آخرین اخبار
۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۸
حکم رقصیدن در ماه رمضان از دیدگاه مراجع تقلید
بازدید:۳۸۷
حکم رقصیدن در ماه رمضان مانند سایر ماه‌ها است و هیچ تفاوتی ندارد. این حکم در ماه رمضان تغییر نمی‌کند و اصول شرعی درباره رقص در این ماه همچنان برقرار است. به طور کلی، ماه رمضان هیچ احکام خاصی در رابطه با رقص یا موسیقی ندارد.
کد خبر : ۱۴۴۰۰۵

به گزارش صدآنلاین، بیشتر مراجع تقلید در اسلام، رقصیدن زن در حضور مرد نامحرم را مطلقاً حرام می‌دانند. همچنین، رقصیدن زن برای شوهرش در صورتی که در حریم خصوصی و بدون اعمال حرام باشد، جایز است. از سوی دیگر، در مجالس زنانه یا در میان محارم، رقصیدن نظرات مختلفی دارد که در ادامه به تفکیک بررسی می‌شود.

 

 

 

مراجع تقلید نظرات مختلفی درباره رقص در مجالس زنانه یا مردانه دارند:

مطلقاً حرام
برخی از مراجع مانند آیت الله صافی گلپایگانی معتقدند که رقص زنان در مجالس زنانه و رقص مردان در عروسی‌ها حرام است.

احتیاط واجب حرام
مراجع دیگری مانند آیات عظام بهجت، مکارم شیرازی، فاضل لنکرانی، نوری همدانی، وحید خراسانی و آیت الله سیستانی نیز می‌گویند که رقص زنان در مجالس زنانه یا رقص مردان در مجالس عروسی‌ها بر اساس احتیاط واجب حرام است.

 

 

در شرایط خاص، اشکالی ندارد
برخی از مراجع چون آیات عظام خمینی، خامنه‌ای و تبریزی معتقدند که اگر رقص باعث تحریک شهوت نشود، مفسده‌ای به همراه نداشته باشد و با اعمال حرام مانند موسیقی نامناسب همراه نباشد، رقص در مجالس زنانه یا مردانه اشکالی ندارد.

 

 

 

در قرآن هیچ اشاره صریح و جزئی به حکم رقص نشده است، زیرا قرآن بیشتر به بیان اصول و کلیات پرداخته است و بسیاری از جزئیات احکام را پیامبر (ص) و ائمه (ع) بیان کرده‌اند. با این حال، می‌توان از آیاتی که به ترک امور لغو و بیهوده توصیه می‌کنند، برای استدلال بر حرمت رقص استفاده کرد.

حکم گوش دادن به موسیقی در ماه رمضان

حکم گوش دادن به موسیقی در ماه رمضان همانند رقص، هیچ تفاوتی با ماه‌های دیگر ندارد. طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی، موسیقی به دو نوع تقسیم می‌شود:

 

 

موسیقی مطرب و مناسب مجالس لهو و لعب
این نوع موسیقی حرام است، چه کلاسیک باشد یا سنتی.

موسیقی غیر مطرب و معمولی
این نوع موسیقی حرام نیست، مگر اینکه انسان را به هیجان شهوانی وادار کند. در صورت مشکوک بودن موسیقی، گوش دادن به آن بلامانع است، هرچند احتیاط در ترک آن توصیه می‌شود.

 

 

 

حکم رقصیدن در ماه رمضان با سایر ماه‌ها تفاوتی ندارد. همچنین، موسیقی نیز همانند رقص، اگر مطرب و مناسب مجالس عیاشی نباشد، حرام نیست. در نهایت، افراد باید مطابق با فتوای مرجع تقلید خود عمل کنند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها