آخرین اخبار
۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵
ترامپ قصد دارد اوکراین را به یک مستعمره اقتصادی تبدیل کند
بازدید:۲۶۸
صد آنلاین | به گفته منابع آگاه، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد پیش از آنکه به‌طور بالقوه حمایت نظامی از کی‌یف تأیید کرده یا در مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه میانجی‌گری کند، به توافقی جدید برای دریافت مواد معدنی کمیاب این کشور دست یابد.
کد خبر : ۱۴۷۳۸۶
به گزارش صد آنلاین،روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو  نوشت: خبرگزاری "رویترز" با استناد به دو مقام آگاه گزارش داده که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، ممکن است تلاش کند تا یک توافق ساده‌شده برای دریافت مواد معدنی کمیاب از اوکراین منعقد کند. 
 
 
 

این خبرگزاری می‌نویسد: «دولت ترامپ ممکن است تلاش کند تا با اوکراین یک توافق ساده‌شده درباره استفاده از مواد معدنی نادر این کشور امضا کند تا بتواند به سرعت یک پیمان اولیه را نهایی کند و سپس درباره جزئیات بیشتر، از جمله میزان منابع معدنی عظیم اوکراین که در اختیار ایالات متحده قرار خواهد گرفت، مذاکره کند. این اقدام در پی رد پیشنهاد قبلی آمریکا از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، صورت گرفته است. بر اساس آن پیشنهاد، ایالات متحده 50 درصد از منابع کلیدی معدنی اوکراین، از جمله اورانیوم، تیتانیوم و همچنین لیتیوم – که یک عنصر اساسی در باتری‌های خودروهای برقی محسوب می‌شود – را دریافت می‌کرد.»

خبرگزاری "رویترز" می‌افزاید: «این اتفاق به‌وضوح نشان داد که دستیابی به یک توافق کامل زمان‌بر خواهد بود. [...] اما دونالد ترامپ می‌خواهد که این توافقنامه پیش از آنکه به‌طور بالقوه حمایت نظامی گسترده‌تری را برای کی‌یف تأیید کند یا اقدام به میانجی‌گری در مذاکرات رسمی صلح میان اوکراین و روسیه نماید، منعقد شود.»

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده شب گذشته در همایش سرمایه‌گذاری در میامی (ایالت فلوریدا) که توسط عربستان سعودی سازمان‌دهی شده بود، به این مسئله اشاره کرد که مقامات اوکراین توافق مربوط به فلزات کمیاب را بر هم زده‌اند. او گفت: «در حالی که ایالات متحده هیچ چیزی در مقابل دریافت نمی‌کند، آن‌ها (اروپا) پول خود را پس می‌گیرند. این یک وام است، اما ما فقط پول خود را می‌دهیم. ما یک توافق درباره فلزات کمیاب و سایر موارد داشتیم، اما آن‌ها دو روز پیش این توافق را لغو کردند. ما توافقی داشتیم، چراکه 350 میلیارد دلار هزینه می‌کنیم. اروپا پول خود را از طریق وام پس می‌گیرد، اما ما نه.»

ترامپ با یادآوری اینکه به دلیل سیاست‌های دولت قبلی آمریکا، این کشور منابع مالی‌ را به اوکراین اختصاص می‌داد که در نهایت به سایر کشورها منتقل می‌شود، افزود: «چرا جو بایدن، این رئیس‌جمهور فاسد سابق، درخواست نکرد که شرایط برابر شود؟»

 

رئیس‌جمهور ایالات متحده معتقد است که آمریکا در جریان درگیری نظامی با روسیه، 350 میلیارد دلار برای اوکراین هزینه کرده ، اما در مقابل هیچ چیزی دریافت نخواهد کرد. دونالد ترامپ در صفحه خود در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: «ولودیمیر زلنسکی دولت بایدن را متقاعد کرد که 350 میلیارد دلار هزینه کند تا وارد درگیری‌ شود که پیروزی در آن غیرممکن است.»

وی یادآور شد که واشنگتن 200 میلیارد دلار بیشتر از کشورهای اروپایی برای کی‌یف هزینه کرده است و در عین حال تأکید کرد که ایالات متحده «هیچ چیزی در مقابل دریافت نخواهد کرد.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به سخنان ولودیمیر زلنسکی اشاره کرد که اذعان داشته نیمی از کمک‌های مالی اختصاص‌یافته از سوی ایالات متحده مشخص نیست چه شده است.

به گفته ترامپ، زلنسکی از ابتدا نباید وارد درگیری با روسیه می‌شد، زیرا در جنگ با روسیه نمی‌توان پیروز شد. وی تأکید کرد که اکنون کی‌یف به کمک ایالات متحده و شخص رئیس‌جمهور آمریکا نیاز دارد تا بحران را حل کند. رئیس‌جمهور آمریکا در پایان افزود: «تنها کاری که زلنسکی در آن مهارت داشت، مجبور کردن  بایدن، [رئیس‌جمهور پیشین آمریکا] به حرکت مطابق خواسته‌هایش بود.»

 

پیش‌ از این برخی رسانه‌ها گزارش داده بودند که ایالات متحده قصد دارد اوکراین را به‌صورت اقتصادی «مستعمره» خود کند و با تحمیل غرامت‌های غیرقابل پرداخت، کنترل اقتصادی بر این کشور اعمال کند. در این گزارش‌ها اشاره شده که آمریکا نزدیک به 300 میلیارد دلار کمک مالی به کی‌یف ارائه کرده و در ازای آن، خواستار بازپرداخت این کمک‌ها از طریق استفاده از منابع خاکی غنی اوکراین شده است. علاوه بر این، اوکراین موظف خواهد بود 50 درصد از تمامی درآمدهای خود را به ایالات متحده واگذار کند./ تسنیم 

 

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها