آخرین اخبار
۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰
حکم اصلاح صورت و ابرو در محرم و صفر از نظر مراجع تقلید
بازدید:۳۹۹
ماه‌های محرم و صفر ماه‌های حزن و عزاداری اهل بیت علیهم‌السلام هستند و شیعیان در این ایام باید با احترام به این مناسبت‌ها، رفتار کنند. بسیاری از افراد ممکن است در این ایام سوالاتی در مورد برخی اعمال روزمره مانند اصلاح صورت و ابرو داشته باشند. در این مقاله، حکم اصلاح صورت و ابرو در محرم و صفر از نظر مراجع مختلف تقلید بررسی شده است.
کد خبر : ۱۴۵۴۶۵

به گزارش صدآنلاین، تمامی مراجع تقلید بر این نکته تاکید دارند که اگر اصلاح صورت و ابرو در این ایام توأم با معصیت و یا هتک حرمت ایام عزاداری امام حسین (ع) نباشد، اشکال ندارد. با این حال، بهتر است این کارها در ماه‌های دیگر و زمان‌های مناسب‌تر انجام شود تا از هرگونه شبهه و بی‌احترامی به ایام حزن اهل بیت (ع) جلوگیری شود.

 

 

حکم اصلاح صورت و ابرو در محرم و صفر از نظر مراجع:

مقام معظم رهبری: اصلاح صورت و ابرو در این ایام با حرمت ماه‌های محرم و صفر منافات ندارد.

آیت‌الله صافی گلپایگانی: برداشتن ابرو و اصلاح موهای صورت برای خانم‌ها اشکال ندارد.

آیت‌الله سید محمد شاهرودی: در این ایام اصلاح صورت و ابرو اشکال ندارد.

آیت‌الله مکارم شیرازی: برداشتن موهای زائد صورت و ابرو هیچ‌گونه منافاتی با حرمت ماه‌های محرم و صفر ندارد، اما توصیه می‌شود از آرایش‌های غلیظ خودداری شود.

 

 

آیت‌الله نوری همدانی: اصلاح صورت و ابرو برای شوهر در این ایام اشکال ندارد.

پاسخ به برخی سوالات در استفتائات آیت‌الله مکارم شیرازی:

کوتاه کردن موهای سر و محاسن آقایان در ماه محرم و صفر: حرام نیست.

سرمه کشیدن و حنا بستن در ایام عزاداری: سرمه کشیدن مانعی ندارد، اما حنا بستن که نشانه شادی است، بهتر است در این ایام ترک شود.

آرایش غلیظ برای شوهر در ایام محرم: حرام نیست.

تاتو کردن در ایام محرم: تاتو کردن در این ایام حرام نیست.

 

 

جمع‌بندی: طبق نظر مراجع تقلید، اصلاح صورت و ابرو در ماه‌های محرم و صفر، در صورتی که توأم با هتک حرمت ایام عزاداری نباشد، اشکال ندارد. با این حال، برای حفظ حرمت این ایام بهتر است از انجام برخی از آرایش‌ها و اعمال که نشانه شادی و خوشحالی هستند، مانند حنا بستن، خودداری شود.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها