به گزارش صد آنلاین، گیاه به لیمو، درختچهای و چندساله است و تا ارتفاع ۲ تا ۳ متر رشد میکند و دارای برگهای ساده سرنیزهای به طول ۷ تا ۱۰ سانتیمتر با قاعدهٔ گرهای و عموماً بهصورت دستههای سهتایی در هر گره است.
بهلیمو گونهای از گیاهان گلدار از خانواده شاهپسندیان، بومی آمریکای جنوبی بوده و بهطور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شدهاست و از آنجا به سایر نقاط جهان از جمله ایران رفتهاست و در باغها کشت میشود.
برگهای بهلیمو در موقع لمس کردن، زبر هستند و اگر مالش داده شوند بویی مانند بوی لیمو از آن میآید. به لیمو در قرن هفدهم توسط اسپانیاییها و پرتغالیها به اروپا آورده و برای استخراج روغن، کشت شد. در حال حاضر، برای تهیه این دمنوش مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربردهای دارویی این گیاه شامل درمان ناراحتیهای دستگاه گوارش مانند گاز معده و اسهال، بیخوابی، کشیدگی عضلات و بسیاری از بیماریهای دیگر است. به لیمو یک ترکیب رایج چای گیاهی است و برای عطرسازی هم مورد استفاده قرار میگیرد.
دمنوش به لیمو را میتوانید با دیگر گیاهان و ادویهها نیز استفاده کنید. برای مثال در فصل تابستان ترکیب آن با نعناع فوق العاده است چون هر دو خاصیت آرامشبخش و خنک کننده دارند. در فصلهای سرد سال میتوانید آن را به همراه دارچین یا زنجبیل بنوشید. دارچین و زنجبیل هر دو علاوه بر عطر و طعم، خواص بسیار زیادی دارند که مخصوص فصل سرما است. همچنین این ادویهها احساس گرما را در بدن بیشتر میکنند.
موجب کاهش استرس میشود
موجب بهبود خواب میشود
موجب بهبود عملکرد مفاصل میشود
موجب بهبود سیستم ایمنی میشود./ خبرنگاران جوان