آخرین اخبار
۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۹
کار جنجالی آمریکا در مقابل چین
بازدید:۲۲۲
صد آنلاین | خدمات پستی آمریکا پذیرش بسته‌های پستی ارسالی از چین و هنگ کنگ را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد.
کد خبر : ۱۴۳۹۵۰

به گزارش صد آنلاین،  پس از مسدود شدن مسیر ارسال بسته های کم ارزش بدون عوارض به آمریکا توسط دونالد ترامپ، خدمات پستی آمریکا پذیرش بسته های پستی ارسالی از سوی چین و هنگ کنگ را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ از اول فوریه، بر تمام محصولات وارداتی از چین تعرفه 10 درصدی اعمال کرده و درصدد مسدود کردن آخرین روزنه تجاری بی ارزش بین دو کشور است که براساس آن واردکنندگان و خرده فروشان آمریکایی از جمله "تیمو" و "شین" از پرداخت تعرفه برای بسته هایی با ارزش کمتر از 800 دلار معاف هستند.   

سرویس پستی آمریکا اعلام کرد این تغییر بر جریان ارسال نامه ها و چیزهای ساده و کم ارزش از چین و هنگ کنگ تاثیری نخواهد گذاشت . براساس این گزارش، یک شرکت خرده فروشی به نام شین و یک فروشگاه آنلاین به نام تیمو، که هر دو محصولاتی را از اسباب بازی گرفته تا تلفن هوشمند، می فروشند، به لطف قانون ارائه حداقلی، به سرعت رشد کرده اند.

در همین حال کمیته امور چین کنگره در ژوئن 2023 در گزارشی اعلام کرد این دو شرکت با استفاده از این قانون در مجموع روزانه مسئول بیش از 30 درصد تمام بسته های ارسالی به آمریکا هستند. نیمی از این بسته ها از چین وارد شده اند.    

 

 

 

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد برای گفتگو با شی جین پینگ رئیس جمهور چین به منظور تنش زدایی از جنگ تجاری اخیر ایجاد شده بین دو کشور در پی اعمال تعرفه 10 درصدی بر محصولات وارداتی از چین، عجله ای ندارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز 1 فوریه با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفه‌های جدیدی را علیه چین، مکزیک و کانادا اعلام کرد. اما در ساعات پایانی قبل از اجرای تعرفه‌ها، ترامپ اعمال این تعرفه‌ها بر مکزیک و کانادا را به مدت یک ماه به تعویق انداخت، در حالی که تعرفه‌های 10 درصدی بر کالاهای چینی از روز سه‌شنبه، 4 فوریه، به اجرا درآمد.

مکالمه بین ترامپ و شی، عاملی کلیدی برای تسهیل یا تاخیر در اجرای این تعرفه هاست در حالی که سران مکزیک و کانادا برای گفتگو درباره نحوه حل و فصل این تعرفه ها، روز دوشنبه با یکدیگر گفتگو کردند.

به گفته کارشناسان هرچند که امکان رسیدن به نوعی مصالحه وجود دارد، اما احتمال اینکه آمریکا تعرفه‌های خود را مانند کانادا و مکزیک به تعویق بیندازد، زیاد نیست، چرا که موضوع چین برای واشنگتن اهمیت استراتژیک و سیاسی بیشتری نسبت به این دو کشور دارد.

کارولین لویت سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: گفتگو بین ترامپ و شی نیازمند برنامه ریزی های بیشتر است.

 

در همین حال سخنگوی شورای توسعه تجارت بین‌المللی چین (CCPIT) با انتشار بیانیه‌ای در حساب رسمی شورای توسعه تجارت چین در وی‌چت، اظهار داشت: آمریکا به بهانه مسائل مرتبط با فنتانیل، تعرفه 10 درصدی بر کالاهای چینی اعمال کرده است. جامعه تجاری چین نسبت به این اقدام عمیقاً ابراز تأسف کرده و به‌شدت با آن مخالفت می‌کند.

این سخنگو تأکید کرد: این اقدام یک‌جانبه آمریکا نقض جدی مقررات سازمان تجارت جهانی (WTO) است و نتیجه آن، تحمیل هزینه‌های اضافی بر تعداد زیادی از شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان آمریکایی، آسیب به همکاری‌های تجاری دوجانبه و اختلال در زنجیره‌های تأمین و تولید جهانی خواهد بود.

در پاسخ به تعرفه‌های آمریکا، چین اقدامات متقابل متعددی اتخاذ کرده‌است. از جمله این اقدامات، اعمال تعرفه‌های 10 تا 15 درصدی بر برخی از کالاهای وارداتی از آمریکا، آغاز تحقیقات ضدانحصاری علیه گوگل، قرار دادن دو شرکت آمریکایی در "لیست نهادهای غیرقابل اعتماد" به دلیل تبعیض علیه شرکت‌های چینی و همچنین اعمال محدودیت‌های صادراتی بر عناصر حیاتی مانند تنگستن، تلوریوم، بیسموت، مولیبدن و ایندیوم است.

در همین حال سخنگوی سفارت چین در آمریکا اعلام کرد: ما بر اساس قوانین و مقررات داخلی و اصول اساسی حقوق بین‌الملل، اقدامات متقابل ضروری را اتخاذ کرده‌ایم که کاملاً مشروع و منطقی است.

با بیان اینکه چین یکی از سخت‌گیرانه‌ترین سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر را در جهان اجرا می‌کند، خاطرنشان کرد: فنتانیل یک بحران داخلی آمریکاست، و چین صرفاً از دیدگاه بشردوستانه به آمریکا برای مقابله با این مشکل کمک کرده است.در سال 2019، چین به درخواست آمریکا، فنتانیل و تمامی مشتقات آن را به‌طور رسمی در فهرست مواد تحت کنترل قرار داد و نخستین کشور جهان بود که چنین اقدامی را انجام داد.

کاخ سفید هدف از این اقدام را مقابله با بحران فنتانیل و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به آمریکا عنوان کرده است. اما پکن این سیاست را تلاشی برای اعمال فشار اقتصادی بر چین می‌داند و اعلام کرده که بی‌پاسخ نخواهد ماند.

در پی تنش‌های تجاری اخیر میان پکن و واشنگتن، وزارت امور خارجه چین امروز اعلام کرد که آنچه اکنون بین چین و آمریکا ضروری است، نه اعمال یک‌جانبه تعرفه‌های بیشتر، بلکه برقراری گفت‌وگویی برابر و مبتنی بر احترام متقابل است.

 

وب سایت خبری سمافور اعلام کرد آمریکا افزودن شرکت های چینی شین و تیمو به فهرست کار اجباری وزارت امنیت داخلی را بررسی می کند.

سمافور به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد دولت ترامپ هنوز در این باره تصمیم نهایی اتخاذ نکرده و حتی ممکن است این دو شرکت را در این لیست قرار ندهد.

این در حالی است که هر دو شرکت استفاده از کار اجباری را انکار کرده اند.

شین در بیانیه ای اعلام کرد ما از چنین موضوعی مطلع نیستیم. این شرکت مطابق قانون جلوگیری از کار اجباری ایغورها عمل می کند.

تیمو نیز در ایمیلی اعلام کرد تیمو به شدت به منع استفاده از کار اجباری متعهد است و مطابق قانون ممنوعیت استفاده از نیروهای کار غیرداوطلب عمل می کند.

این در حالی است که تعرفه‌های 10 درصدی وضع شده توسط ترامپ بر کالاهای چینی از روز سه‌شنبه، 4 فوریه، به اجرا درآمده است./ تسنیم

  

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها