آخرین اخبار
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۵:۱۱
قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی و فریزر ممنوع!
بازدید:۷۲۰
صد آنلاین | قرار دادن نان داغ در کیسه‌های پلاستیکی باعث بروز خطرات فراوانی برای مصرف‌کنندگان می‌شود، زیرا پلاستیک از مواد نفتی و پتروشیمی تولید شده است.
کد خبر : ۱۵۳۶۰

حرارت در کیسه‌های پلاستیکی سبب تعرق کیسه و کپک زدن نان می‌شود. بهتر است به جای کیسه پلاستیکی از پارچه استفاده کنید. از پارچه‌های ساده استفاده کنید نه پارچه‌های رنگی، زیرا رنگ‌های بکار برده شده در آن‌ها مواد شیمیایی است.

با مطلب مضرات قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی همراه صد آنلاین باشید.


قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی یک اشتباه بزرگ
نان یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در خانواده‌های ایرانی است. نان در سلامت خانواده بسیار اهمیت دارد. اگر در نگهداری صحیح آن دقت نکنیم، سلامت تک‌تک اعضای خانواده را تهدید خواهد کرد. اکثریت ما وقتی برای خرید نان به نانوایی می‌رویم، آن‌ها را به صورت داغ جمع‌آوری می‌کنیم. سپس درون کیسه پلاستیکی قرار می‌دهیم که این کار اشتباه است.

 

قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی باعث به‌وجود آمدن محیطی مرطوب و گرم می‌شود که به رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها در نان منجر خواهد شد.

 

قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی
در صورتی‌که بخواهید نان گرم را در کیسه پلاستیکی نگه دارید، بخار  در داخل کیسه محبوس شده و نان را خمیری می‌کند و بافت آن را تغییر می‌دهد.

پلاستیک هم از مواد نفتی و پتروشیمی تولید می‌شود. مواد نفتی در شرایط تماس با مواد داغ و اسیدی، ماده‌ای به نام مونومر تولید می‌کنند. مونومر مولکول‌های کوچکی است که تعدادی اتم در یک ردیف را در برمی‌گیرد. این ماده در دراز مدت ممکن است خطرناک و سرطان‌زا باشد. تولید مواد مونومر در کیسه و تماس با نان، باعث ایجاد بیماری‌های ریوی و اختلال گوارشی می‌شود. همچنین سیستم‌های عملکردی بدن افراد را مختل می‌کند.

 


هشدار؛ نان را در فریزر نگذارید!


 نان به‌عنوان یکی از منابع غذایی اصلی، جایگاه خاصی در رژیم غذایی مردم دنیا دارد. نان تازه طعم دلچسب‌تری دارد اما بیشتر افراد به‌دلیل مشغله‌های مختلف مقدار بیشتری نان را خریداری و در فریزر نگه می‌دارند. این تصمیم شاید سهولت در مصرف داشته ‌باشد اما انتخاب صحیح تغذیه نخواهد بود.

 

در ادامه این مطلب به مواردی اشاره خواهیم کرد که بر اساس آنها توصیه می شود نان را به غیر از موارد ضروری در فریزر نگهداری نکنید.

 

از دست ‌دادن کیفیت نان


نان محصول تازه و فاسدشدنی است که از آرد، آب، مخمر و نمک تهیه می‌شود. گرچه انجماد مدت نگهداری نان را طولانی‌تر می‌کند اما می‌تواند بر کیفیت آن تاثیر بگذارد. در زمان یخ‌زدن، نان خشک‌تر و تردتر می‌شود که در نتیجه طعم و بافت آن تغییر می‌کند. همچنین، هنگام انجمادزدایی نان ممکن است رطوبت کیسه فریزر باعث خیس‌شدن و چسبندگی نان شود.

 

کاهش ارزش تغذیه ای نان
نان حاوی ریزمغذی‌هایی مانند فیبرها، ویتامین‌ها و املاح است که در زمان انجماد بخشی از آنها تغییر می‌کند. ویتامین‌ها در برابر گرما و اکسیداسیون حساس هستند و انجماد این روند را تسریع می‌کند. به‌علاوه، انجماد سبب تغییر در فیبرهای غذایی شده و ارزش تغذیه ای آن را کاهش می‌دهد.

 

تغییر طعم نان
نان تازه طعم و مزه دلچسبی دارد. با این حال زمانی که نان در فریزر منجمد می‌شود، طعم آن تغییر می‌کند. در این شرایط، مولکول‌های نان جابجا و شکسته می‌شوند که در نتیجه بر کیفیت نان تاثیر می‌گذارد. همچنین، نان در مجاورت دیگر خوراکی‌های موجود در فریزر، طعم و مزه مختلفی به خود می‌گیرد.

 

اما بهترین روش نگهداری نان نان تازه بهترین عطر و طعم را دارد و هرچه زودتر مصرف شود، کیفیت بهتری خواهد داشت. نان را می‌توان تا دو روز در شرایط معمولی که خیلی گرم نباشد نگهداری کرد اما مسلما کمی سفت می‌شود و طعم دلچسب خود را از دست می‌دهد. برای افزایش ماندگاری می‌توان نان را در کاغذ بهداشتی مواد غذایی پیچید و در محیط خشک و خنک قرار داد. در صورت ضرورت برای نگهداری نان در فریزر نیز بهتر است نان را پس از اینکه کمی خنک شد در کیسه فریزر بدون‌منفذ قرار دهید و بلافاصله درون فریزر بگذارید. برای انجمادزدایی نان نیز نباید آن را در معرض حرارت مستقیم گذاشت زیرا نان می‌سوزد و ارزش تغذیه ای خود را از دست می دهد.

 

بهترین روش برای نگهداری نان در فریزر
نان را داخل کیسه‌های پارچه‌ای قرار داده و در فریزر بگذارید. اگر می‌خواهید از کیسه‌های پلاستیکی استفاده کنید، توجه داشته باشید که از قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی اجتناب کنید.

 

نان‌ها را بعد از آنکه حرارت‌شان را از دست دادند، در کیسه گذاشته و هوای داخل کیسه را کامل خالی کنید و بعد در فریزر بگذارید. این کار موجب حفظ تازگی و طعم نان برای مدت طولانی‌تری می‌شود.ب رای استفاده مجدد از نان‌های یخ زده، بهتر است آنها را در دمای محیط قرار دهید یا برای مدت کوتاهی در مایکروویو یا حرارت گاز گرم کنید.

12111

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها