۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۳
از زولبیا و بامیه تا خرما؛ در ماه رمضان به این خوراکی ها لب نزنید
بازدید:۴۷۲
صد آنلاین | با نزدیک شدن به ایام ماه رمضان، وزارت بهداشت به شهروندان توصیه کرد که برای پیشگیری از بیماری‌های ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم، تنها از مراکز معتبر و تحت نظارت بهداشتی محصولات خود را تهیه کنند.
کد خبر : ۱۵۱۸۳۸

به گزارش صد آنلاین، ایوب بیگی، رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت، بر لزوم نظارت بهداشتی بر مواد غذایی، به‌ویژه خوراکی‌های پرمصرف در ماه رمضان مانند زولبیا، بامیه، خرما، آش، حلیم و کباب تأکید کرد. وی از مردم خواست که از خرید این اقلام از دستفروشان و مکان‌های غیرمعتبر خودداری کنند تا از مشکلات بهداشتی جلوگیری شود.

 

 

کیفیت روغن و ظروف مناسب برای مواد غذایی

بیگی با اشاره به اهمیت روغن‌های مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه، تاکید کرد که این محصولات نباید دارای ذرات سوخته یا تغییر رنگ قهوه‌ای تیره باشند. وی همچنین از شهروندان خواست که به کیفیت ظروف بسته‌بندی نیز توجه داشته باشند و از ظروف یک‌بار مصرف پلی‌استایرن برای نگهداری غذاهای داغ پرهیز کنند. به جای آن، استفاده از ظروف آلومینیومی یا گیاهی توصیه شد.

 

 

اصول صحیح نگهداری مواد غذایی

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت به اهمیت رعایت اصول نگهداری غذا نیز اشاره کرد و گفت: «غذاهای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط بمانند. اگر قصد نگهداری آنها دارید، باید در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد در یخچال یا بالای ۶۰ درجه سانتی‌گراد در گرم‌کن قرار گیرند.»

 

 

سالم‌سازی میوه‌ها و سبزیجات

بیگی همچنین بر گندزدایی میوه و سبزیجات تأکید کرد و گفت: «برای پیشگیری از بیماری‌های میکروبی و انگلی، از مواد گندزدای دارای مجوز بهداشتی مطابق دستورالعمل‌ها استفاده کنید.»

 

 

 

توجه به برچسب مواد غذایی

وی در ادامه به خرید مواد غذایی بسته‌بندی‌شده اشاره کرد و افزود: «برچسب مواد غذایی باید شامل پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضا و سلامت بسته‌بندی باشد. همچنین از خرید مواد غذایی روباز و بدون پوشش بهداشتی پرهیز کنید.»

 

 

توصیه‌هایی برای خرید خرما

بیگی در مورد خرما نیز هشدار داد که خرما نباید علائم فساد یا بوی ترش‌شدگی داشته باشد و حتما باید قبل از مصرف به‌خوبی شسته شود.

 

 

 

گزارش تخلفات بهداشتی

وی در پایان از مردم خواست که در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی مانند عدم رعایت اصول بهداشت فردی، محیطی یا عرضه مواد غذایی تاریخ گذشته، موضوع را از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ گزارش دهند تا مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد./ سلامت نیوز

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها