۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۰
خواص قند حبه‌ای را بشناسید
بازدید:۲۵۳
صد آنلاین | این روز‌ها قند‌های حبه‌ای شکل فله‌ای و بی‌نام و نشان زیادی با طعم‌های گیاهی و میوه‌ای در بازار عرضه می‌شود. قند حبه عناب، یکی از این قندهاست که اخیرا به دلیل تبلیغات و ادعا‌های زیادی که در مورد آن انجام شده است، عرضه آن در مغازه‌ها، مارکت‌های امروزی و عطاری‌ها به حد وفور رسیده و طرفداران زیادی پیدا کرده است.
کد خبر : ۱۵۰۳۵۵

به گزارش صد آنلاین، به ادعای فروشندگان، این نوع حبه‌ها حاوی پودر فشرده عناب و هسته آن هستند که جایگزین بسیار خوب قند‌های سفید و شکلات‌های پرکالری برای کودکان و سالمندان است و، چون این حبه‌ها قند خون را کاهش می‌دهند، برای پیشگیری و کنترل قند خون، کبد چرب و سایر اختلالات سوخت و سازی مفیدند.

 

 

 

دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی،  می‌گوید: برای تولید حبه قند‌های میوه‌ای چند روش تولید مختلف داریم. میوه را به اشکال مکعبی برش داده و خشک می‌کنند و گاهی آن را در پودر شکر می‌غلتانند، روش دیگر برش‌های میوه را در آب و شکر جوشانده و با افزودن زعفران، گلاب و دارچین طعم دار کرده و خشک می‌کنند یا میوه را با کمی آب همراه با شکر، ژلاتین و افزودنی‌هایی، چون رنگ و طعم دهنده‌ها پخته و له و میکس کرده و در نهایت خمیر حاصله به اشکال مختلف برش خورده و خشک می‌شود. در مورد قند‌های حبه‌ای فله‌ای و بی نام و نشان موجود در بازار مثل قند حبه عناب هم اگر محتوی پودر قند سفید همراه با اسانس و رنگ نباشند، از پودر عناب استفاده می‌شود.

 

 

 

 

 

به گفته این متخصص در بهترین و مناسب‌ترین شرایط تولید، اغلب حبه قند‌های میوه‌ای و گیاهی که اغلب فقیر از ویتامین‌های حساس هستند، فقط حاوی مقدار کمی فیبر آسیب دیده و البته خوش هضم‌تر و سرشار از قند هستند. البته درست است که فروکتوز یا همان قند میوه موجود در این حبه‌ها به دلیل داشتن شاخص گلایسمیک پایین‌تر باعث افزایش ناگهانی قندخون در مقایسه با حبه قند معمولی نمی‌شود، اما اتفاقا به دلیل داشتن مسیر متابولیک متفاوت، احتمال تشکیل تری گلیسیرید از آن به مراتب برای بدن بیشتر و مضرات زیادتری برای سلامت دارند.
البته این را هم باید در نظر داشته باشید که شکر و دیگر قند‌ها و افزودنی‌های غیرمجاز و نامناسبی که احتمال استفاده از آنها در شرایط تولید غیراستاندارد و فله‌ای در این محصولات توسط افراد و واحد‌های تولیدی بی نام و نشان وجود دارد، آسیب زایی بسیار زیادتر و لطمه زننده‌تر به سلامت دارند و این نوع قند‌ها نه تنها برای مبتلایان به کبد چرب و دیابت و افراد چاق مناسب نیستند بلکه می‌توانند مضر هم باشند.

 

 

 

 

متاسفانه در تبلیغات قند‌های حبه‌ای میوه‌ای و گیاهی به خصوص قند‌های حبه‌ای عناب به جهت فروش و ترغیب مردم به خرید و مصرف این محصول به طور ناعادلانه‌ای فقط تمام خواص مفید میوه یا گیاه مورد نظر برشمرده می‌شود در حالی که اگر ما بخواهیم از این خواص بهره‌مند شویم بهتر است که مصرف انواع میوه یا گیاهانی همچون یا مشابه عناب را به اندازه و متعادل در برنامه غذایی روزانه مان داشته باشیم و به این فکر کنیم که اصولا عادت به مصرف قند و شکر و نبات در کنار چای به لحاظ تغذیه‌ای امری نادرست است، حال آنکه بخواهد با چنین محصولاتی که به ظاهر سالم نامیده می‌شود ولی در واقعیت می‌توانند آسیب زا باشند، جایگزین شوند. به عنوان فرد آگاهی که به سلامت خود اهمیت می‌دهید می‌توانید هر از چندگاهی از مصرف میوه‌های خشک مثل مویز، خرما، عناب یا توت خشک در کنار نوشیدنی گرم عصرگاهی تان لذت ببرید./ صراط نیوز

 
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها