدید راهگشاست، کما این که بدون شک سخنان و بیانات حکیمانه امامین انقلاب در این زمینه بسیار مؤثر و مفید است.

 

بایسته های تولید محتوایِ انقلابی

نرجس شکرزاده، پژوهشگر حوزه علمیه خواهران نیز با تأکید بر اهمیت تولید محتوای انقلابی که در آن به مؤلفه های تأثیرگذاری بر مخاطب توجه لازم شده باشد، گفت: متاسفانه آفتی که گریبانگیر بسیاری از افراد جامعه ما از جمله قشر حزب اللهی شده، این است که عموماً در مدت زمان حضور در فضای مجازی که نسبتاً هم زیاد است، بیشتر متمرکز بر بازنشر دیگر مطالب هستیم که متاسفانه گاه در بین آن ها مطالب و عکس ها و فیلم های شبهه انگیز نیز وجود دارد و ما کم تفاوت و بی تفاوت نسبت به این مسایل تنها به فوروارد آن ها اقدام می کنیم.

وی افزود: این در حالی است که ما باید خودمان به شکل هدفمند و بر اساس برنامه مشخص به دنبال تولید محتوا برپایه چارچوب های انقلابی و اعتقادی باشیم و در این خصوص از جذابیت های مفید و مبتنی بر آموزه های دینی نیز به درستی برای تأثیرگذاری بر روی مخاطبان بهره ببریم.

ظرفیتی که باید از آن استفاده کرد

پژوهشگر حوزه علمیه خواهران همچنین بیان داشت: نکته حائز اهمیت دیگر این که به هر حال در فضای مجازی و بستر متنوع و متکثر شبکه‌های اجتماعی، انواع تهدیدهای اخلاقی، اجتماعی، امنیتی، روانی، فرهنگی، قابل تصور است و هر عقل سلیمی می‌پذیرد که از خطر باید دوری و در صورت امکان، از آن پیشگیری کرد، کما این که به تعبیر مقام معظم رهبری، "امروز اینترنت و ماهواره و وسایل ارتباطی بسیار متنوع وجود دارد و حرف، آسان به همه جای دنیا می‌رسد، میدان افکار مردم و مؤمنان، عرصه کارزار تفکرات گوناگون است، امروز ما در یک میدان جنگ و کارزار حقیقی فکری قرار داریم. این کارزار فکری به هیچ‌وجه به زیان ما نیست. به سود ماست؛ چراکه اگر وارد این میدان بشویم و آنچه را که نیاز ماست، از مهمات تفکر اسلامی و انبارهای معارف الهی و اسلامی بیرون بکشیم و صرف کنیم، قطعاً برد با ماست. "

شکرزاده خاطرنشان کرد: به عقیده بنده، تلاش در مسیر تولید محتوای انقلابیِ اثرگذار با بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه ملی، فضای مجازی و بهره گیری هدفمند از ظرفیت رسانه و هنر در واقع لبیک به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر دفاع نرم افزاری از انقلاب اسلامی است و همان طور که می دانیم و به تجربه نیز ثابت شده، دفاع نرم‌افزاری از دفاع سخت‌افزاری بسیار مهم‌تر و بلکه دشوارتر است اما لازمه تبدیل تهدیدها به فرصت ها برای نظام و انقلاب و کشور، اهتمام در همین خصوص می باشد./ حوزه

 

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها
تهران و واشنگتن توافق کردند تا ظرف سه هفته آینده مذاکرات غیرمستقیم در عمان را آغاز کنند‌